National

Călin Popescu Tăriceanu, atac dur la adresa Guvernului Orban în legătură cu gestionare crizei coronavirusului

Publicat: 31 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Călin Popescu Tăriceanu atac dur la adresa Guvernului Orban în legătură cu gestionare crizei coronavirusului
Majorarea pensiilor cu 40% va fi reintrodusă în Parlament! Ce va face Ludovic Orban

Călin Popescu Tăriceanu lansează un atac dur la adresa Guvernului Orban în legătură cu gestionarea crizei generate de pandemia de coronavirus. Într-un interviu acordat pentru Cotidianul Gândul, liderul ALDE explica faptul că modalitatea prin care Klaus Iohannis împreună cu Guvernul Orban gestionează criza este una deficitara

Călin Popescu Tăriceanu, atac dur la adresa Guvernului Orban

Liderul ALDE menţionează faptul că a cerut Guvernului, încă de la începutul crizei, să înceapă testarea masivă. Nu s-a întâmplat acest lucru, în viziunea lui Călin Popescu Tăriceanu, lucru care a condus la pierderea masivă a susţinerii populaţiei a Guvernului PNL. Conform liderului ALDE, modul în care autorităţile însăşi au inalcat regulile impuse tot de ei a fost un alt factor care a dus la pierderea popularităţii guvernului.

În altă ordine de idei, acesta menţionează faptul că purtatul măştilor nu este suficientă pentru combaterea virusului

„De la începutul crizei, am cerut Guvernului să facă teste. Există programe care fac cartografierea virusului. Dar e nevoie de o testare masivă. Se putea interveni focalizat. Nu există dubiu în privința acțiunii Guvernului. Pierderea masivă de încredere a populației este rezultatul modului în care se comportă Guvernul. Cei care trebuie să dea exemplu sunt primii care le încalcă. Petrecere în biroul premierului…Nu este că ne place, că nu ne place. Sigur că e incomod de purtat masca. Am fost de curând plecat cu avionul, am stat cu masca pe față, nu e plăcut, dar ne-am conformat. Dar numai cu purtarea măștii nu este suficient. Guvernul are la îndemână toate instrumentele de putere. Nu poți să spui una și să fumezi alta. Nu poți să le ceri să poarte mască și tu stai într-o petrecere. Văd că și la președinte e foarte simplu. Guvernul a acționat perfect. Cine e de vină? Cetățenii și PSD. E absolut penibil. Singura explicație: Guvernul nu este capabil să gestioneze criza sanitară”, a spus, vineri, Tăriceanu la Gândul Live.

Călin Popescu Tăriceanu vrea majorarea pensiilor

În contextul în care Uniunea Europeană a pus la dispoziţia României suma de 80 de miliarde de euro, şeful ALDE solicita Guvernului PNL să majoreze pensiile pentru ca acei bani vor ajunge în economia reală a României

„Suma de 80 miliarde este fâlfâită de guvernanți. Dvs. i-ați văzut pe undeva? Pentru ca sumă să devină disponibilă pentru țările membre UE, trebuie ca tot acest plan să fie aprobat și de PE, lucru care nu s-a întâmplat. După aceea vor urma proceduri birocratice. În cel mai bun caz banii vor sosi în România pe la anul. Am cerut să se solicite aprobare ca aceste sume să poată fi folosite ca garanții pentru credite pentru restartarea economiei. Iohannis a stat ca o valiză la Bruxelles, e total nepotrivit, nu au ce să caute președinții, ci miniștrii. Iohannis vrea să ne arate că el este primul, cel mai important, se duce regulat la Bruxelles, degeaba. E această problemă cu alocațiile și pensiile, sigur.

Nu mai suntem în comunism, când interprinderile produceau și raportau. Produsele rămâneau pe stoc. În economia de piață nu e așa. Un producător nu poate produce bunuri decât dacă se vând. Majorați pensiile, pentru că acei bani se vor întoarce în economia reală. Pensionarii nu au posibilitatea să facă economii. Va fi un efect benefic. Când am fost premier am reușit să dublez pensiile. A fost o gură de aer pentru economie.”, a spus Tăriceanu.

Adauga un comentariu