Local

Un nou pas pentru Spitalul Regional de Urgență. S-a lansat procedura de proiectare

Publicat: 10 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un nou pas pentru Spitalul Regional de Urgență. S-a lansat procedura de proiectare

În această perioadă au fost lansate în spațiul public proiectele legate de Spitalul Regional de Urgență de la Iași. Proiectul are o valoare de peste 63 de milioane de lei. Conducerea Ministerului Sănătății a oferit toate detaliile legate de unitatea medicală

Zilele trecute a fost lansată, pe platformele electronice de specialitate privind licitațiile, procedura restrânsă legată de achiziția serviciilor de proiectare în vederea elaborării proiectului tehnic necesar execuției Spitalului Regional de Urgență din Iași. Totodată, a fost lansată și procedura pentru servicii de asistență tehnică. Valoarea estimată a contractului de servicii este de 63.8 milioane lei fără TVA. Toți cei interesați au termen de depunere a candidaturilor data de 31 ianuarie 2020.

„Lansarea marilor proiecte de infrastructură reprezintă un punct strategic în programul de guvernare. Proiectul Spitalului Regional Iași este cel mai avansat. Practic, am lansat oficial procedura de achiziție a serviciilor de proiectare a viitoarei unități spitalicești. Cei care câștigă licitația au termen un an de zile de la semnarea contractului să termine proiectul tehnic, ulterior se va demara procedura de licitație și construcția efectivă a spitalului”, a spus Victor Costache, ministrul Sănătății.

Cum arată proiectele?

Reprezentanții Ministerului Sănătății pregătesc și procedura de achiziție publică de servicii pentru elaborarea proiectului tehnic al Spitalului Regional Cluj și procedura de achiziție publică de servicii pentru verificarea tehnică a proiectului tehnic de execuție al Spitalului Regional Iași. Spitalele regionale de urgență vor crește capacitatea de tratament pentru pacienți, punând la dispoziție paturi într-o structură flexibilă, organizată pe centre clinice. Vor fi centre pentru cap și gât, cuprinzând specialitați de neurologie, neurochirurgie, oftalmologie, ORL, chirurgie maxilo-facială.

Va exista un centru toracice, cuprinzând pneumologie, cardiologie, chirurgie toracică, chirurgie cardio-vasculară, dar și centrele abdominale sunt vizate, cuprinzând gastroenterologie, nefrologie, urologie, chirurgie generală. Numărul total de paturi la Iași va fi de 850, în timp ce la Cluj va fi de 849 paturi, iar la Craiova de 807 paturi. La acestea se adaugă centrele ambulatorii integrate. Proiectele pentru spitalele regionale de la Iași, Cluj și Craiova au toate avizele în termen conform certificatelor de urbanism, inclusiv acordul de mediu. Până la începutul lunii februarie 2020 se estimează semnarea contractelor de finanțare.

Adauga un comentariu