Actualitate

Un fost deputat liberal, împreună cu soţia sa, condamnaţi la închisoare! În trecut a fost acuzat de viol

Publicat: 09 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un fost deputat liberal împreună cu soţia sa condamnaţi la închisoare În trecut a fost acuzat de viol

Dan Bordeianu, fostul parlamentar liberal de Vaslui şi soţia acestuia, Nicoleta, au fost condamnați definitiv marți, 7 aprilie, de către un complet de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Dan Bordeianu a primit o pedeapsă de 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare, iar soția acestuia, Nicoleta, de 3 ani de închisoare, tot cu suspendare. Cei doi au fost găsiți vinovați pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată .

Procesul a fost rejudecat la instanța supremă după ce în iunie 2019 au fost desființate sentințele definitive de condamnare primite de către cei doi, în baza deciziei CCR privind nelegalitatea constituirii completurilor de la ICCJ

Acuzațiile procurorilor

Potrivit procurorilor, pentru realizarea unui proiect din judeţul Vaslui, având ca obiect „Alimentarea cu apă şi amenajare poduri şi podeţe în localităţile Deleni, Zininca, Bulboaca”, au fost comise o serie de infracţiuni de abuz în serviciu şi fals, relativ la executarea şi plata unor lucrări aferente proiectului, derulate în contextul perfectării unui contract între Primăria comunei Deleni, reprezentată de primarul Vasile Zanfir şi SC Ecoloc SRL Huşi, al cărei administrator era Nicoleta Bordeianu, iar director Dan Bordeianu. Lucrările, care trebuiau finalizate în anul 2010, erau finanţate integral din fondurile publice aveau ca finalitate îmbunătăţirea condiţiilor de trai ale locuitorilor arondaţi unei arii rurale, prin oferirea posibilităţii alimentării cu apă potabilă a gospodăriilor. În rechizitoriul întocmit de procurori se precizează că Dan Bordeianu a participat din partea S.C. Ecoloc. S.R.L., în calitate de director (calitate în care a semnat şi un act adiţional), la derularea lucrărilor figurând ca delegat pe un număr de 8 facturi fiscale emise de executant, care au fost introduse în circuitul financiar contabil şi prezentate pentru plată primarului comunei Deleni judeţul Vaslui, inculpatul Vasile Zanfir, care, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, a semnat că bun de plată 17 facturi fiscale şi tot atâtea ordine de plată. Ulterior, acestea au fost decontate deşi lucrările nu au fost conforme cu proiectul şi nu au fost finalizate. Potrivit anchetatorilor, în zonă nu a fost executat niciun hidrant, nicio cişmea şi nici nu există rezervă de apă.

Fostul deputat, condamnat în trecut pentru viol

Dan Bordeianu a ajuns deputat în Parlamentul României, în ciuda faptului că avea o condamnare pentru viol. În 1985, pe când avea 17 ani, a fost condamnat alături de alţi doi tineri, la 5 ani de detenţie la „şcoala de corecţie” de la Târgu Ocna, fiind acuzat că au acosatat o tânără de pe stradă, în timp ce se întorcea de la serviciu şi au violat-o. În 2010, când a fost făcută publică condamnarea să pentru viol, Bordeianu a declarat că ar fi fost bătut două săptămâni de miliţieni pentru a recunoaşte faptele ce, spune el, nu le-ar fi sărvârşit. Cert este că a fost crezut de liderii PNL de la Bucureşti, care în 2012, l-au trecut din nou pe liste, în ciuda opoziţiei liderilor locali ai PNL. Ulterior, Bordeianu a migrat la PSD. La ultimele alegeri, a fost trecut de PSD pe loc neeligibil, Dan Bordeianu pierzând alegerile.

Adauga un comentariu