National

Viorel Atomei, cel mai longeviv primar! Candidează din partea PSD pentru al optulea mandat consecutiv

Publicat: 04 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Viorel Atomei cel mai longeviv primar Candidează din partea PSD pentru al optulea mandat consecutiv
Viorel Atomei, cel mai longeviv primar! Candidează din partea PSD pentru al optulea mandat consecutiv

Viorel Atomei, cel mai longeviv primar! Candidează din partea PSD pentru al optulea mandat consecutiv. Primarul comunei Hudeşti din judeţul Botoşani este cel mai longeviv ales local din judeţ.

Acesta este primar încă din anul 1990 și candidează din partea Partidului Social Democrat și în acest an la alegerile locale. El precizează că a decis să candideze pentru un nou mandat, fiindcă nu a terminat munca începută în comună. Susține că ”sunt proiecte care încă nu sunt finalizate”.

„Este o continuitate. Mai trebuie anumite lucruri făcute, sunt proiecte care încă nu sunt finalizate şi, din acest motiv, am decis să candidez. Niciodată nu m-am gândit că sunt cel mai longeviv. Faptul că am ajuns să fiu cel mai longeviv se datorează cetăţenilor şi muncii pe care am depus-o. Dacă nu eram respectat şi nu îmi făceam treaba, sunt sigur că oamenii nu îmi dădeau votul”, a declarat, pentru AGERPRES, primarul din Hudeşti.

Atomei are 59 de ani și este profesor. Cu toate acestea, s-a ocupat doar de administrație publică în ultimii 30 de ani.

Comuna Hudeşti, localizată în zona de Nord a judeţului Botoşani, la frontiera cu Ucraina, are 6.133 de locuitori. Ea este alcătuită din satele Alba, Baranca, Başeu, Hudeşti, Mlenăuţi şi Vatra.

Alegeri locale: Nu există o procedură pentru dezinfecție a secțiilor de votare! Viorel Atomei, cel mai longeviv primar!

Alegerile locale vor avea loc în mai puțin de o lună și România nu are încă o procedură pentru dezinfecție a secțiilor de votare.

Potrivit Autorității Electorale Permanente, Ministerul Sănătății este responsabil de igiena și dezinfecția localurilor de vot. Ministerul ar trebui să asigure și materialele dezinfectante pentru secțiile de votare.

„Nu este reglementată o procedură de dezinfecție a secțiilor de votare. Igiena și dezinfecția localurilor de vot se asigură de Ministerul Sănătății, cel care asigură și materialele dezinfectante pentru secțiile de votare”, spun reprezentanții Autorității Electorale Permanente.

Alegeri locale: Nu există o procedură pentru dezinfecție a secțiilor de votare!

Autoritatea Electorală Permanentă precizează că Guvernul urmează să stabilească unele prevederi de organizare pentru alegerile locale. Sunt avute în vedere măsuri de prevenire aplicabile și în prezent în spațiile închise.

„Vor fi mai multe prevederi: menținerea distanței fizice de 1,5 metri, asigurare și montare a recipientelor unde se aruncă mănuși și măști folosite, aerisirea frecventă și dezinfecția riguroasă a încăperilor, marcarea distanței de 1,5 metri între persoanele ce intră să-și exercite dreptul de vot, etc“, menționează reprezentanții Autorității Electorale Permanente.

Alegeri locale: Măști gratuite și dezinfectarea mâinile după fiecare votant

În ceea ce privește persoanele din secțiile de votare, membrii, personal auxiliar, persoane acreditate, delegați acreditați, operator calculator, personal de pază, dar și persoanele care vin să voteze „pot primi, în mod gratuit, materiale de protecție sanitară, în condițiile stabilite de Guvern“, mai spun reprezentanții Autorității Electorale Permanente.

Fiecare membru al biroului electoral al secției de votare ar trebui să primească câte cinci măști de protecție și câte cinci perechi de mănuși. Personalul de pază, în schimb, primește o singură mască. La fel și personalul tehnic.

Conform Autorității Electorale Permanente, organizatorii vor trebui să își dezinfecteze mâinile după fiecare contact cu persoanele care votează și trebuie să își schimbe masca la cel mult 4 ore sau ori de câte ori este nevoie.

Adauga un comentariu