Eveniment-Social

Unul din noii prorectori UAIC Iași a discutat despre importanța programelor de licență și a activității de formare a personalului didactic din învățământul preuniversitar, dar și despre mutarea actului educațional în online, în Studioul BZI LIVE – FOTO/ VIDEO

Publicat: 03 dec. 2020
conf. univ. dr. Constantin-Iulian Damian de la Facultatea de Teologie Ortodoxă "Dumitru Staniloaie" a venit în Studioul BZI LIVE

Joi, 3 decembrie 2020, la ora 15.00 s-a derulat o editie BZI LIVE de interes şi actualitate pentru comunitatea universitară! Invitat a fost unul din noii prorectori ai Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC)din Iași, conf. univ. dr. Constantin-Iulian Damian de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Staniloaie”. Universitarul coordonează Prorectoratul pentru programe de licenţă şi activităţi de formare a personalului didactic din învăţământul preuniversitar.

Importanta programelor de licenţă şi a activităţii de formare a personalului didactic din învăţământul preuniversitar, în plină pandemie de COVID-19 şi a mutării actului educaţional în on-line

Astfel, alături de conf. univ. dr. Constantin-Iulian Damian s-a dialogat despre importanţa programelor de licenţă şi a activităţii de formare a personalului didactic din învăţământul preuniversitar, în plină pandemie de COVID-19 şi a mutării actului educaţional în on-line. De asemenea, despre experienţa sa, activitatea educaţionala şi de cercetare derulată în domeniul pe care-l reprezintă, proiectele, planurile şi strategiile pe care le are din noua poziţie de prorector al Universității „Cuza”, realităţi şi provocări din realitate învăţământului superior s-a mai abordat alături de domnia sa!

Director al Departamentului de Teologie Ortodoxă şi titular la disciplină Istoria şi filosofia religiilor

Conf. univ. dr. Constantin-Iulian Damian de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Staniloaie” este unul dintre cei mai apreciaţi şi valoroşi membri ai comunităţii academice teologice din cadrul celei mai vechi universităţi moderne a României dar şi pe plan naţional. Directorul Departamentului de Teologie Ortodoxă, acesta preda şi este specialist la disciplinele Istoria şi filosofia religiilor, Teologie fundamentală, misiologie și ecumenism, Teologie dogmatică și simbolică.

Din 2015 prezent este membru fondator al Centrului de Studii și Dialog Interreligios și Intercultural din cadrul Universității din Bucureşti (UB).

Cercetător post-doctorandla Universitatea de Medicină şi Farmacie şi membru al Centrului de Studii Europene

A fost cercetător post-doctorandla Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Gr. T. Popa” în cadrul proiectului de cercetare „Interpretarea spirituală a bolii şi relevanţa sa în abordarea actului medical: o perspectivă inter-religioasă”. În intervalul 2012-2017 a fost secretar de redacţiela Revista Analele Ştiinţifice ale Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”: (serie nouă), Teologie Ortodoxă. Este şi membru al Centrului de Studii Europene (CŞE) de la „Cuza” mai exact al Consiliulului ştiinţific consultativ al importantului for.

Având în vedere şi acest parcurs, dialogul din Studioul BZI LIVE Împreună cu prorectorul pentru programe de licenţă şi activităţi de formare a personalului didactic din învăţământul preuniversitar, conf. univ. dr. Constantin-Iulian Damian vor fi scoase în prim-plan aspecte, atât educaţionale, didactice şi ştiinţifice dar şi teologice.

Adauga un comentariu