Local

Câți pacienți sunt internați în Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Prof. dr. Carmen Dorobăț: „Acest ordin de ministru ne-a facilitat numărul de locuri libere”

Publicat: 24 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Câți pacienți sunt internați în Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Prof. dr. Carmen Dorobăț Acest ordin de ministru ne-a facilitat numărul de locuri libere
Spitalul de Boli Infecțioase din Iași

Câți pacienți sunt internați în Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Prof. dr. Carmen Dorobăț a declarat astăzi, 24 iunie 2020, faptul că în momentul de față se aflau internați nu mai puțin de 168 de pacienți.

Câți pacienți sunt internați în Spitalul de Boli Infecțioase Iași

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași, prof. dr. Carmen Dorobăț, a precizat că în cadrul unității spitalicești se aflau internați astăzi, 24 iunie 2020, 168 de pacienți. Având în vedere noile reglementări, venite prin ordinul de ministrul nr. 1137 dat de Ministerul Sănătății, s-au modificat criteriile de externare pentru pacienții asimptomatici. În urma ordinului menționat au fost externați 28 de pacienți asimptomatici sau cu forme ușoare. În unitatea medicală au mai rămas 140 de pacienți.

„La spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, în momentul de față avem internaţi 168 de pacienţi. Având în vedere noile reglementări venite prin ordinul nr. 1137 dat de Ministerul Sănătăţii, am modificat bineînţeles criteriile de externare pentru pacienţii asimptomatici şi cei cu forme uşoare. Astfel, am putut astăzi să externăm 28 de pacienţi. Deci, rămânem în spital astăzi cu 140 de pacienţi. Deja s-au făcut patru internări.”, a transmis prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași.

Numărul locurilor libere este mai mare

Managerul unității medicale a precizat că datorită acestui ordin de ministru a fost facilitat numărul de locuri libere pentru moment să fie mai mare. Acest lucru este în interdependență de noile infecții cu virusul Covid-19 care vor fi descoperite în cadrul anchetelor epidemiologice ale Direcției de Sănătate Publică. S-a constatat, în urma unei discuții, faptul că pacienții cu imuno-depresii, adică persoanele care suferă de diabet, boli renale cronice, etc., trebuie să fie dispensarizați la o distanță de 30 de zile în ceea ce privește impactul cu acest virus asupra organismului.

„Acest ordin de ministru ne-a facilitat să putem să avem un număr mai mare de locuri libere pentru moment. Sigur, acest lucru depinde de eventualele noi infecţii care sunt descoperite în cadrul anchetelor epidemiologice care sunt în curs la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică. Am discutat aceste criterii şi în cadrul Consiliului Medical cu colegii şi am ajuns la concluzia că pacienţii aceştia care au fost infectaţi cu SARS-COV-2, în special pacienţii care au o imuno-depresie şi mă refer aici la pacientul diabetic, cu neoplazie, cu boala renală cronică, toţi aceşti pacienţi să poată fi dispensarizați cam la o distanţă de 30 de zile în ceea ce priveşte impactul cu infecţia cu acest nou coronavirus asupra organismului.”, a precizat sursa citată.

În acest fel se va corela evoluția infecției și eventualele recăderi, adică persoanele declarate vindecate care mai apoi s-au reinfectat. În Spitalul de Boli Infecțioase Iași nu s-au înregistrat recăderi grave, ci doar un singur pacient simptomatic cu o evoluție extrem de bună, preciza prof. dr. Dorobăț.

„În felul acesta vom putea face o corelaţie mai strânsă între evoluția acestei infecţii şi eventualele recăderi. Pentru că am văzut că sunt posibile aceste recăderi. Din fericire, recăderile care au fost internate la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu au fost grave, am avut un singur pacient simptomatic, care a avut o evoluţie foarte bună.”, a ținut să mai adauge prof. dr. Carmen Dorobăț.

Adauga un comentariu