Actualitate

Se strange latul pentru un avocat din Iasi! La mijloc sunt sume importante de bani. Procurorii au inceput ancheta

Publicat: 12 dec. 2017
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Se strange latul pentru un avocat din Iasi La mijloc sunt sume importante de bani. Procurorii au inceput ancheta
1

@ O avocata din Iasi va fi vizitata de procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi pentru presupuse infractiuni de evaziune fiscala @ Recent, au fost descoperite ilegalitati la inca o firma, unde avocata Dumitrina Croitoriu are calitatea de asociat @ In total, pe activitatea celor doua societati prejudiciul se ridica la aproape 800.000 lei @ De fiecare data cand a fost contactata de reporterii BZI, avocata a lasat de inteles ca nu cunoaste detalii despre problemele din firmele pe care le controleaza @ La datele de contact apare numarul de telefon de la cabinetul de avocatura din bulevardul Tudor Vladimirescu

Probleme din ce in ce mai mari pentru un avocat din Iasi. In editiile trecute ale cotidianului BZI s-a aratat faptul ca Tavas Grup SRL, societate controlata in calitate de actionar de catre avocata Dumitrina Croitoriu, membra a Baroului Iasi, s-a ales cu plangere penala pentru presupuse infractiuni de evaziune fiscala.

Atunci, avocata declara ca nu are cunostinta despre sesizarea facuta de catre inspectorii fiscali din cadrul Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice (DGRFP) Iasi. Ulterior, inspectorii au gasit ale situatii suspecte de evaziune fiscala. Dumitrina Croitoriu are calitatea de asociat si in firma Valdim Company SRL.

Citeste si : Tiganii din Iasi lovesc inca o data! Fac evaziune intr-o veselie. Salvarea este la procurori

Luna trecuta, dupa finalizarea controlului s-a constat un prejudiciu de 800.000 lei, adica 177.000 euro, din neplata TVA si a impozitului pe profit. Si in acest caz s-a facut sesizare penala catre Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi.

Valdim Company are sediul social in comuna Ciurea, fiind administrata de Vasile Tanasuca. In 2016, cifra de afaceri a societatii, infiintata in 2013, care se ocupa de transportul marfurilor, a fost de 900.000 lei si un profit de 16.520 lei.

Pentru a nu exista niciun dubiu cu privire la implicare avocatei, la datele de contact ale societatilor Tavas Grup si Valdim Company apare numarul de telefon de la cabinetul de avocatura Croitoriu Dumitrina, situat pe bulevardul Tudor Vladimirescu. Contactata telefonic, avocata Croitoriu a refuzat dialogul.

Citeste si : EXCLUSIV! Patronii tepari din taximetria ieseana! Suspiciuni de evaziune fiscala si munca la negru! Sunt pe pierderi de la an la an

Cum a procedat prima data

In ceea ce priveste prima identificare a inspectorilor fiscali legata de activitatea Tavas Grup, s-a constatat un prejudiciu de peste 600 mii euro, realizat in perioada 2012 – 2017. Tavas Grup SRL, in perioada mentionata achizitiona marfuri, dar si servicii de la mai multe societati locale sau din tara, care nu erau platitoare de TVA. Printre acestea se numara Euromaster Tyre & Services Romania sau Work Consoulting Group Iasi.

Mai mult, societatea de constructii a avocatei a achizitionat marfuri de la Traian Multiprest SRL sau Giromet Grup SRL, fara sa fi incheiat un contract, conform raportului de control. Mai mult, marfa a fost transportata cu masini de ocazie. In facturile emise nu exista un numar de inmatriculare al autovehicului sau numele soferului.

DGRFP a mai descoperit ca firmele care furnizau materiale de constructii catre Tavas Grup SRL nu aveau contracte de munca din care sa reiasa numarul de angajati. Societatile mentionate nu aveau puncte de lucru, nu aveau stocuri de marfa, iar sediile de firme se aflau la adresa administratorilor. Rezulta din toate aspectele ca firmele nu aveau o activitate reala.

Citeste si : Un iesean a fost ridicat de politisti dupa o perchezitie. Ar fi facut evaziune fiscala

Evaziune de zeci de milioane de euro

In prima jumatate a anului, inspectorii DGRFP au identificat in Iasi mai multi evazionisti, care au provocat un prejudiciu de 151 milioane lei, aproape 33 milioane de euro. In total, au fost incheiate 51 de procese-verbale de control.

"Sesizarile penale au fost înaintate catre organele de cercetare penala urmare a savârsirii faptelor de sustragere de la efectuarea verificarilor financiare si fiscale prin nedeclarare sau declarare fictiva, ori declararea inexacta cu privire la sediile principale sau secundare a persoanelor verificate. Mai mult, pentru nedeclararea TVA aferenta livrarilor de bunuri si servicii si a impozitului pe veniturile aferente, TVA dedusa în baza unor facturi provenind de la firme inexistente, contribuabili radiati, contribuabili care nu functioneaza la sediul social declarat sau contribuabili tip «fantoma»", precizeaza reprezentantii DGRFP.

Citeste si : Frauda fiscala la cote impresioante! Grup de firme din Iasi specializat in evaziune fiscala

Adauga un comentariu