Actualitate

De un an de zile incearca sa scape de o boala sexuala

Publicat: 29 apr. 2011
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De un an de zile incearca sa scape de o boala sexuala
1

@ Din ce in ce mai multi tineri cu varsta pana in 30 de ani ajung la medic cu complicatii care pot avea urmari grave din cauza tratarii necorespunzatoare a unei boli cu transmitere sexuala @ Un tanar incearca de un an sa scape de o infectie cu transmitere sexuala pentru ca nu a respectat in totalitate recomandarile medicului

Un tanar in varsta de 26 de ani incearca de un an de zile sa scape de complicatiile unei infectii cu transmitere sexuala. Acum un an, tanarul a contactat o boala cu transmitere sexuala, gonoreea. A urmat tratamentul prescris de doctor, dar infectia a reaparut. Dupa cum a precizat medicul Liviu Panainte de la Spitalul CF Iasi, barbatul nu a respectat in totalitate tratamentul si nici regimul alimentar. „Pacientul vine de un an de zile la tratament. El a fost diagnosticat acum un an, a luat tratament, dupa care a aparut recidiva. Acesta este unul dintre pacientii care nu respecta toate indicatiile medicului. In cazul acestor afectiuni cu transmitere sexuala, tratamentul este de durata, dar trebuie respectata si o anumita dieta. De asemenea, pacientul nu are voie sa consume alcool sau sa intretina raporturi sexuale o anumita perioada. El are o relatie stabila si a fost nevoie ca si prietena lui sa ia tratament. Pacientul urmeaza sa vina din nou la control, dar nu pot sa spun acum ca nu va continua tratamentul”, a declarat dr. Liviu Panainte.

Din ce in ce mai multi tineri cu complicatii

Gonoreea este una dintre cele mai raspandite infectii cu transmitere sexuala, afectiune care e cauzata de o bacterie numita Neisseria gonorrheae. Boala se transmite prin contact sexual si afecteaza mucoasele uretrei, vaginului, rectului, gurii, gatului, colului uterin, in functie de tipul actului sexual. In cazul barbatilor, gonoreea poate inflama uretra, testiculele sau prostata si, dupa cum a precizat medicul Panainte, in final se poate ajunge la infertilitate. „Tot mai multi tineri cu varsta pana in 30 de ani sunt diagnosticati cu prostatite cronice sau gonoree. Cei diagnosticati cu prostatite fac aceasta boala dupa o infectie cu transmitere sexuala tratata necorespunzator. Tratamentele pentru prostatite sunt de lunga durata si se pot complica cu tulburari sexuale si, dupa cum spuneam, se poate ajunge la infertilitate. Fata de trecut, relatiile sexuale neprotejate sunt incurajate acum de reviste, viata sexuala a vedetelor, libertinajul vietii sexuale. Un astfel de pacient necesita tratament doua-trei luni, cu controale periodice. Pacientul trebuie urmarit in permanenta. Avem pacienti care ajung pe la 30 de ani, vor un copil si nu pot din cauza unei prostatite cronice”, a declarat dr. Liviu Panainte.

Igiena dupa un contact sexual este foarte importanta

Medicul atrage din nou atentia si sfatuieste pacientii cu viata sexuala activa sa aiba o igiena intima riguroasa. „In primul rand, recomand pacientilor sa aiba un partener stabil. Igiena riguroasa post contact sexual este extrem de importanta. Printr-o igiena corespunzatoare incidenta de a contacta o boala cu transmitere sexuala este mult mai redusa. Problema cea mai grava este aceea ca tinerii au o viata sexuala foarte agitata si schimba frecvent partenerul sau partenera”, a spus medicul Liviu Panainte.

Adauga un comentariu