Săptămâna trecută, Simona Halep s-a căsătorit la Starea Civilă cu Toni Iuruc. Ca în cazul oricăror altor vedete, fanii au fost curioşi în privinţa modului în care s-a organizat evenimentul. Având în vedere că vorbim despre două familii de aromâni, curiozităţile au făcut referire şi la meniu. Ce s-a mâncat? Ce preparate delicioase li s-au pus musafirilor în farfurii? Ei bine, s-a aflat şi meniul, iar un preparat ne-a atras atenţia. De aceea vă invităm să-l gătim împreună şi să-i aflăm secretele. Iată rețeta de piperchi țârgâsiti.
Dacă vei citi lista de ingrediente, îţi vei da seama că este un fel de mâncare absolut obişnuit, nici pe departe ceva din restaurantele cu stele Michelin. Ba mai mult, se face din produse pe care noi le utilizăm mai ales toamna, la gătirea zarzavaturilor şi a conservelor. Pe înțelesul tuturor, vorbim despre o tocană de ardei prăjiți. Termenul piperchi se traduce prin ardei, iar țârgâsiti prin prăjit. Spor la gătit şi poftă bună!
Prima dată se spală ardeii şi roşiile. Apoi ardeii se curăţă şi se taie în bucăţi mici, cam de 3-5 cm. Se încinge uleiul la foc mediu şi se călesc ardeii în tigaie. Lasă-i să se înmoaie mai întâi, apoi să se rumenească. După aceea se taie roşiile cubuleţe. Ideal ar fi să le îndepărtezi pielita. Pune roşiile peste ardei şi presară puţină sare, dar şi piper. Amestecă şi lasă să se gătească totul în jur de 7-8 minute. După aceea adaugă usturoiul curăţat şi mărunţit şi brânza rasă. Omogenizează. Sparge ouăle şi bate-le bine, după care toarnă-le şi pe ele în tigaie. Amestecă repede, ca să nu se coaguleze, ci să se gătească pe îndelete. Mâncarea poate fi luată de pe foc în momentul în care ouăle s-au gătit.
I se mai spune piperchi macedonean şi constă, de fapt, în prăjirea ardeilor. Aceştia sunt, de altfel, ingredientul principal. Gustul final e dat de ouăle bătute şi adăugate şi de brânza sfărâmată. Perfect este să folosești brânză de oi cât mai proaspătă, întrucât va avea gust și mai bun preparatul final. Iată câteva lucruri de ţinut minte când prepari reţetă de piperchi țârgâsiti: