Local

Scandal cât casa, la o asociație de proprietari din Iași! Acuzații de șantaj, distrugere și influențarea declarațiilor. Totul a izbucnit de la consumul de apă înregistrat de apometre

Publicat: 06 aug. 2021
Un apometru și o autospecială de Poliție
Un ieșean va fi nevoit să dea socoteală în fața judecătorilor, după ce a fost acuzat de șantaj, distrugere și influențarea declarațiilor: scandalul a izbucnit la o asociație de proprietari

Un ieșean va fi nevoit să dea socoteală în instanță, după ce a fost acuzat că a făcut un mega-scandal la o asociație de proprietari. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis recent în judecată pe Silviu Marian Iftimoaia, pentru șantaj, distrugere și influențarea declarațiilor. Problemele au apărut din pricina consumului de apă declarat

La o asociație de proprietari din municipiul Iași a avut loc un scandal cât casa! Totul a pornit de la consumul de apă înregistrat. În urma conflictului cu președintele de asociație, un ieșean va fi nevoit să dea explicații în instanță.
Astfel, recent, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe Silviu Marian Iftimoaia, sub acuzațiile de șantaj, distrugere și influențarea declarațiilor. Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Mai apoi, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Ieșeanul Silviu Marian Iftimoaia, acuzat de șantaj, amenințare și influențarea declarațiilor

Anchetatorii ieșeni au precizat că Silviu Marian Iftimoaia a intrat în vizorul lor în urmă cu aproximativ 4 ani. Potrivit oamenilor legii, ieșeanul a luat parte la un scandal ce a avut loc la o asociație de proprietari din municipiu.

„În cauză s-a reținut că, pe data de 12 octombrie 2017, între orele 16:20 și 18:00, inculpatul S.M.I. a intrat în sediul Asociației de proprietari Socola 18, de pe bulevardul Socola, în timp ce persoana vătămată G.D.C. se afla acolo, a provocat scandal și a distrus ușa de acces în sediu (prin lovirea puternică cu piciorul, fapt ce a dus la ruperea obiectului din balamalele de susținere), motivat de faptul că, în ziua de 10 octombrie 2017, persoana vătămată, în calitate de președinte al Asociației de Proprietari, a sesizat o societate comercială referitor la unele nereguli și posibile neconcordanțe între consumul de apă rece și agent termic înregistrat de aparatele de măsurare și consumul real din apartamentul în care locuiește inculpatul”, a declarat ieri Simon Rotundu, prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Președintele de asociație, somat să achite amenda primită de ieșean

Oamenii legii au adăugat că, în aceeași zi, ieșeanul Silviu Marian Iftimoaia ar fi fost sancționat contravențional după scandal.

„În aceeși zi, în jurul orei 18:00, după ce persoana vătămată a sesizat incidentul la numărul unic pentru situații de urgență 112, iar, la fața locului, a sosit un echipaj de Poliție care l-a sancționat contravențional pe inculpatul S.M.I., acesta i-a solicitat persoanei vătămate G.D.C. să achite contravaloarea amenzii pe care o primise de la agenți, amenințând-o cu acte de violență și cu producerea unor pagube materiale autoturismului său, în caz de neplată”, a adăugat Simon Rotundu.

Potrivit acestuia, scandalul nu s-a oprit aici.

„Ulterior, pe data de 5 iulie 2018, în jurul orei 20:00, inculpatul S.M.I. a intrat din nou în sediul Asociației de Proprietari Socola 18, unde, prin amenințarea cu acte de agresiune fizică (simularea unor lovituri directe cu palmele și pumnii), i-a solicitat persoanei vătămate G.D.C. retragerea totală și necondiționată a plângerii penale depuse împotriva lui la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași pe data de 13 octombrie 2017, în caz contrar urmând a suporta consecințele atât el, cât și membrii familiei sale, fapt ce i-a provocat o stare de temere persoanei vătămate, care a apelat la 112 și a solicitat sprijinul Poliției. Precizăm că toate persoanele beneficiază de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive”, a încheiat prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Comentarii
  • De la apa a pornit…..de la ApaVital, care in loc sa monteze apometre la fiecare apartament, exporta apa in Basarabia. Nu se face nimic pentru oameni, nici ApaVital, dar nici cei alesi. S-a creat o institutie cu legi favorabile doar pentru ei, in rest batjocura la orice pas. Cica „strazi private” cu toate apometrele la capatul strazii si tot atatea tevi de apa ce brazdeaza, in lung, strada. Minti stralucite. Ei se aduna si mai pun la cale o ticalosie, nu ceva care sa creeze confort cetateanului.

  • Apometru citire radio= nu face ApaVital contract cu fiecare locatar. Tot dom’ administrator adauga pierderi…cunosc caz real. Mai este o tampenie. Locatar la parter plateste curentul si reparatiile pentru lift, desi nu-l foloseste niciodata. In lege spune ca adunarea generala a locatarilor poate scuti de la plata liftului pe cei de la parter si etajul 1. Adunarea nu vrea…..Cuvantul poate, deja este folosit.

  • Daca nu sunteti multumiti de felul cum este administrata asociatia trebuie sa va inplicati direct.Nu este o solutie sa stati pe margine si sa comentati.Participati la sedinte,la adunarea generala,alegeti presedinte(renumerat),alegeti cenzor(renumerat).Sa nu credeti ca cineva munceste gratuit pentru asociatia voastra.Studiati L196/2018 Legea asociatiilor de proprietari si va informati de indatoriile si drepturile pe care le aveti.

Adauga un comentariu