Sport

Sir Lewis Hamilton! Regina Elisabeta a II-a l-a făcut cavaler pe marele pilot de Formula 1!

Publicat: 01 ian. 2021
Lewis Hamilton
Regina Elisabeta a II-a l-a făcut cavaler pe marele pilot de Formula 1 Lewis Hamilton

Lewis Hamilton a fost înnobilat în Marea Britanie, fiind promovat la rangul de cavaler pe lista persoanelor onorate de Anul Nou. În 2020, Sir Lewis Hamilton a egalat recordul lui Michael Schumacher, de 7 titluri mondiale în Formula 1. Hamilton, care a doborât și recordul lui Schumacher de curse câștigate, fusese onorat cu ordinul MBE (Most Excellent Order of the British Empire) în 2008, pentru serviciile sale în lumea sportului cu motor și pentru primul titlu de campion mondial de Formula 1.

Primul și singurul pilot de culoare din „categoria-regină” a motorsportului, în vârstă de 35 de ani, a încheiat un sezon de excepție, scurtat de pandemia de coronavirus. Luna trecută, un grup de parlamentari britanici i-au cerut premierului Boris Johnson ca Hamilton să fie ridicat la rangul de cavaler. Provenind dintr-un mediu modest, Hamilton a dedicat victoria sa din 15 noiembrie, obținută în Turcia, „copiilor și tuturor celor pentru care este important să vadă acest lucru”, îndemnându-i: „Visați imposibilul, urmați-vă visul, nu vă îndoiți niciodată de voi!”

Lewis Hamilton trăiește în Principatul Monaco

Hamilton, care locuiește în principatul Monaco, a fost în atenția opiniei publice în trecut pentru situația sa fiscală, dar a făcut dovada că plătește o sumă importantă pentru impozite în Marea Britanie. Pilotul echipei Mercedes, adulat și controversat deopotrivă, a devenit un apărător fervent al egalității, al diversității, al cauzei animalelor și al mediului, făcând multe declarații în acest sens în cursul anului, legate de drepturile omului, democrație și lupta împotriva rasismului.
Lista de Onoare de Anul Nou în Regatul Unit evidențiază realizările excepționale în diferite domenii, în special în sport, lumea spectacolului și politică, precum și contribuțiile unui mare număr de simpli cetățeni. În 2020, numeroase premii au fost decernate celor care au căutat soluții pentru problemele puse de pandemia de coronavirus. Lista cu propuneri este creată de prim-ministru și supusă aprobării din partea Reginei Elisabeta a II-a.

Ce piloți din Formula 1 au mai fost decorați

Triplul campion al lumii Jackie Stewart, acum în vârstă de 81 de ani, este singurul pilot dintre cei 10 campioni mondiali britanici de Formula 1 care a mai primit până acum titlul de cavaler.
Fanii lui Hamiton au sugerat în trecut că acesta nu este suficient de apreciat în țara sa. Câștigătorul unui număr-record, de 94 de curse de Mare Șlem, britanicul și-a asigurat al șaptelea titlu mondial în decembrie 2020 în Turcia, egalându-l pe Michael Schumacher, legendarul pilot al echipei Ferrari.

Adauga un comentariu