Actualitate

Beatrice Mahler, după recordul de cazuri de noi de infectări: „E momentul în care sistemul de sănătate trebuie să regândească modul în care oferă asistență pacientului COVID

Publicat: 30 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Beatrice Mahler după recordul de cazuri de noi de infectări E momentul în care sistemul de sănătate trebuie să regândească modul în care oferă asistență pacientului COVID
Benone Sinulescu s-a stins din viață în cursul zilei de joi, la prânz

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, a declarat că este momentul în care sistemul de sănătate trebuie să regândească modul în care oferă asistență pacientului COVID-19. Reacția managerului Institutului „Marius Nasta” din București vine după ce România a depășit pragul critic de 2.000 de îmbolnăviri în 24 de ore.

„Observăm o creștere a numărului de cazuri în ultima săptămâna. Trendul ascendent este constant, cu o creștere de aproximativ 30%. Avem două săptămâni de când s-au deschis școlile. Sunt tot mai mulți copii și familii care sunt în izolare pentru că au intrat în contact cu copii pozitivi sau persoane care lucrează în unitățile de învățământ“, a declarat beatrice Mahler.

Beatrice Mahler, după recordul de cazuri de noi de infectări: „Avem probleme cu modul în care sunt respectate condițiile și regulile de la locul de muncă“

Managerul Institutului „Marius Nasta” din București a precizat că este foarte important ca în această perioadă să evităm obiceiurile care pot produce creșterea numărului de infecții.

„Nu sunt singurele focare, avem focare în multe locuri din București, avem probleme cu modul în care sunt respectate condițiile și regulile de la locul de muncă, este foarte important ca în această perioadă să evităm obiceiurile care pot produce creșterea numărului de infecții“, a menționat Beatrice Mahler.

„Avem nevoie de o reorganizare“

Spitalele din Capitală în care sunt tratați pacienții infectați cu coronavirus sunt pline, la Terapie Intensivă nu mai sunt locuri. În acest sens, medicul Beatrice Mahler consideră că este momentul în care sistemul de sănătate din România trebuie să regândească modul în care oferă asistență pacientului COVID.

„Trebuie să regândim numărul de paturi necesare pentru a face față numărului crescut de cazuri. Cu siguranță avem nevoie de o reorganizare. Este foarte important să ne gândim că această boală nu este doar a unui organ, ci este o boală a vaselor care se găsesc în tot organismul și atunci este necesar că acești pacienți să aibă asistență multiplă, multidisciplinară. E nevoie de medici infecționiști, e nevoie de medici pneumologi, dar e nevoie de asistență multidisciplinară și atunci reorganizarea trebuie făcută în acest sens”, a mai spus Beatrice Mahler.

Record de cazuri noi în România

Până astăzi, 30 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 127.572 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 102.476 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.158 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 674 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 4.825 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 29.09.2020 (10:00) – 30.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 33 de decese (21 bărbați și 12 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Constanța, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 5 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 10 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 6 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 10 decese la categoria de peste 80 de ani. 31 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, un pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

 

Adauga un comentariu