Sanatate

Urisan în sarcină: Cât de eficient este și cum se administrează

Publicat: 04 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Urisan în sarcină Cât de eficient este și cum se administrează
Din cauza schimbărilor care se produc în corpul unei femei pe parcursul unei sarcini, aceasta este mai predispusă la infecții urinare.

Urisan poate fi administrat în sarcină, însă cu prudență. Acest medicament este recomandat în cazul infecțiilor urinare, destul de frecvente în cazul femeilor însărcinate.

Infecțiile urinare sunt unele dintre cele mai răspândite infecții bacteriene, care pot afecta orice parte a sistemului urinar. În mod normal, sistemul imunitar elimină aceste bacterii, însă când agenții patogeni trec de sistemul de apărare a organismului, se înmulțesc necontrolat și generează infecții.

Infecțiile urinare reprezintă complicații medicale întâlnite adesea în sarcină. În cazul în care nu sunt tratate, acestea pot declanșa probleme grave: pot evolua de la infecții urinare care afectează vezica urinară (cistită) și până la infecții care urcă până la rinichi (pielonefrită).

o femeie îmbrăcată în gri în fața unei toalete albe
Infecțiile urinare sunt unele dintre cele mai răspândite infecții bacteriene, care pot afecta orice parte a sistemului urinar.

Urisan în sarcină: Iată sfaturile medicilor

Din cauza schimbărilor care se produc în corpul unei femei pe parcursul unei sarcini, aceasta este mai predispusă la infecții urinare. Acest lucru se întâmplă deoarece progesteronul relaxează mușchii ureterelor care conectează rinichii la vezica urinară, fapt ce încetinește fluxul de urină de la rinichi către vezica urinară. Pe măsură ce uterul se mărește, bacteriile se dezvoltă cu rapiditate, înainte de a fi eliminate.

Din fericire, pentru infecțiile urinare există o soluție: Urisan. Acesta este un medicament utilizat în prevenirea infecțiilor și a inflamațiilor repetate, în infecțiile de tract urinar (în asociere cu tratamentul antibiotic) și post-tratament antibiotic în infecțiile de tract urinar.

Urisan conține ca ingredient activ extractul standardizat de afine, cu acțiune benefică asupra tractului urinar. Afinele reprezintă o sursă bogată de bioflavonoide, compuși fenolici și alte substanțe naturale, cu efecte extraordinare asupra sănătății. Cea mai importantă calitate a extractului de afine este aceea că poate preveni infecțiile tractului urinar, blocând înmulțirea bacteriilor care determină infecția urinară. Această acțiune se manifestă mai ales asupra tulpinilor de Escherichia coli, responsabilă de peste 85% din totalul infecțiilor urinare, dar și asupra tulpinilor sensibile la antibiotice.

În cazul femeilor însărcinate, se recomandă administrarea cu prudență și doar la recomandarea medicului. Se iau 1/2 capsule pe zi, cu o cantitate suficientă de apă. La nevoie, doza poate fi mărită la 3-4 capsule pe zi.

A nu se depăși doza zilnică recomandată!

o femeie însărcinată îmbrăcată în alb cu pastile în mână
Din cauza schimbărilor care se produc în corpul unei femei pe parcursul unei sarcini, aceasta este mai predispusă la infecții urinare.

Tipuri de infecții urinare în sarcină

În sarcină, există mai multe tipuri de infecții urinare, și anume: infecție urinară asimptomatică (bacteriuria asimptomatica), uretrita acută sau cistita și pielonefrita. Infecția urinară asimptomatică este o infecție „tăcută”, cauzată adesea de bacteriile prezente în organismul femeii înainte de sarcină, ce poate duce la o infecție acută a vezicii urinare sau chiar la o infecție renală, dacă nu este tratată la timp. Uretrita acută sau cistita este o inflamație legată de o infecție a uretrei sau a vezicii, care generează durere sau senzație de arsură la urinare, urinări frecvente, nevoie frecventă de a urina și uneori febră. Pielonefrita reprezintă o infecție a rinichilor, iar simptomele pot include dureri de spate, fapt ce crește riscul de travaliu prematur. Această infecție este extrem de răspândită printre femeile însărcinate și poate pune în pericol atât sănătatea viitoarei mame, cât și a copilului.

Cele mai întâlnite simptome ale infecției urinare în sarcină sunt: senzație de arsură la urinare, urinări dese în sracină, nevoie intensă de a urina (cantitatea de urină eliminată este una redusă), urină închisă la culoare și urât mirositoare, urină cu sânge, febră ușoară, durere abdominală în regiunea inferioară, durere de spate, greață, vărsături, frisoane, febră mare.

De precizat este că nu toate infecțiile urinare determină apariția simptomelor. Uneori, femeile însărcinate pot avea bacterii în urină, însă nu prezintă simptome, fapt ce poartă denumirea de infecție urinară asimptomatică (apare la 2-10% dintre femeile însărcinate).

Adauga un comentariu