Actualitate

Relații la nivel înalt! Mihai Prună, fratele fostului ministru al Justiției, a ajuns şef în DNA. Acesta este într-o relație cu procurorul general adjunct

Publicat: 22 mai 2020
Direcția Națională Anticorupție
Direcția Națională Anticorupție

Secţia pentru procurori a CSM a decis în ședința de marți ca Mihai Prună, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, să ocupe funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie (Secţia a II-a) din cadrul DNA.

Acesta este fratele fostului ministru al Justiţiei din Guvernul Cioloş, Raluca Prună. Deşi nu are experienţa în domeniul infracţiunilor de corupţie ar putea ajunge într-o funcţie de conducere, în care va controla şi aviza dosarele făcute de procurori cu vechime în DNA. De asemenea, un aspect important este acela că, Mihai Prună a picat examenul de promovare la Parchetul General, iar activitatea sa s-a desfasurat în domeniul omorurilor. În trecut a mai fost delegat la PÎCCJ.

În urma modificărilor legislative din 2018, pentru că nu avea vechimea necesară pentru a activă la un asemenea nivel, a părăsit structura de parchet. Relaţiile la nivel înalt continua. Acesta este într-o relaţie cu Maria Magdalena Militaru care a fsot numită recent în funcţia de procuror general adjunct al PÎCCJ. Aceasta a fost până recent procurorul general adjunct al Parchetului Curții de Apel București. Crin Bologa, şeful DNĂ, cel care a solicitat delegarea lui Mihai Prună, are şi el legături cu fostul ministru al Justiţiei Raluca Prună. Acesta a participat la un eveniment organizat de Freedom House România la Chişinău. Directorul acestei fundaţii este Cristina Guseth, prietenă a surorii lui Mihai Prună.
Adauga un comentariu