Prima pagină » Culinar » Rețetă de sirop de căpșuni delicioasă și aromată, fără zahăr! Află care sunt beneficiile băuturii pentru sănătate

Rețetă de sirop de căpșuni delicioasă și aromată, fără zahăr! Află care sunt beneficiile băuturii pentru sănătate

09 iun. 2022, 11:27,
în Culinar

O băutură preparată în casă, fără zahăr și alte chimicale este rețeta de sirop de căpșuni. Aceasta se prepară din doar patru ingrediente și într-un timp foarte scurt. În ceea ce privește beneficiile pentru organism, preparatul vă oferă un plus de energie și este o sursă bogată de vitamine și minerale. 

De asemenea, fructele sunt recomandate și pentru persoanele ce au probleme cu tenul. Se pot realiza măști din căpșuni pentru pielea cu tendință acneică.

Rețetă de sirop de căpșuni cu stevie

Dacă vă doriți o băutură răcoritoare fără zahăr pe timp de vară, siropul de căpșuni este ideal. Rețeta este naturală și dietetică, întrucât nu conține zahăr. Pentru a o îndulci veți folosi stevie sau green sugar. Cele două ingrediente le puteți achiziționa de la un magazin naturist și sunt sub formă de cristale sau pulbere. Dacă alegeți să folosiți stevie, trebuie să aveți în vedere că este foarte dulce și nu trebuie utilizată în cantități mari. Mai mult de atât, riscați să dea siropului un gust amar. Pe de altă parte, green sugar este obținut din stevie și se comportă la fel ca zahărul obișnuit, doar că este mult mai sănătos. Acesta rezistă bine atât la fierbere, cât și la congelare. În cazul în care nu va fi consumată pe loc, băutura o puteți păstra până la trei ani. Siropul este foarte concentrat deoarece nu se prepară cu apă. Pentru prepararea lui veți avea nevoie de un kilogram de căpșuni, 500 grame de stevie sau un kilogram de green sugar și o lămâie. 

Fructele vor fi spălate și le vor fi îndepărtate codițele, apoi vor fi puse într-un bol împreună cu stevia sau green sugar. Cu ajutorul unui mixer se vor mixa până ce obțineți o pastă omogenă. Compoziția se va acoperi cu un capac și se va lăsa până a doua zi. Ulterior, zeama de la lămâie va fi turnată peste pasta de fructe și se va amesteca. Dacă vă doriți un gust mai aromat, puteți pune și o esență de vanilie sau o bucată dintr-o păstaie de vanilie. Siropul se va pune pe foc și se va lăsa să fiarbă timp de 10 minute. Între timp, se va lua spuma formată de deasupra. La final, băutura se va turna în sticle curate ce se vor închide ermetic. Acestea se vor steriliza timp de 30 minute într-un vas cu apă, apoi vor fi acoperite cu o pătură și se vor lăsa să se răcească la temperatura camerei. Siropul poate fi servit cu apă minerală, în cocktailuri sau ca topping pentru clătite, înghețată sau prăjituri.

 Beneficiile băuturii pentru sănătate

Siropul de căpșuni este o băutură răcoritoare ce vă oferă un plus de energie. Acesta are proprietăți antiinflamatoare, detoxifică organismul și conține multiple vitamine și minerale. Datorită faptului că este bogată în cupru și fier, băutura este recomandată persoanelor ce suferă de anemie. De asemenea, ajută la scăderea colesterolului, combate constipația și viermii intestinali. Dacă vă confruntați cu insomnia, vă este recomandat să consumați sirop de căpșuni deoarece are un nivel ridicat de mangan și vitamine din complexul B. Băutura este benefică pentru reglarea sistemului endocrin și nervos deoarece este bogată în iod. Totodată, reglează funcția biliară și hepatică datorită conținutului ridicat de vitamina K.

Căpșunele sunt o sursă importantă de vitamina C. Aceasta îmbunătățește imunitatea organismului, fiind în același timp și un eficient antioxidant. Opt fructe medii asigură aproximativ 140 la sută din necesarul zilnic de vitamina C. Sunt recomandate în dietă, deoarece 100 grame de căpșune conțin doar 32 de kcal. Delicioase și sățioase, acestea sunt benefice și pentru tratarea tenului gras, cu pori dilatați și puncte negre.

Rețeta de sirop de căpșuni este o băutură aromată și răcoritoare potrivită pentru sezonul cald. Aceasta este ușor de preparat și este extrem de sănătoasă, fiind fără zahăr. Un alt preparat gustos este și gemul de vișine, ce poate fi utilizat la diverse deserturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *