International

Reducerea cheltuielilor cu 60 de miliarde de lire sterline în Marea Britanie

Publicat: 07 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Reducerea cheltuielilor cu 60 de miliarde de lire sterline în Marea Britanie
Ministrul britanic de Finanţe, Jeremy Hunt, a afirmat că există deja un program de majorări de taxe şi reducerea cheltuielilor de 60 de miliarde de lire sterline

Banca Angliei a prezentat „previziuni îngrozitoare”, subliniind că ratele mai mari ale dobânzilor vor împinge economia în cea mai lungă recesiune din anii 1930. În acest sens, ministrul britanic de Finanţe, Jeremy Hunt, a afirmat că există deja un program de majorări de taxe şi reducerea cheltuielilor de 60 de miliarde de lire sterline. Totodată, Marea Britanie se confruntă cu o criză politică, în contextul în care din 2016 Marea Britanie a schimbat trei prim-miniștri.

Guvernul britanic a pregătit măsuri economice drastice. Potrivit The Guardian, acesta va prezenta pe 17 noiembrie 2022 un program de majorări de taxe şi reduceri ale cheltuielilor de 60 de miliarde de lire sterline (67,82 miliarde de dolari), care va include economii de cel puţin 35 de miliarde de lire sterline (39,56 miliarde de dolari)

Reducerea cheltuielilor cu 60 de miliarde de lire sterline în Marea Britanie

Marea Britanie înăspreşte măsurile anticriză după ce Bancă Angliei a arătat că ratele mai mari ale dobânzilor vor împinge economia în cea mai lunge recesiune din anii 1930. De vina ar fi preţurile mari la energie.

Primele proiecte ale declaraţiei conţin reducerea cheltuielilor cu până la 35 de miliarde de lire sterline şi de creşterea impozitelor cu până la 25 de miliarde de lire sterline, dar şi îngheţarea pragurilor impozitului pe venit şi ţintirea reducerii impozitului pe dividente.

Decizia va fi luată în câteva zile, astfel încât Biroul independent pentru responsabilitatea bugetară să poate lua în considerare orice modifcare în acest sens. Anteior, ministrul Cabinetului, Oliver Dowden, a menţionat ca Guvernul Marii Britanii se confrunta cu decizii dificile cu privire la taxe şi cheltuieli, pentru a acoperi deficitul bugetar.

„Este corect să luăm decizii dificile. Trebuie să vă spun vouă şi telespectatorilor dumneavoastră că vor exista, din păcate, decizii dificile şi mai semnificative în declaraţia de toamnă”, a spus Dowden pentru Sky News.

Cancelarul Marii Britaniei, Jeremy Hunt, şi prim -ministrul Rishi Sunak încearcă să găsească o modalitate de a reduce cheltuielile şi de a creşte veniturile pentru a acoperi deficitul bugerar, evitant agravarea planurilor economice cu datorii ale predecesoarei lui Sunak, Liz Truss.

Marea Britanie se confruntă cu o criză politică

De câteva luni, statul britanic se confrunta cu o criză politică. Din 2016, odată cu ieşirea ţării din Uniunea Europeană, Marea Britanie a schimbat deja trei prim-miniştri. Vă aducem aminte că Liz Truss a demisionat din funcţia de prim-ministru pe 20 octombrie 2022. Liz Truss a demisionat după 44 de zile, iar toată procedura prin care a fost numită premier a durat 54 de zile

Mai mulţi deputaţi conservatorii britanici erau nemulţumiţi de activitatea premierului şi au înaintat scrisori de neîncredere lui Graham Brady, şeful comitetului conservator care organizează competiţiile pentru conducerea formaţiunii. În același timp, deja doi miniștri au plecat din cabinetul britanic, ceea ce a amplificat criză politică în Marea Britanie.

Liz Truss a fost aleasă de membrii Partidului Conservator pe baza promisiunii de a scădea taxele şi impozitele și paralel cu menţinerea cheltuielilor publice. Însă, Truss, a recunoscut că planul ei „a mers prea departe şi prea repede”.

De altfel, guvernul britanic a pregătit măsuri economice drastice. Printre acestea se include și reducerea cheltuielilor cu 60 de miliarde de lire sterline. După demisia lui Liz Truss, Marea Britanie a înăsprit măsurile anticriză.

Adauga un comentariu