Actualitate

România fierbe! Tot mai mulți oameni se revoltă de faptul că din taxele și impozitele lor este suportată spitalizarea pacienților care au muncit până acum în străinătate

Publicat: 19 mart. 2020

În această perioadă în care lumea întreagă se confruntă cu o pandemie care omoară mii de oameni, tot mai mulți sunt cei care pun la îndoială capacitatea statului român de a face față acestui flagel. Cheltuielile cu sistemul sanitar, în această perioadă sunt uriașe, iar numărul mare de persoane aflate în carantină sau în spital obligă statul să aloce foarte mulți bani pentru tratarea pacienților.

Val de mesaje pe reţelele de socializare

Acum, reţelele de socializare sunt pline de români care acuză faptul că nu este normal ca din taxele și impozitele plătite de cei care au rămas în țară să fie tratați oamenii care au plecat în străinătate, au muncit acolo și nu au mai contribuit la bugetul României! „De ce trebuie să plătim noi din taxele noastre, pentru cei care au plecat la muncă în străinătate, au muncit acolo cu acte în regulă sau fără acte și nu au mai plătit taxele în România?”, sunt cele mai dese postări apărute în aceste zile pe rețele de socializare. „Înainte când veneau acești frați ai noștri din străinătate spuneau că vai ce urât este în România, vai ce pute aici totul, vai ce sistem de sănătate aiurea aveți, nu mă mai întorc niciodată. Acum, România este o țară frumoasă și în care vă place?”, este o altă postare des întâlnită pe paginile de facebook.

O postare a şi devenit virala

Una din postările de acest gen a şi devenit virala pe reţelele de socializare, aparţinând utilizatorului Şerban Ana-Maria:

„Vreau să le mulţumesc tuturor romanilor stabiliţi în Italia, care s-au întors în ţara în ultimele 2 săptămâni! Sunt MÂNDRĂ de voi şi va şi spun pentru ce, dragii mei :
1. Pentru că nu aţi respectat carantina impusă în Italia, în zonele de risc, decretate zone roşii de 2 săptămâni de zile, şi AŢI FUGIT în România !
2. Pentu ca ..la graniţa AŢI MINŢIT din ce zone veniţi ! Nu doar din ce zone….., aţi declarat chiar că veniţi din Germania sau Franta (foarte mulţi dintre voi )!
3. Ca mulţi dintre voi, ajunşi aici şi băgaţi de către autorităţi în carantină, la domiciliu, NU AŢI RESPECTAT NICI AICI CARANTINA…., şi aici aţi fugit, şi v-aţi plimbat …., fără nici un stres.
4. Că nu v-aţi gândit nici o secundă , ca majoritatea dintre voi, aici, ACASĂ, aveţi copii şi părinţi , exact categoriile de persoane care ar trebui PRIMELE protejate de acest virus şi de orice altă boala! V-aţi pus pe voi pe primul loc şi atât!
5. Nu aţi făcut nici o comparaţie între sistemul sanitar romanesc şi cel italian, într-o situaţie de CRIZĂ! (la faza asta ….cred că am chiar pretenţii, mă scuzaţi).
6. Vă mulţumim frumos, pentru ca toate cazurile de CORONAVIRUS confirmate, până acum în România au legătură cu voi! Toţi sunt persoane care au declarat că au fost în compania unuia dintre voi sau în apropierea voastră sau cu voi în acelaşi avion ….sau combinaţii de 3 luate câte.
5 ….toate cu legătura cu Italia şi cu persoane venite de acolo )?
„Come şi dice?” peste câteva luni nu o să mai suportaţi aerul din România, veţi uita şi limba romană!!”, se arată în postarea Anei Maria Şerban.

Şi oamenii de afaceri sunt nemulţumiţi

Și mai mulți oameni de afaceri au acuzat, mai mult sau mai puțin direct, faptul că nu sunt de acord ca din taxele și impozitele virate de ei să fie suportate costurile tratamentelor pentru pacienți care nu au cotizat la bugetul de sănătate din România și care, cel mai probabil, au contribuit la bugetele altor state.
De altfel, în ultima perioadă, în România se vorbeşte tot mai mult despre faptul că ar trebui închise total graniţele, mai ales ca de Paşte este aşteptat un nou val de stranieri care vor să revină în ţară. Preşedintele Klaus Iohannis şi Guvernul PNL refuza însă să ia această decizie, care a fost luată de multe alte state din Uniunea Europeană, doar de frica faptului că ar pierde voturile oamenilor din Diaspora. Totuşi, cât de cinici pot fi aceşti aşa-zişi lideri naţionali, care pun în pericol întreaga populaţie a României, doar din cauza unor calcule politice?

Comentarii
 • Cine dracu va invrajbeste de vorbiti prostii, cine este in spatele acestor adevarate bombe sociale.
  Daca se uita acesti revoltati in statistici o sa vada ca CEL MAI MARE INVESTITOR in Romania a fost DIASPORA ca a trimis miliarde de euro acasa la rude, si-au facut case sau afaceri deci au bagat banii in consum si Romania a avut dezvoltare.
  A veni acum sa spui ca astia nu au contribuit cu nimic la dezvoltarea Romanie este atentat la siguranta statului, la dezbinare sociala sau chiar miscari de strada.
  Cine instiga populatia la asemenea fapte, cine introduce teme de acest gen in discutie pentru a inflama societatea.
  Ce dracu face SRI-ul, ce fac guvernantii nostri pentru a contracara asemenea FAKE NEWS-uri.
  Suntem in stare de urgenta si autoritatile Romane trebuie sa caute susrsa acestor instigari si sa-i bage la inchisoare iar daca se constata ca sunt ambasade straine implicate sa-i expulzeze pe c ei implicati.
  Hai stat Roman da dovada ca ai ”COJONES”

 • Mesaj pentru Doamna Ana Maria Serban : RESPECT ! BRAVO ! In cele din urma, cineva atrage atentia !
  Prometeus, lasa gargara cu transfugii astia. Târtanii care se spetesc afara nu contribuie la bugetul de stat. Acuma se gasesc ca sunt români in vreme ce de fapt sunt neica nimeni. Vezi ce au votat si ce au primit la schimb. Hihihihii.

 • Chiar daca esti de la Vaslui cred ca poti sa ai bunul simt si mintea deschisa incat sa ai macar curiozitatea sa citesti pe internet ce am scris eu in comentariul meu.
  Orice persoana, bine intentionata, va constata ca asta va gasi pe internet cand va solicita aceasta informatie.
  Eu nu am nimic cu cei de afara, nu fac parte din aceasta categorie si nu am fost plecat in strinatate decat in concediu sau oficial.
  Dar ma deranjeaza ”Neadevarul”.
  Daca intelegi ce am scris este bine, daca persisti in ineptiile tale inseamna ca esti tampita.

 • Asta-i ciocanarul roman, vel civilizat de-i dau balele afara din bot. Nu admite contrazicere, cu atat mai putin un argument contrar. In lipsa de orice sustinere, insulta. Taica prometeu e un bun exemplu. Mai sunt si altii asemenea. Stai si pazeste forumul, poate te mai scuipa cineva …

 • Au dreptate daca eu am platit taxe si impozite de 20 ani in romania de ce acuma ceilalti care nu au platit sa beneficieze de asigurare medicala gratuita doar pentru ca sunt cetateni romani,este absolut aberant plus ca este o crima sociala ,daca au plecat de 10 ani din afara tarii si de acolo tot neu blamat ca suntem o tara de 2 lei si ca uite ce bine este in italia spania anglia franta germania de ca nu ati ramas acolo ,ati vrut o tara ca afara atunci ramaneti acolo nu va intoarceti acasa ,nu va vrem acasa nu aveti nici un drept

 • Diaspora(cea ADEVARATA) trimite acasa miliarde ce se vad in economia Romaniei. Dar cine a pornit, acum spre casa? In majoritate curve si golani, poate prea putini din cei onesti, indiferent ca lucreaza oficial sau neoficial(vezi menajerele carora li se refuza angajare oficiala). Exact, ce face SRI-ul? Sa-i triezi pe primii(curvele si golanii) de ceilalti nu este extrem de greu si i-as baga in ferme de vite la izolare unde sa munceasca daca vor mancare, apa, medicatie. Daca nu, mai vedem cine scapa si ce e de facut cu ei… Poate suna…INUMAN, dar sa nenorocesti o tara intreaga si sa mai fii si tratat pentru asta este UMAN? Si da, multora dintre „romanii” de afara, ROMANIA le…PUTE, stiu ce spun!!!

 • „roman patriot”, schimba pseudonimul in „roman prost”. Invata limba romana si dupa aceea scrie. Dreptatea ta este partiala(curvele si golanii intra la ce spui tu) pentru ca cei ce lucreaza oficial beneficiaza de asigurare europeana de sanatate. Deci eventualele persoane spitalizate isi pot acoperi costurile din asigurarea ce o au. Important este ca statul Roman sa solicite decontul, statului in care respectivul pacient lucreaza, pe baza documentelor de asigurare.

 • Diaspora sunt considerati investitori care au trimis miliarde in țara .Au trimis bani pentru consum : mâncare , mașini , case . Pentru educatia copiilor rămasi acasă , pensiile la părinți , bani pentru sistemul sanitar au platit ‘prosti’ de acasă . Stau in strainate și tipa ca Nu facem nimic , dar ei ce fac? Sa înființeze un ONG care sa lupte împotriva corupției , o firma sau altceva . Nimic .

 • Dureros e ca autoritatile nu prea fac mai nimica ,iti este greata cind vezi ca nici boala nu se inmulteste la noi Covit-ul asta 19 nu prea da randament .
  Mai repede se curatau de la Ebola si Hiv .
  Revenim la cazul Melinte Mihail din Comuna Coarnele Caprei si s-a aflat faptul ca acesta a fost ridicat cu izoleta din Tatarasi .

 • Un articol farà nici un rost….ai scris fantezii farà a te informa cum functioneaza sistemul comunitar in materie sanitara….un arogant pseudojurnalist.

 • aparent au uitat de uniunea europeana si de asigurarea de sanatate europeana
  nu mai pun la socoteala faptul ca la fiecare pas ti se spune cum ca ar trebui sa lasi totul in romania si sa pleci pentru ca este mai bine in strainatate si cum incearca sa te convinga ca tu nu locuiesti de fapt in Romania desi ai platit poate mult mai multe taxe si impozite decat cei care iti zic asta si esti proprietar, ai domiciliul si locuiesti o parte din an in Romania.
  Cine ii invrajbeste nu stiu dar exista o invrajbire si manipulare de masa.

 • diaspora a ridicat economia romaniei o p la!! daca au trimis bani in tara au trimis strict pentru ei si familia lor. cu banii respectivi si au rodicat case , uneori casele facute fara nici o autorizatie cu materiale cumparate la negru sau de la magazine cu patronat strain, cu banii lor si au cumparat cazane de masini din afara care le tin inscrise tot pe afara si evita sa plateasca taxe si impozite in tara la ele, cu banii lor si au cumparat tot din afara haine, telefoane si altele pe care le ai trimis la neamuri in tara, asa ca unde p zda masii a bagat diaspora bani in bugetul tarii, da a bagat banii strict in curul lor si a neamurilor lor facand cat se poate de mult evaziune si evitand plata tuturor taxelor si impozitelor in tara, asa ca mucles cu diaspora p lii si sa ramana in perioada asta de criza covit in tara lor apreciata si laudata (franta, italia sau etc), sa ne lase pe noi romanii care platim toate serviciile din tara asta prin taxe si impozite sa traim linistiti fara grija lor!!

 • Riverane nu confunda diaspora cu hotii, prostituatele si ”done moa silvuple” ca astia nu reprezinta diaspora.
  Diaspora sunt cei ce muncesc serios si din greu, deci produc, si care au trimis bani in tara.
  Bani care au intrat in consum si au intrat in circuitul economic.
  Eu nu ma refer la cei ce nu au capatai in UE si creeaza probleme iar acum aduc Covid 19 in Romania.
  Trebuie disociat ce inseamna diaspora si cei ce traiesc din furtisaguri, cersit si prostitutie, astia nu sunt diaspora dar din pacate ne fac de ras.

 • Ba, riveran PROST, banii ce ajung in tara nu sunt pusi sa faca saltea la vite ci, cum zice Prometheus desi ma indoiesc ca tu poti pricepe, au intrat in circuitul economic pentru ca cu acesti bani s-au facut cumparaturi, indiferent ce…

 • Este adevarat,dar cei ce muncesc in afara cheltuie peste 50 la suta acolo si ce mai ramane trimit in tara.Problema este de pleaca acolo cand pot munci aici,acolo castiga 800 sau 900 de euro pt 15/16 ore de munca iar aici 500/600 euro pt 8 ore de munca iar din astea 3 ore le chiulesc dar ei nu vor sa munceasca in ro……………..

 • pentru cei care se simt platiti de diaspora sau poate chiar voi sunteti cei veniti din italia si va simtiti cu musca pe caciula, au plecat din tara si au stat mai mult de 10-20 de ani in afara , ce treaba mai au cu romania, ce drept de vot sa mai aiba atata timp cat sunt rupti de romania si nu mai stiu ce se intampla in tara, care au plecat si muncesc legal acolo , si au cumparat case acolo , copii lor nici nu mai stiu limba romana intrucat merg la scoli acolo, aia dejanu mai sunt romani de mult, nu mai visati ca va plateste voua diaspora economia tarii, eu o platesc si servesc tara unde sunt!!

 • iar tu opinie personala esti un jeg care a venit sigur din italia si rupi magazinele in romania desi ar trebui sa stai in carantina mucles broscarule si dute de unde ai venit

Adauga un comentariu