Actualitate

Adrian Streinu-Cercel, despre persoanele infectate cu COVID-19: „Pot contamina alte 40 de persoane în numai 12 zile“

Publicat: 19 oct. 2020
Adrian Streinu Cercel cu mască
Medicul Adrian Streinu-Cercel, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Matei Balş“ din București

Profesorul Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, a vorbit despre persoanele infectate cu COVID-19. Adrian Streinu-Cercel a declarat că o persoană infectată contaminează alte 40 de persoane în timpul a 12 zile.

„De la o persoană infectată, în decurs de 4 zile, mai sunt cel puțin alte 3 persoane infectate. Dar pentru asta nu cred că trebuie să închidem orașe sau Capitala”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Adrian Streinu-Cercel: „Alți medici care nu sunt infecționiști să poată asista pacienții“

Directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” a precizat că mai mulți medici au început un curs de formare pentru a putea asista pacienții.

„Au început cursurile de săptămâna trecută, ele se vor ține în continuare, astfel încât, la sfârșitul acestui ciclu de formare, alți medici care nu sunt infecționiști să poată asista pacienții. Dacă lumea va purta tot timpul mască, din momentul în care pleacă pe ușă și se întoarce acasă, lucrul acesta va conduce la o scădere importantă a numărului de cazuri”, a adăugat și Streinu-Cercel.

Cum să protejăm persoanele în vârstă

Adrian Streinu-Cercel a afirmat că, dacă vrem ca măcar membrii familiei noastre să fie sănătoși, nu trebuie să ignorăm câteva reguli simple, care le-ar putea salva viața.

„Pentru ca persoanele în vârstă să poată să fie protejate şi să nu intre în contact cu cei care pot să aducă virusul şi dacă ne dorim şi îi iubim şi toţi pretindem că îi iubim dar pretindem atât de mult că îi iubim că nu mergem cu masca pe stradă, nu ne spălăm cum trebuie pe mâini, lucrurile simple, şi pe urmă când venim acasă ne apucăm şi ne îmbrăţişăm. Nu aşa trebuie să meargă lucrurile dacă ne dorim ca cel puţin membrii familiei noastre să fie sănătoşi”, a afirmat Adrian Streinu-Cercel.

Alexandru Rafila: „Încercăm să găsim soluții pentru gestionarea unei situații“

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Alexandru Rafila, a menționat că una dintre soluțiile salvatoare pentru țara noastră ar fi regândirea totală a sistemului de sănătate publică, de medici cu experiență. Mai mult decât atât, Alexandru Rafila mai este de părere că lipsa de personal de la nivelul Direcțiilor de Sănătate Publică ar fi putut fi rezolvată încă din vară.

„Încercăm să găsim soluții pentru gestionarea unei situații, în loc să luăm măsurile într-un moment în care cifrele nu sunt atât de îngrijorătoare și putem face acțiuni care să prevină creșterea. Lipsa de capacitate la nivelul Direcțiilor de Sănătate Publică, cred că putea fi suplinită din vară”, a spus Alexandru Rafila.

Degeaba alocăm locuri la Terapie Intensivă dacă nu avem resursa umană“

Reprezentantul României la OMS este de părere că nu resursele materiale sunt cele care pun bețe în roate unei bune gestionări a pandemiei. În viziunea lui Alexandru Rafila, problema este resursa umană insuficientă.

„Noi avem alocate, teoretic, puțin peste 1.000 de paturi de Terapie Intensivă pentru infecția cu coronavirus și mai avem probabil vreo 2.000 de paturi pentru alte patologii. Degeaba alocăm dacă nu există resursă umană”, a mai delcarat Alexandru Rafila.

 

Comentarii
 • Dl Cercel mănâncă kkt de când a început pandemia, se contrazice de la o luna la alta in idei , un obosit rămas cu funcție care se baga toată ziua in seama la presa și duce lumea in eroare.
  Marș obositule !!!!

 • Sunt doua mari personalități.
  Numai niște cretini sau securisti pot sa arunce cu noroi in aceștia.
  Pentru idioții de mai sus, poate vă informați că prof. Dr. Cercel a organizat cu multi ani in urma testarea pentru hepatita B și C.
  Sa spui că prof. Rafila, recunoscut la nivel mondial(UNDE NU MERGE CU NEPOTISME SI ȘPĂGI) nu știe ce vorbește sau vrea sa scape de răspundere penală (când nu are de ce, nu a făcut nicio infracțiune…spre deosebire de Iohannis, Orban și acoliții acestora) este sigur că ești și securist și cretin! Securiștii sunt, totuși, oameni inteligenți, dar sigur mai sunt și cretini și printre ei…

 • Daniel …. tu l ai urmărit pe Dl Cercel de când a început pandemia ? Astăzi zicea ceva , mâine altceva , cum ii dicteaza politicul și interesul , aaa ce a făcut anterior nu i neagă nimeni .
  Strict la ceea ce priveste pandemia e o dezamagire de om .

 • Nu l-am urmărit, nu sunt securist.
  Am ascultat cu atenție ce spune și am înțeles. Și ce a spus cu spirtul a fost corect. Și ce a spus cu mizeria și praful. Și ce a spus despre apa de la robinet că este buna de băut.
  Deci nu știu unde s-a contrazis și ce nu a spus adevărat.
  A spus despre virus, nu despre pandemie. Pandemia s-a întâmplat și se întâmplă când o epidemie nu este ținută sub control. Mai precis, când niste dobitoci, se cred mai șmecheri decât niște medici epidemiologi, microbiologi, etc. și nu respecta indicațiile date de aceștia. Daca nu respecți un semn de circulație, pot face un accident și mor oameni. Dacă niste dobitoci nu poartă masca, nu se igienizează corect, nu respecta măsurile luate de autorități, se ajunge la ce s-au ajuns acum.
  În zilele următoare vom depăși cinci mii de infectați pe zi și vom trece și de una sută decedați.
  Și totul a depins și depinde de cetățeanul de rând, care nu respecta „legile cetății”!
  Nu mai depinde de medici, de armata, de politie, de regimul de represiune. Nu poate sta un securist langa fiecare cetățean sa îl supravegheze. Și ei știu asta, de aceea au folosit și folosesc delațiunea!
  Fiecare din cei care nu respecta regulile „de bun simt” provoacă suferințe altor oameni: copiii nu vor mai învață nici bruma de carte pe care o învățau, multi și-au pierdut și își vor pierde locurile de muncă, nu vor mai putea sa plătească nu numai ratele, dar nu vor avea ce manca, infracționalitatea va creste cu siguranță, etc..
  Exista un lanț cauzal. Sunt prea multe de scris…
  Sper că ați înțeles ideea!

Adauga un comentariu