Sanatate

Ruptura de menisc tratament fără operație. Procedurile recomandate de specialiști pentru calmarea durerilor provocate de leziune

Publicat: 13 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ruptura de menisc tratament fără operație. Procedurile recomandate de specialiști pentru calmarea durerilor provocate de leziune
Osteoartrita contribuie la distrugerea cartilajului

Multe persoane care au suferit de ruptura de menisc sunt în căutare de tratament fără operație. Leziunile meniscului genunchiului sunt destul de frecvente, în special în rândul sportivilor. Cu toate acestea, se poate întâmpla oricui, indiferent de ocupație sau vârstă.

Ortopedia și traumatologie se ocupă de acest domeniu. Să începem cu anatomia articulației genunchiului. Meniscurile sunt elemente cartilaginoase în formă de C. Există două în fiecare genunchi, cel intern și cel extern. Funcția lor este de a acționa ca un amortizor de șocuri între cele două oase, femurul și tibia. Aceste cartilaje sunt relativ rezistente, dar pot fi deteriorate de stresul intens al unei mișcări bruște. În timpul mișcării, partea care s-a desprins este deplasată, ceea ce tensionează capsula în locul unde este atașat cartilajul, provocând durere.

Ruptura de menisc tratament fără operație. Cele mai frecvente metode de vindecare

Specialiștii fac distincția între două tipuri principale de ruptură de menisc. Aceasta poate fi completă, este afectată întreaga grosime a cartilajului, există formarea unui fragment, care poate fi deplasat în raport cu restul structurilor genunchiului.

De asemenea, aceasta poate fi parțială. Astfel, există o afectare focală, în care structura anatomică generală și forma cartilajului rămân aceleași. O ruptură de menisc necesită o intervenție chirurgicală? Nu întotdeauna. Există două tipuri de tratament, conservator și chirurgical. Care dintre ele depinde de mai mulți factori. Astfel, este foarte importantă forma, dimensiunea, poziția rupturii, vârsta pacientului și starea generală a țesutului elementului cartilaginos.

Intervenția chirurgicală este necesară doar în cazurile în care gradul de leziune indică imposibilitatea tratamentului prin terapie fizică. Cum se tratează ruptura de menisc fără intervenție chirurgicală? În cazurile de leziuni minore, metoda conservatoare constituie prin ameliorarea un blocaj prin administrarea de medicamente anestezice.

De asemenea, se efectuează o puncție pentru a drena lichidul. Unii medici fixează ruptura cu un bandaj. Sunt prescrise aplicarea de comprese sau creme. De asemenea, este indicată terapia medicamentoasă pentru a reduce inflamația. Exercițiile fizice care întăresc mușchii și ligamentele sunt la fel de indicate. Fizioterapia este o metodă de tratament extrem de eficientă. Astfel, puteți să urmați proceduri precum UHF, electroforeză și electrostimulare.

Consecințele unei rupturi de menisc. Ce se întâmplă dacă nu mergi la un medic la timp

De îndată ce problema începe să se manifeste, pacientul trebuie să se adreseze imediat unui specialist, chiar dacă simptomele s-au atenuat temporar. Care este pericolul de a nu solicita asistență medicală imediată?

Mai departe, situația nu va face decât să se agraveze, iar consecințele pot fi dintre cele mai nefericite, mai exact are loc blocarea completă a articulației genunchiului și limitarea mișcărilor. Osteoartrita contribuie la distrugerea cartilajului. În plus, sinovita contribuie la acumularea de lichid în genunchi, pe când chisturile la formarea unei cavități cu lichid.

O ruptură de menisc necesită un tratament fără operație doar atunci când leziunile sunt cauzate de acțiuni violente și nepregătite. Poate fi vorba de mișcări bruște de îndoire, desprindere și rotație, alergare cu viraje bruște, lovirea genunchiului, căderea pe o suprafață dură. În astfel de cazuri, apare suprasolicitarea, urmată de o ruptură de menisc.

Adauga un comentariu