Economic Local

Spitalul de Boli Infecțioase din Iași caută firmă de livrări alimente! Contractul are o valoare de 1,7 milioane de euro

Publicat: 05 mai 2021
Sediul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași
Pacienții de la Spitalul de Boli Infecțioase vor primi hrană de la firmele de livrări

Pacienții de la Spitalul de Boli Infecțioase vor primi hrană de la firmele de livrări la domiciliu. Achiziția se va desfășura la finalul lunii mai 2021. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. În acest moment, blocul alimentar al spitalului se află într-un proces de reabilitare

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași continuă programul anual de achiziții. Pe data de 26.05.2021, autoritatea contractantă organizează o procedură pentru furnizarea serviciilor de livrări hrană. Asta, în contextul în care pavilionul blocul alimentar al spitalului se află într-un proces de consolidare. Valoarea estimată a contractului este de 8.842.072 lei, fără TVA, aproape 1,7 milioane de euro. Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru.

„Nu vor fi acceptate materii brute sau ingrediente dacă sunt știute a fi sau pot fi presupuse de a fi contaminate cu paraziți, micro-organisme patogene sau toxice, descompuse sau să conțină substanțe necunoscute. Materiilele brute, ingredientele, produsele intermediare și produsele finite, posibile de a fi mediu de dezvoltare a micro-organismelor patogene sau de a forma toxine trebuie menținute la temperaturi care să nu prezinte risc pentru sănătate. Potrivit cu siguranța alimentelor, se vor permite perioade limitate, în afara temperaturii potrivite, atunci când este necesar ca alimentele să se adapteze modalităților de preparare, transport, depozitare, prezentare și servire. Când alimentele se țin sau se servesc la temperaturi joase, ele se vor răci cât se poate de repede, urmărindu-se etapa finală de procesare caldă sau preparare finală dacă nu se încălzesc la o temperatură care sa nu provoace un risc pentru sănătate”, se arată în caietul de sarcini.

Autoritatea contractantă a lansat și achiziția de saci mortuari.

La Institul Regional de Oncologie, firme din domeniul HoReCa vor să furnizeze hrană

Totodată, Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iași a lansat o procedură pentru achiziția serviciilor de catering. Suma pusă în joc este importantă, de 7.001.856 de lei, fără TVA, aproximativ 1,5 milioane de euro. Patronii afacerilor din domeniul catering deja s-au înscris la procedură. Recent, la sesiunea de depunere a ofertelor s-au prezentat 3 societăți: Euromedical Provider SRL, Diplo Care SRL și The Box SRL. Deja, ofertele au intrat în etapa de evaluare financiară. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare. Contractul are o durată de 3 ani. Astfel, pentru această perioadă este solicitat un număr maximum de 334.800 porții pentru pacienții blonavi de cancer și 10.800 porții pentru medici.

Patronii de restaurante trebuie să pună la dispoziție preparate pentru 24 de regimuri alimentare. Printre meniurile solicitate se numără: omletă, mămăligă, cartofi natur, salată orientală, orez cu lapte, sarmale cu carne de pui, borș de sfeclă, ciorbă cu cartofi, ciorbă din legume, ciorbă de pui, supă din roșii și orez, supă din legume etc. În ultima perioadă, IRO a lansat altă licitație, pentru achiziția mai multor loturi de medicamente și materiale sanitare. Contractul estimat la o valoare de 328.114.771 lei, fără TVA, aproape 68 de milioane de euro, se va desfășura pe o perioadă de 36 de luni.

Adauga un comentariu