Local

Un medic premiat de prefectul de Iași, suspectat că a luat șpagă pentru eliberarea unor certificate verzi anti-COVID-19 fictive! În dosar sunt vizați patru doctori și două asistente

Publicat: 13 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un medic premiat de prefectul de Iași suspectat că a luat șpagă pentru eliberarea unor certificate verzi anti-COVID-19 fictive În dosar sunt vizați patru doctori și două asistente
Medicul din familie din localitatea Ciohorăni, Daniela Bejan, este suspectat că ar fi emis certificate verzi fictive contra unor sume de bani

Doctorul de familie din localitatea ieșeană Ciohorăni este vizat într-un dosar de către reprezentanții Direcției Generale Anticorupție. În cauză sunt vizați în total patru medici și două asistente. La un moment dat, medicul Daniela Bejan, care activează în localitatea Ciohorăni, a fost premiat de fostul prefect de Iași, Marian Grigoraș

Un medic premiat de prefectul de Iași este bănuit că ar fi luat mită pentru eliberarea unor certificate verzi anti-COVID-19 fictive! Astfel, polițiștii anticorupție din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA), sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, au efectuat ieri, 12 ianuarie 2022, 25 de percheziții la domiciliile unor persoane din județele Iași și Neamț, suspectate de comiterea unor infracțiuni de fals și corupție în legătură cu obținerea în mod ilegal a unor certificate care să ateste vaccinarea anti-COVID-19.

„Au fost puse în executare 5 mandate de aducere și 7 ordonanțe de ridicare a unor obiecte, înscrisuri sau date informatice. Cercetările în cauză vizează aspecte de natură infracțională săvârșite începând cu jumătatea anului 2021 și până în prezent, de către medici și asistenți medicali din cele două județe care, în schimbul unor sume de bani cu titlu de mită, au eliberat certificate de vaccinare anti-COVID-19 unor persoane. În unele cazuri, beneficiarii au obținut certificatele de vaccinare fără ca măcar să asigure prezența fizică la cabinetele medicale sau centrele de vaccinare”, au afirmat ieri reprezentanții DGA.

Doctorița din Ciohorăni, bănuită de luare de mită

Dosarul penal a fost inițiat ca urmare a sesizării formulate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț de către DGA – Serviciul Județean Anticorupție Neamț. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor DGA din cadrul Serviciilor Județene Anticorupție Iași, Neamț, Suceava, Vaslui și Bacău, a polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț, precum și efective ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamț și Brigăzilor de Operațiuni Speciale Bacău și Suceava.

„Facem precizarea că aceasta este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului și nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au încheiat cei de la DGA.

Pe de altă parte, potrivit unor surse judiciare, din județul Iași a fost vizat medicul de familie din localitatea Ciohorăni, Daniela Bejan.

„În dosar sunt vizați, în total, 4 medici și două asistente. În cauză s-ar fi dat o mită cuprinsă între 100 și 250 de euro pentru emiterea unui certificat verde anti-COVID-19. De asemenea, este vorba aici despre zeci de beneficiari care au primit astfel de certificate fictive”, au afirmat sursele amintite.

Din câte se pare, la perchezițiile efectuate ieri, au fost descoperite sume considerabile de bani.

Medicul Daniela Bejan, premiat de fostul prefect de Iași, Marian Grigoraș

În luna noiembrie 2021, reporterii cotidianului BZI au prezentat faptul că prefectul de Iași de atunci, Marian Grigoraș, a premiat-o pe doctorița Daniela Bejan, din localitatea Ciohorăni.

Astfel, medicul de familie din comuna Ciohorăni a fost premiat de prefectul județului Iași, pentru numărul mare de doze de vaccin anti-COVID-19 administrat în doar 6 luni, de la debutul campaniei de imunizare. Daniela Bejan a început vaccinarea anti-COVID-19 în localitatea Ciohorăni, cu serul Johnson & Johnson, în luna iunie 2021. De la debutul campaniei și până în noiembrie 2021, aceasta a reușit să administreze peste 1.200 de doze de vaccin, printre cele mai multe din județul Iași. Reporterii cotidianului BZI au încercat ieri să o contacteze telefonic pe doctorița Daniela Bejan, pentru a-i cere un punct de vedere privind situația, însă fără succes.

Adauga un comentariu