Cancan ultimă oră

Iată câteva idei care te vor ajuta să scapi de plictiseală. 18 activități pe care le poți face în casă

Publicat: 16 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Iată câteva idei care te vor ajuta să scapi de plictiseală. 18 activități pe care le poți face în casă

Dacă eşti genul de persoană hiperactivă, care nu mai ştie exact ce să facă atunci când are mult timp la dispoziţie, înseamnă că te şi plictiseşti uşor. Poate chiar simţi o uşoară disperare la gândul că nu faci ceva anume. Încearcă să priveşti partea plină a paharului şi să „tratezi” statul în casă ca un mini-concediu.

Iată ce să faci când te plictiseşti în casă! Ai la îndemână o grămadă de activităţi distractive!

  1. Citeşte o carte pe care ai tot amânat-o. Bucură-te de lectură savurând în acelaşi timp un ceai delicios.
  2. Fă-ţi câteva bijuterii sau decoraţiuni handmade pentru casa. Ai ocazia să îţi pui creativitatea la muncă şi să îţi înfrumuseţezi ţinuta sau spaţiul în care locuieşti.
  3. Rezolvă un rebus foarte dificil. Poate că nu ai mai făcut asta de ani întregi, dar se pare că este o activitate benefică pentru creier şi poate fi chiar distractivă dacă eşti pasionată de dezlegarea cuvintelor încrucişate.
  4. Sun-o pe mama ta sau pe cea mai bună prietenă şi stai la poveşti aşa cum nu ai mai făcut-o de mult, tocmai din cauza programului plin.
  5. Intră pe bloguri culinare şi adună cele mai apetisante/sănătoase/interesante reţete, apoi creează un folder cu ele sau scoate-le la imprimantă. Îţi vor fi de mare folos când nu vei şti ce să mai găteşti.
  6. Te întrebi ce poţi să faci când te plictiseşti în casă? Iată încă o variantă: urmăreşte documentarele interesante de care nu ai avut timp
  7. Schimbă ceva în designul camerei tale, mai ales că acum petreci mult timp în ea. Fie te apuci să reorganizezi, fie să redecorezi, cert este că rezultatul te va face să te simţi mai bine.
  8. Fă-ţi curat în folderul cu poze de pe calculator şi selectează imagini pentru un album foto care să cuprindă toate momentele semnificative din viaţa ta.
  9. Răsfaţă-te. Profită de faptul că stai acasă şi aplică-ţi o mască de faţă din ingrediente naturale, fă-ţi manichiură şi relaxează-te cu o baie fierbinte parfumată.
  10. Dacă ai un instrument muzical în casă, ce ar fi să înveţi să cânţi o melodie simplă la el?
  11. Instalează-ţi un joc online şi distrează-te împreună cu alţi jucători. Însă ai grijă, pentru că aceste jocuri dau dependentă.
  12. Notează-ţi gândurile într-un jurnal, indiferent cât de ridicole ţi se par. Te vei distra copios atunci când îl vei reciti, peste ceva vreme.
  13. Desenează ceva, chiar dacă nu ai un talent remarcabil. Va fi o amintire frumoasă şi poate, cine ştie, vei descoperi o nouă pasiune! Ce să faci când te plictiseşti în casă? Descoperă-ţi talentele!
  14.  Încearcă să meditezi măcar 20-30 de minute, pentru că te va relaxa profund şi te va face să te simţi mai bine. Stai într-o poziţie comodă, închide ochii şi respiră adânc, concentrându-te pe aerul pe care îl inspiri şi expiri. Încearcă să îţi menţii atenţia asupra lui. La început îţi va fi greu, dar apoi te vei obişnui şi te vei relaxa.
  15. Dacă te simţi în stare şi nu ai febră, încearcă să faci nişte exerciţii de stretching uşoare sau, şi mai bine, yoga. Muşchii sunt tensionaţi atunci când eşti răcită, iar întinderile te-ar putea ajuta să te simţi mult mai bine.
  16. Învaţă să croşetezi şi fă-ţi singură un fular haios sau o căciulă şic.
  17. Învaţă cum să citeşti în cărţi de joc normale – este o activitate distractivă şi cu siguranţă vei fi foarte căutată de prietenele tale pentru calităţile de „clarvăzătoare”
  18. Uită-te la desenele preferate din copilărie. Un maraton Disney poate să te facă să uiţi şi de cele mai intense probleme

Dacă te-ai întrebat ce să faci când te plictiseşti în casă, acum ştii că zilele petrecute la domiciliu nu mai sunt deloc o corvoadă, ci pot fi chiar plăcute!

Adauga un comentariu