Economic Local

ApaVital oferă un contract de 36 de milioane de euro pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare

Publicat: 26 sept. 2022
ApaVital oferă un contract de 36 de milioane de euro pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare
Compania de apă-canal a județului Iași cheltuie 36 milioane de euro pentru o nouă extindere din județul Iași

Un nou contract este pus la dispoziție de compania ApaVital, în cadrul programului de extindere a rețelelor de apă-canal din județul Iași. Rețeaua va fi extinsă spre conducta Timișești din județul Neamț. Valoarea contractului este de aproape 36 de milioane de euro

Compania de apă-canal a județului organizează noi achiziții în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare (POIM), proiect cu finanțare europeană, cu o valoare de aproape 500 de milioane de euro. Astfel, pe data de 05.12.2022 este programată licitația pentru extinderea rețelelor de apă-canal pe tronsonul Oțeleni (județul Iași) – conducta Timișești (județul Neamț). Valoarea estimată a contractului este de 180.774.379 de lei, fără TVA, aproape 36 de milioane de euro.

„Înainte de finalizarea lucrării, toate conductele de canalizare și căminele de vizitare vor fi verificate vizual. Fiecare canal va fi verificat vizual pe toată lungimea de la un cămin la altul. O lampă va fi așezată pe fundul căminului, astfel încât raza de lumină să coincidă cu centrul conductei. Raza de lumină a lămpii va fi observată de la următorul cămin pentru a se asigura că acesta este curat, liber și corect executat ca aliniament. Canalele care nu trec testul de etanșeitate la apă, infiltrațiile și verificarea vizuală vor fi scoase și reașezate”, se arată în caietul de sarcini.

Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic. ApaVital a pus la dispoziție și un contract legat de furnizarea serviciilor de pază.

ApaVital oferă un contract de 36 de milioane de euro pentru un tronson de peste 30 de kilometri

Conducta de aducțiune de pe traseul Săbăoani – Doljești – Oțeleni – Brăești va avea o lungime de 31.124 de metri. Vor fi înființate rețele de alimentare cu o lungimea de 8.971 de metri și rețele de canalizare menajeră cu lungimea de 8.695 de metri. Totodată, recent, autoritatea contractantă a finalizat licitația pentru extinderea sistemului de apă și canalizare în municipiul Pașcani. Contractul a fost câștigat de asocierea Daroconstruct SRL (Iași) – Gironap Prod SA (Bacău). Prima societatea aparține omului de afaceri ieșean Giani Canschi. Valoarea finală a contractului este de 92.777.000 de lei, fără TVA, aproape 20 de milioane de euro. La demararea programului de modernizare a fost anulată o licitație.

Unde vor fi realizate investițiile

Conform proiectului, investițiile vor fi realizate în municipiul Pașcani, dar și în cele cinci suburbii: Blăgești, Boșteni, Gâștești, Lunca Pașcani și Sodomeni. Este vizată reabilitarea conductei de aducțiune pe o lungime de 6.432 de metri, dar și montarea unei conducte noi cu o lungime de 3.174 de metri. Nu în ultimul rând, proiectul presupune reabilitarea altei rețele de alimentare cu apă – 11.673 de metri, extindere rețea de alimentare cu apă – 13.711 metri, înființare rețea de alimentare cu apă – 19.248 de metri, reabilitare rețea de canalizare menajeră – 3.928 de metri, extindere rețea de canalizare menajeră – 8.909 metri, înființare de rețea de canalizare menajeră – 31.469 de metri. Vor fi montate și 21 de stații de pompare.

ApaVital oferă un contract de 36 de milioane de euro pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare, iar oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.
Adauga un comentariu