Eveniment-Social

Andrei Fermeșanu, noul manager al Operei Naţionale Române din Iaşi

Publicat: 28 ian. 2022

Decizie de ultimă oră! Opera Naţională Română din Iaşi are un nou manager. Tenorul Andrei Fermeșanu ocupa funcţia de director general al instituţiei de cultură pentru o perioadă de 3 luni.

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a semnat ordinul prin care a fost numit Andrei Fermașanu în funcția care până astăzi a fost ocupată de Daniel Șandru. Documentul poate fi consultat AICI!

De reamintit că, în 2004 acesta devine absolvent al Seminarului Teologic Liceeal Ortodox Sf. Gheorghe din Botoşani, 2008 – absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae, din Cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iaşi. În 2011 – absolvent al Facultăţii de Compoziţie, Muzicologie, Pedagogie Muzicală şi Teatru din cadrul Universităţii Naţionale de Arte George Enescu (UNAGE) din Iaşi.

Pe de altă parte, maestrul Andrei Fermeșanu, solist al Operei Naţionale Romane Iaşi şi dirijor al Corului Marii Uniri al Ateneului din Iaşi, la invitaţia Institutului Cultural Roman (ICR) din Londra – Marea Britanie a susţinut, pe 1 martie 2018, în celebra sala „George Enescu” din Londra – Marea Britanie un recital de arii de opera şi lied.
Comentarii
Adauga un comentariu