Local

Zece profesori de la Colegiul Național Iași au mers în Valencia pentru a lua parte la Cursul Digital Platforms: Using Apps and E-Learning Solution

Publicat: 03 aug. 2022
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Zece profesori de la Colegiul Național Iași au mers în Valencia pentru a lua parte la Cursul Digital Platforms Using Apps and E-Learning Solution
Zece profesori din cadrul Colegiul Național Iași iau parte, în perioada 25 iulie – 5 august, la Cursul Digital Platforms: Using Apps and E-Learning  Solution, din cadrul primului an al acreditării Erasmus+  Educație școlară – mobilități de învățare individuală

Zece profesori din cadrul Colegiul Național Iași iau parte, în perioada 25 iulie–5 august, la Cursul Digital Platforms: Using Apps and E-Learning Solution, din cadrul primului an al acreditării Erasmus+: Educație școlară – mobilități de învățare individuală. Cursul se desfășoară în Valencia, Spania

Pe lângă profesorii ieșeni, în proiect au fost cooptate și cadre didactice din Slovacia și Ungaria. De formarea profesorilor s-a ocupat Europass Teacher Academy care oferă cadrelor didactice din întreaga lume șansa de a-și împărtăși bunele practici, de a-și dezvolta abilitățile și de a descoperi noi strategii de predare și de învățare. Europass Teacher Academy are 30 de ani de experiență în domeniu și mai mult de 12.000 de cursanți în fiecare an, desfășurând cursuri în mai multe țări europene, precum Spania, Italia, Irlanda, Ungaria, Belgia, Franța, Grecia și Croația.

Profesorii de la Colegiul Național Iași vor învăța să se adapteze la noile tendințe din educație, în cadrul Cursului Digital Platforms: Using Apps and E-Learning Solution

Cursul Digital Platforms: Using Apps and E-Learning Solution este finanțat de Comisia Europeană și răspunde nevoii de formare a resursei umane din cadrul Colegiul Național Iași. Astfel, cadrele didactice vor avea posibilitatea de a învăța să se adapteze la noile tendințe din educație din perioada postpandemică. Obiectivul acestui curs este de a îmbunătăți competențelor cadrelor didactice în ceea ce privește utilizarea tehnologiei în procesul de predare–învățare–evaluare, crearea unor strategii didactice inovative, atractive pentru elevi, precum și dezvoltarea unor parteneriate care să permită racordarea la rețelele profesionale din UE.

Pe parcursul celor 10 zile de curs la care profesorii Colegiului Național Iași participă alături de colegii de breaslă din Slovacia și Ungaria, formatorii de la Europass Teacher Academy au creat contexte pentru prezentarea și utilizarea unor platforme digitale, precum Trello, Moodle, G-Suite etc., care să sprijine procesul educațional. Totodată, programul de formare a oferit posibilitatea folosirii unor aplicații specifice învățării digitale (TedEd, Quizlet, Edpuzzle etc.). Activitățile de formare destinate dezvoltării competențelor de învățare prin intermediul tehnologiei au fost dublate de activități de cunoaștere și de înțelegere a diferitelor sisteme de educație europene, dar și de descoperire a patrimoniului cultural local.

Cadrele didactice de la Colegiului Național Iași, implicate în tot mai multe proiecte Erasmus+

În urma parcurgerii Cursului Digital Platforms: Using Apps and E-Learning Solution, participanții vor realiza un portofoliu cu activități pe care le vor aplica la clasă și pe care, pe urmă, le vor prezenta colegilor din Colegiul Național Iași și din alte instituții, precum și un tutorial de utilizare a platformelor și aplicațiilor digitale. Toate aceste materiale realizate de profesorii beneficiari ai proiectului vor fi incluse într-un ghid de bune practici care va fi postat pe site-ul liceului, devenind, astfel, o resursă educațională deschisă și disponibilă tuturor persoanelor interesate.

Profesorii Colegiului Național Iași sunt implicați în mai multe proiecte Erasmus+. Astfel, în intervalul 3–9 iulie 2022, 4 cadre didactice din cadrul unității de învățământ ieșene au vizitat Slovenia pentru a lua parte la ultima mobilitate a proiectului Healthy European Students, un parteneriat strategic între școli. În cadrul acestui proiect, profesorii de la Colegiului Național Iași vor fi informați despre modul în care îi pot îndruma pe elevii lor să adopte un stil de viață sănătos. Proiectul a fost coordonat de școala Osnovna Sola Sladki Vrh din Slovenia și a reunit cadre didactice din mai multe țări, printre care România, Letonia, Slovacia și Portugalia.

Odată întorși din Valencia, cei zece profesori vor disemina informațiile obținute în cadrul Cursului Digital Platforms: Using Apps and E-Learning Solution și în rândul celorlalte cadre didactice de la Colegiul Național Iași.

Comentarii
  • Zeci ori sute ori mii de bugetari asi trag vacante gratis , pe banii altora in tot felul de locuri exotice sub pretextul a tot felul de ”cursurii”, ”seminarii”, ”prezentari”. ”schimb de experienta”……..

  • Ai intrat sa comentezi fara sa citesti doua randuri din articol:
    ” Cursul Digital Platforms: Using Apps and E-Learning Solution este finanțat de Comisia Europeană „

  • Nu inteleg, de ce nu se putea face aceasta „intruire” online? Si astfel ar fi putut fi instruiti TOTI profesorii din scoala? Si, pana la urma, poate si din alte scoli….

Adauga un comentariu