Local

Reglare de conturi în stil mafiot într-un cimitir din Iași! Mai mulți indivizi ce se cred interlopi i-au dat o lecție unui ieșean chiar printre morminte. Nu au plecat cu mâna goală (EXCLUSIV)

Publicat: 15 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Reglare de conturi în stil mafiot într-un cimitir din Iași Mai mulți indivizi ce se cred interlopi i-au dat o lecție unui ieșean chiar printre morminte. Nu au plecat cu mâna goală EXCLUSIV
Mai mulți indivizi ce se cred interlopi i-au furat banii din borsetă unui ieșean, chiar printre morminte

Reglare de conturi în stil mafiot într-un cimitir din Iași! Mai mulți indivizi ce se cred interlopi i-au dat o lecție unui ieșean chiar printre morminte. S-a întâmplat aseară la Lețcani.

Un bărbat care lucra la un monument funerar în cimitir ar fi fost agresat de o persoană care i-a luat dintr-o borsetă banii și telefonul mobil i l-a spart. Persoana care l a agresat pe bărbat a venit însoțită de mai mulți indivizi.

Reglare de conturi în stil mafiot într-un cimitir din Iași! Mai mulți indivizi ce se cred interlopi i-au dat o lecție unui ieșean chiar printre morminte

În această cauză a fost deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie.

Polițiștii au făcut verificări până târziu în noapte. Cercetările continuă în acest caz.

Student la USAMV Iași, păcălit prin metoda SelfPay!

Altfel, un student venit la Iași a pierdut o sumă importantă când a vrut să închirieze un apartament lângă Curtea de Apel Iași. S-a bazat pe un anunț postat pe OLX. Presupusul proprietar l-a convins să plătească chiria pe o lună la automatele SelfPay. A scos chitanțele și le-a trimis pe WhatsApp cu tot cu coduri. Oricine putea să scoată banii în baza codurilor. Nici măcar nu a fost indicată adresa exactă a apartamentului. Studentul s-a trezit prea târziu, iar paguba a ajuns la 2.800 lei

Un student în anul IV la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” (USAMV) Iași a fost înșelat printr-o metodă incredibilă. În urmă cu câteva zile, tânărul de 23 de ani din Botoșani a vrut să închirieze un apartament în Iași pe perioada anului universitar 2020-2021. A căutat apartamente pe site-urile de anunțuri până a găsit o ofertă aparent de nerefuzat: chirie de 1.400 lei/lună pentru două camere, în zona ultracentrală a orașului, pe strada Sărărie nr.6, chiar lângă sediul Curții de Apel Iași. Andrei R. a mușcat momeala și a început să converseze cu presupusul proprietar al apartamentului.

„Discuțiile au început pe WhatsApp cu cineva care s-a recomandat Claudia Daniela Barabaș. Mai târziu am aflat că e din Timișoara. Mi-a spus că este un apartament cu două camere fără să indice cu exactitate blocul. Mi-a spus că pot să stau o lună și, dacă lumea e mulțumită, vom extinde perioada. Totul părea în regulă”, a povestit Andrei R..

Studentul s-a trezit cu o rezervare de apartament pe site-ul Airbnb

La un moment dat, așa-zisul proprietar i-a transmis studentului că poate să înregistreze o rezervare pe site-ul Airbnb, specializat în închirierea de apartamente.

„Trebuie să le plătiți celor de la Airbnb chiria pe prima lună (nu se plătește garanție). Dacă vă place, vă puteți muta și aveți deja chiria plătită pe prima lună, urmând ca pe viitor, după ce semnăm contractul, să imi trimiteți banii direct mie, folosind Airbnb doar prima lună. Dacă nu vă place, pur și simplu îl refuzați, puneți cheile înapoi în lockbox și o să vă dea banii înapoi în aceeași zi. Doar că trebuie să îi refuzați în maximum 24 ore”, se arată în conversația client-proprietar.

După ce s-au înțeles în privința termenilor, Andrei R. a intrat pe chat direct pe site-ul Airbnb pentru a discuta cu administratorul. Acolo a dat peste o anumită Roxana Iancu.

„Am intrat pe un chat direct unde am vorbit cu o persoană care mi-a indicat cum să fac plățile. Mi-a spus să mă duc la un automat SelfPay și să achit suma de 1.400 lei. Mi-a spus să plătesc și garanția de 1.400 lei. I-am spus că proprietara nu mi-a cerut această sumă. Până la urmă, am plătit și acea garanție. Mi-a cerut să-i trimit poze cu chitanțele care au un cod, pentru a putea fi scoși banii. Am primit un mail de la ei de confirmare. Mai târziu mi-am dat seama că aceste mail-uri sunt false”, a mai transmis păgubitul.

Adauga un comentariu