Actualitate

Vlad Voiculescu, demisia! Ministrul Sănătății nu cunoaște propriile protocoale de înmormântare a persoanelor infectate cu COVID-19

Publicat: 08 apr. 2021
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, intr-un interviu la un post de televiziune
Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății a fost contracarat de un medic din Spitalul Colentina în legătură cu raportarea deceselor de COVID-19

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, face gafă după gafă la conducerea ministeruluI și ar trebui să îşi prezinte demisia. Acesta a făcut o serie de declaraţii extrem de controversate în conferinţă de presă pe care a susţinut-o în fața Guvernului. Ministrul a refuzat să îşi prezinte scuze oamenilor care au murit de COVID-19 și a declarat că va schimba regulile de înmormântare, iar la capitolul cunoştinţe, ministrul nu cunoaşte tocmai legile date de minister.

Reporterii Antena 3 l-au întrebat pe ministrul Vlad Voiculescu dacă este normal ca morţii de COVID-19 să fie înmormântaţi fără haine. Ministrul a infirmat acest lucru.

Vlad Voiculescu ar trebui să îşi prezinte demisia pentru că nu-și cunoaște hotărârile din minister

Slabă pregătire a ministrului Sănătății mai ” lovește” incă odată! Vlad Voiculescu ar trebui să îşi dea demisia mai ales că s-a contrazis cu jurnaliştii pe tema prevederilor ordinului de minister. Jurnaliştii l-au întrebat pe ministru dacă este normal ca oamenii morţi în urma infectării să fie înmormântaţi fără haine. Ministrul a răspuns că acest lucru nu există în prevederile din minister şi că nu poate fi vorba despre acest lucru:

„Mai întâi, nu eu am scris ordinul și în ordinul pe care îl voi modifica nu scrie nicăieri că trebuiau să fie înmormântați fără haine. E o întrebare-capcană față de un neadevăr. Citiți în ordin, nu scrie nicăieri că oamenii trebuiau să fie îngropați fără haine. (…) Cei care nu au respectat legea, cei care nu i-au îmbrăcat. Nu are de ce să-şi ceară scuze nimeni din minister, ci acela care nu respectă legea”, a spus ministrul Sănătății, dând vina pe cei de la pompe funebre care s-au ocupat de cei decedați.

Ordinul ministrului Sănătății îl contrazice

„ART 7. Cadavrele contaminate ca urmare a infecției COVID-19 confirmate prin teste specifice de laborator, care au fost autopsiate, se îmbălsămează cu caracter obligatoriu la sfârșitul autopsiei pentru a preveni transmiterea infecției.

Aceste cadavre se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac”. precizează decizia luată de Guvern.

Ca urmare a scandalului,  ministrul Sănătății a făcut ce știe el mai bine, și-a cerut scuze într-o postare publicată pe Facebook:

(…) PS Tocmai am avut declarații de presă. Din păcate, în cadrul întâlnirii am preluat o informație greșită și am insistat asupra ei în dialogul cu reporterii, lucru pentru care îmi cer scuze. Într-adevăr, așa cum mai mulți reporteri au semnalat, conform vechiului ordin de ministru, persoanele decedate în urma infecției cu SARS-CoV-2 “se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac.” Este o reglementare din data de 6 aprilie 2020 pe care nu o voi comenta ci o voi modifica în cursul zilei de astăzi. spune Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu, ministrul absent de la Minister

Vlad Voiculescu este un minstru care s-a făcut remarcat mai degrabă prin absenţă de la Minister decât prin faptele pe care le-a făcut pentru sistemul de sănătate din România. Acesta şi-a angajat mai mulţi consilieri şi secretari de stat cărora le-a delegat majoritatea atribuţiilor lui.

Acest lucru este total anormal, deşi este legal. Delegarea atribuţiilor de ministru sunt făcute în special în momentul în care un ministru pleacă din țară, este în concediu sau este în incapacitatea de a-și exercita funcţia.

De altfel, Răzvan Cherecheș, fost consilier onorific, și-a dat demisia din cadrul Guvernului pentru că a fost nemulțumit de colaborarea cu ministrul și cu ministerul în sine. Acesta susţinea că sfaturile lui, sfaturi venite pe baza unor studii internaţionale, nu au fost luate în seamna de conducerea ministerului.

Comentarii
  • L-am vazut in direct cu reporterii mai multor televiziuni.La fel ca Raluca Turcan,este un penibil,mincinos,slab pregatit.Nu cunostea ordinul ministrului sanatatii,in care se arata, ca mortii de covid se ingroapa goi,in saci,dar avea tupeul sa spuna ca altii au gresit. Nu au ce cauta asemenea ministri in conducere.Afara ,cu acesti nesimtiti, platiti din banul public.

  • În „lupta cu pandemia” am avut doi miniștri submediocri, direcții sanitare și M S neprofesioniste! Rezultatele se vad! Dar singurul individ constant la conducere este Arafat care este sigur implicat în crearea și aplicarea „protocolului” criminal privind îngroparea decedatilor!!! Arafat, unde sunt izoletele?!! ȘI ACEST MAIMUȚOI TREBUIE DAT AFARAAAA!!!

  • Asa arata un ministru al Sanatatii?! Nebierberit, camasa in picatele, flanea turceasca…poate si blugii rupti in genunchi! O fata de boschetar! Pana si Cordunenii arata mai bine!

  • Asta nu are nici in clin nici in maneca cu Sanatatea, mai ales sa fie ministrul sanatatii.
    A tinut mortis sa fie ministru sanatatii pentru a ajunge la baza de date de acolo avand in vedere antecedentele lui anterioare cand facea afaceri cu medicamente

Adauga un comentariu