Coronavirus

Rusia a inventat o gumă de mestecat anti-COVID-19

Publicat: 20 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rusia a inventat o gumă de mestecat anti-COVID-19
Ministerul Apărării al Rusiei dezvoltă un remediu împotriva virusului SARS-CoV-2 sub formă de gumă de mestecat

Ministerul Apărării al Rusiei dezvoltă un remediu împotriva virusului SARS-CoV-2 sub formă de gumă de mestecat, tablete de mestecat și pastile, scrie publicația RBK, citând, în acest sens, o declarație a șefului Institutului Central de Cercetare 48 al Ministerului Apărării, Serghei Borisevici.

„Da, se lucrează în această direcție”, a confirmat Borisevici pentru RBK.

Potrivit publicației, după finalizarea testelor, „vaccinul mucoasei” (menit să formeze imunitate pe membranele mucoasei) va fi inclus în diferite scheme de tratament și de prevenire.

Anterior, institutul menționat mai sus a dezvoltat vaccinul embrionar „Teovak”, sub formă de tablete, iar anul trecut, a colaborat, împreună cu Centrul de Cercetare ”N. Gamaleya”, la realizarea primului vaccin împotriva coronavirusului înregistrat din lume, „Sputnik V”.

Varianta Delta a coronavirusului, dominantă în Rusia

Varianta Delta reprezintă aproape 90% dintre noile cazuri înregistrate la Moscova. Germania și Marea Britanie a raportat o creştere accentuată a infecţiilor cu tulpina Delta.

Varianta Delta a coronavirsului a ajuns din India în peste 70 de ţări şi este pe cale să devină dominantă la nivel global. Este semnalul de alarmă tras de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care adaugă: evoluţia pandemiei de COVID-19 este însă foarte dinamică.

Potrivit Public Health England (PHE), circa 90% dintre cazurile de COVID-19 înregistrate în prezent în Marea Britanie corespund variantei Delta, care în această ţară a luat locul ca variantă dominantă variantei Alfa, cea care a provocat ultimul val epidemic.

Varianta Delta a virusului SARS-CoV-2 avansează în Germania, unde, în săptămâna dintre 31 mai şi 6 iunie, reprezenta deja 6,2% din totalul mutaţiilor analizate. Proporția este de două ori mai mare decât în precedentele 14 zile, potrivit Institutului de virusologie Robert Koch (RKI).

Varianta britanică, în scădere

Varianta Alpha (B.1.1.7 sau britanică) a înregistrat un regres, deşi continuă să fie mutaţia predominantă, cu o prezenţă de 86,4%.

„Trebuie pornit de la faptul că reculul înregistrat de B.1.1.7 este asociat unui procent în creştere pentru B.1.617.2 şi este de aşteptat ca această evoluţie să continue”, notează RKI, potrivit agenției EFE.

Se remarcă şi o reducere a prezenţei variantelor Beta (B.1.351 sau sud-africană) şi Gamma (P.1 sau braziliană), care reprezintă doar 0,2 %, respectiv 0,6 % din totalul mutaţiilor secvenţiate de cercetătorii germani.

De asemenea, incidenţa epidemiologică pe şapte zile este în scădere în Germania, cu 11,6 infectări la 100.00 de locuitori – 9.644 noi cazuri într-o săptămână -, faţă de 13,2 în perioada anterioară, potrivit datelor actualizate joi dimineaţă de RKI.

Peste 3,7 milioane de germani s-au infectat de la începutul pandemiei

Germania a înregistrat de la declanşarea pandemiei 3.718.955 de cazuri şi un total de 90.179 de decese asociate COVID-19.

Până marţi, în Germania au fost vaccinate cu schemă completă 22.967.526 de persoane (27,6% din populaţie), în timp ce 40.707.016 de persoane (48,9%) au primit prima doză a unor vaccinuri anti-COVID-19.

Adauga un comentariu