Culinar

Sfaturi pentru sarmale ca la mama acasă. Cum să NU le afumi

Publicat: 11 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sfaturi pentru sarmale ca la mama acasă. Cum să NU le afumi
Știai că... dacă amesteci 2 linguri de smântână cu apa care se va pune peste sarmale, acestea vor fi mai pufoase?

Nu e sărbătoare mare fără sarmale pe masă. Cu carne, cu ciuperci ori de post, sarmalele sunt, cred, mâncarea noastră de weekend mai special ori zile cu sărbătoare. De aceea, m-am gândit că îţi vor prinde bine următoarele sfaturi pentru sarmale ca la mama acasă

Cea mai mare temere a unei gospodine nu e potrivirea de gust, ci fierberea. Cum o faci? Cât durează? Cum îţi dai seama că sunt gata de fiert sarmalele? Hai să afli toate acestea şi multe alte sfaturi pentru sarmale ca la mama acasă.

Trucuri pentru mâncare gustoasă şi săţioasă

Când prepari sarmalele, ţine cont de aceste lucruri:

  • fierbe-le într-un vas roman, în cuptor, sau într-un vas din fontă, cu fundul gros;
  • asigură-te că oala în care fierb sarmalele are capacul pus. Le ajută să fiarbă înăbuşit şi să le dea o aromă aparte;
  • Presară câteva cubuleţe de unt pe sarmale înainte de le pune la fiert. Dacă nu ai unt, foloseşte slănină feliată subţire;
  • pe fundul vasului din fontă, pentru un plus de gust, pune cotoarele de varză murată. Astfel te asiguri și că sarmalele nu se vor lipi de vas;
  • printre sarmale se pot strecura şuncă şi bacon;
  • picură puţin vin peste sarmale înainte de a le băga la fiert.

7 sfaturi pentru sarmale ca la mama acasă

Iată şi alte lucruri de luat în calcul când faci sarmale:

  • amestecă mai multe tipuri de carne (porc şi vită, cu precădere);
  • încorporează în compoziţie 2-3 cartofi fierţi şi daţi pe răzătoare. Se spune că, datorită lor, sarmalele vor fi mai uşoare pentru stomac;
  • nu uita să adaugi oul. El leagă toată compoziţia;
  • foloseşte foi de viţă-de-vie tinere. Regula e valabilă şi în cazul frunzelor de varză;
  • ca să nu iasă sarmalele foarte moi, nu pune multă apă în vas. Ţine cont şi de carne. De exemplu, carnea de porc nu „trage” aşa multă apă precum o face carnea de vită;
  • pentru fiert sarmale foloseşte, dacă nu ai vas roman, un vas emailat. În cazul acestuia, fierberea durează în jur de 4-5 ore, dar e bine să le verifici chiar şi după 2 ore;
  • amestecă apa care o torni peste sarmale cu 1-2 linguri de sarmale. Se spune că, astfel, sarmalele vor fi mai pufoase.

Dacă ți-a mai rămas niște varză murată, nu o arunca. Pregătește niște varză murată cu carne la tigaie.

Adauga un comentariu