Titlurile zilei

Un doctor care încerca să-și salveze copilul de la moarte a gonit cu un bolid spre Iași, dar a fost amendat de polițiști și a rămas fără permis: „Copilul meu avea convulsii!” (Exclusiv)

Publicat: 07 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un doctor care încerca să-și salveze copilul de la moarte a gonit cu un bolid spre Iași dar a fost amendat de polițiști și a rămas fără permis Copilul meu avea convulsii Exclusiv
Un medic a dat în judecată Poliția ieșeană, după ce a fost sancționat pentru încălcarea limitei de viteză într-o localitate din județ

Un medic ieșean a dat în judecată Poliția, după ce s-a ales cu o sancțiune în trafic. Magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani au admis recent acțiunea formulată de George Leahu și au dispus anularea procesului-verbal de contravenție întocmit de agenți pe numele doctorului ieșean. Scandalul a izbucnit după ce oamenii legii au reținut că medicul ar fi rulat cu peste 100 km/h pe o șosea din județul Iași

Scandal în instanțele ieșene, între un medic și polițiști! Doctorul din Iași a gonit spre un spital, încercând să îi salveze viața propriului copil! Un agent de la Rutieră i-a luat permisul și l-a sancționat! În urma incidentului din trafic, medicul a dat în judecată Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași. Recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani au admis plângerea formulată de medicul George Leahu.

„Instanța admite plângerea formulată de petentul George Leahu în contradictoriu cu intimatul IPJ Iași. Anuleaza procesul-verbal încheiat pe data de 21 februarie 2021”, au menționat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Medicul ieșean George Leahu a contestat în instanță sancțiunea primită de la polițiști

Procesul dintre medicul ieșean George Leahu și reprezentanții IPJ Iași a început pe data de 26 februarie 2021. Prin plângerea înregistrată pe rolul instanței, doctorul ieșean a cerut anularea procesului-verbal încheiat pe 21 februarie 2021, ca fiind netemeinic și nelegal, și, pe cale de consecință, anularea măsurii de sancționare constând în amenda contravențională în cuantum de 1.305 lei (9 puncte-amendă), precum și a măsurii de sancționare constând în reținerea permisului pe o perioadă de 90 de zile.

„Prin procesul-verbal se constată că, în ziua de 21 februarie 2021, la ora 18:14, pe DE 583 km 40+800 m, care leagă orașul Iași de Târgu Frumos, aș fi condus autoturismul marca Volvo, având viteza de 102 km/h pe sectorul de drum limitat la 50 km/h, fiind înregistrat de aparatul radar montat pe autoturismul Poliției. Nu puteam să înregistrez această viteză, întrucât mă aflam în interiorul localității și, în afară de acest fapt, cunoșteam și eram atent tot timpul la limitele de viteză din interiorul acesteia, parcurgând deseori acest drum, deoarece sunt angajat ca medic la Spitalul Municipal Fălticeni și, în plus, sunt conștient de faptul că, în această comună, se întâlnesc frecvent radarele Poliției. Mă deplasam pe sectorul de drum indicat având, într-adevăr, mai mult decât viteza regulamentară, dar nicidecum 102 km/h!”, a afirmat medicul ieșean în fața judecătorilor.

„Copilul meu avea o stare de rău spre leșin și convulsii!”

Medicul ieșean George Leahu a explicat că a depășit, într-adevăr, viteza, dar nu cu mult, din cauza unei situații de urgență.

„Depășirea vitezei regulamentare a fost justificată de un caz de forță majoră, pentru care fac un apel la umanitatea instanței și a agentului constatator! În mașina mea se aflau soția și copilul meu, care avea o stare de rău spre leșin și convulsii. Starea copilului era gravă și justifica graba mea. Înțeleg că am depășit viteza regulamentară, dar în niciun caz nu atingeam viteza susținută de agentul constatator. Mai mult, procesul-verbal de constatare a contravenției a fost încheiat fără a fi semnat de un martor asistent. Situația de fapt reținută de agentul constatator nu corespunde realității, cu atât mai mult cu cât, prin lipsa unui martor asistent, eu am fost privat de dreptul de a demonstra netemeinicia procesului-verbal atacat prin propunerea audierii martorului-asistent. Solicit prezentarea probei cu înregistrarea video sau planșe foto”, a mai susținut doctorul ieșean în instanță.

Acesta a adăugat că, având în vedere că este la prima abatere și prima reținere a permisului de conducere și luarea în considerare că susținerea agentului constatator este nereală și abuzivă, solicită admiterea plângerii. De cealaltă parte, reprezentanții IPJ Iași au depus o întâmpinare, prin care au cerut respingerea plângerii. Totuși, judecătorii ieșeni au admis plângerea, constatând că IPJ nu a făcut dovada că medicul a circulat cu viteza de 102 km/h într-o localitate.

„IPJ Iași a precizat prin adresa din 19 mai 2021, că înregistrarea video care surprinde încălcarea limitei de viteză nu poate fi depusă la dosar întrucât nu a putut fi recuperată de pe hard disk-ul pe care a fost stocată”, au concluzionat magistrații ieșeni.

Adauga un comentariu