Razboi în Ucraina

Senatorul american, Richard Black, dezvăluiri extraordinare despre războiul din Ucraina: În 2008, un ambasador american avertiza, dar NATO și SUA nu l-au băgat în seamă

Publicat: 26 iul. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Senatorul american Richard Black dezvăluiri extraordinare despre războiul din Ucraina În 2008 un ambasador american avertiza dar NATO și SUA nu l-au băgat în seamă
Senatorul american, Richard Black

Senatorul american Richard Black, fost colonel în armata americană care a luptat în războiul din Vietnam şi decorat cu numeroase distincţii americane, a dezvăluit date neştiute despre conflictul din Ucraina. Acesta susţine faptul că ambasadorul SUA în Rusia a avertizat despre război incă din 2008.

Senatorul consideră că SUA îşi dorește acest război şi ca urmare a alimentat Ucraina cu arme moderne și cu echipament militar de ultimă generație.

Ambasadorul SUA în Rusia a avertizat despre războiul din Ucraina

Într-un interviu realizat în Germania, senatorul Richard Black povestește un episod care nu este știut de publicul larg. Acesta explică evenimentele din 2008, evenimente premergătoare conflictului din Crimeea și Ucraina. Ambasadorul SUA în Rusia de la acel moment a trimit o informare către NATO și SUA spunâns că Rusia se va simţi foarte jignită de o posibilă aderare a Ucrainei în NATO:

Vă rog să îmi permiteţi să mă întorc în timp, în 2008, cu 6 ani înainte de revoluţie. Ambasadorul Burns, ambasadorul SUA în Rusia a trimis la NATO un document marcat secret. În informare acesta avertizează că a avut o conversaţie cu ministrul de Externe Lavrov şi Lavrov i-a spus că aducerea Ucrainei în NATO ar fi un eveniment emoţionant, nevralgic, dramatic. Parte a problemei, a aderării Ucrainei în NATO, este zona comună, administrata comun de Rusia şi Ucraina, zona în care aceştia fac tancuri sau alte echipamente militare. Dacă Ucraina devenea membrui al NATO, NATO este o forţă ostilă pentru Rusia, iar fabricile de arme ale Rusiei ar fi fost pe teritoriul controlat de un inamic. Ambasadorul a explicat foarte clar despre acest lucru şi a afirmat faptul că va putea duce la violenţa sau la război civil. Acest lucru s-a şi întâmplat. Ambasadorul a mai spus că dacă evenimentele ar duce la război civil ar pune Rusia în situaţia neplăcută de a decidedacă să atace pentru a salva populaţia de limbă rusă din Donbas. Exact asta s-a întâmplat. a explicat senatorul Black.

Zelenksi a promis pace, dar a continuat războiul

În 2014, președintele Ucrainean de la acea dată a fost înlăturat din funcţie ca urmare a unei revoluţii orchestrate, conform sursei citate de către CIA și serviciile secrete britanice. Această lovitură a dus la instalarea în funcție a unui președinte naţionalist care a scos din Constituție limba rusă. Lucru a dus la o lovitură pentru 30% din populația Ucrainei, vorbitori nativi de limba rusă:

În 2014, președintele ucrainean, Ianukovici, a fost înlăturat de la putere printr-o revoluţie sângeroasă, lovitură de stat care a fost organizată de către CIA și de către serviciile britanite cum ar fi MI-6. Așa au răsturnat guvernul și la acel punct a existat o juntă revoluționară care a fost instalată şi care a preluat puterea. Poroșenko a fost ales primul președinte după lovitură, a fost foarte naţionalist. Acesta a modificat constituția care prevedea că sunt două limbi oficiale naţionale, ucraineana și rusa. Acesta a şters limba rusă din constituţie ceea ce a făcut de fapt (sunt 30% cetățeni ucrainieni care vorbesc rusa în Ucraina) ca să îi transforme pe vorbitorii de rusă în cetățeni de mâna a doua. Aceștia aveau nevoie de traducători pentru a face afaceri. Zonele vorbitoare de limbă rusă au fost nemulțumite de revoluția care l-a răsturnat pe președinte. Ei l-au ales pe acel președinte, iar acum au fost nevoiți să se supună acestui nou președinte.  Crimeea și Donbas care reprezintă două republici, toate şi-au declarat independenta, refuzând să fie conduse de junta revoluționară. La acel moment, noul președintele Poroșenko a lansat un atac asupra Donbas. Acela a fost un război care a ucis 14.000 de persoane în Donbas, din 2014, până în 2022.

Petro Poroșenko a scos limba rusă ca limbă oficială în Ucraina

Acordul de la Minsk nu a fost pus în aplicare

Germania și Franța au decis să se implice în politica externă organizând o intrevere la Minsk care promitea încetarea conflictului în regiune şi care promitea o semiautonomie pentru Donbass.

Germania şi Franța au văzut că există un pericol şi au organizat conferinţa de la Minsk între 2014 și 2015 unde au fost semnate acorduri intre Ucraina și cele două republici din Donbass. Ucraina a fost de acord că va acorda o semiautonomie către Donbass.  Următorul lucru care s-a întâmplat a fost cel în care SUA a început să livreze arme moderne în Ucraina, neexistând vreun obiectiv al Ucrainei să pună în aplicare acordurile de la Minsk. În schimb, aceasta se îndrepta spre război. Aici ne aflăm. Zelenski nu a urmat această cale. S-a îndreptat o direcție spre SUA și a ales calea războiului. Culmea e că Rusia era disperată de a evita războiul, de a stinge conflictul din Donbass. În decembrie 2021, președintele Putin și ministrul Lavrov au pus pe masa de negocieri către NATO sugerând să înfiinţeze o zonă de pace în Europa. A fost o poziţie de negociere, nu totul ar fi fost admis, dar NATO a ignorat complet propunerea. Până când l-au ignorat, Rusia a aşteptat răspunsul, dar solul începea să se incălzează, era o perioadă teribilă de a lansa un atac pentru că tancurile rusești nu aveau cum să iasă de pe drumuri. Rusia a început campania cu măsuri stricte și limitate pentru a nu provoca mari distrugeri, pentru a nu ucide acolo unde este posibil de evitat. Atunci pur şi simplu nu a funcţionat pentru ruşi. Ucrainienii au opus o rezistentă puternică, iar războiul a început să devină o bătălie sângeroasă.

Acordul de la Minsk nu a fost respectat deloc de către ucrainieni

Comentarii
Adauga un comentariu