Local

Cunoscuta expoziție de la Palatul Braunstein s-a încheiat. Tablourile de milioane de euro au fost luate, sub ochii jandarmilor – FOTO, VIDEO

Publicat: 15 mart. 2024
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Cunoscuta expoziție de la Palatul Braunstein s-a încheiat. Tablourile de milioane de euro au fost luate sub ochii jandarmilor - FOTO VIDEO
De la Sibiu au fost aduse la Iași 69 de lucrări de pictură semnate de 50 de artiști români

Timp de două luni, de pe 15 ianuarie până astăzi, 15 martie 2024 la Palatul Braunstein a fost organizată una dintre cele mai importante expoziții organizate în ultimul secol în Moldova!

Expoziția „Capodopere. Artă din România, de la clasic la contemporan” a fost cea mai importantă expoziție de artă românească și contemporană organizată de Muzeul Național Brukenthal.

De la Sibiu au fost aduse la Iași 69 de lucrări de pictură semnate de 50 de artiști români, printre care Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Ștefan Luchian, Nicolae Tonitza, Corneliu Baba, Ion Țuculescu, Oscar Han, Ion Pacea, Ion Jalea etc.

Având în vedere valoarea uriașă a exponatelor, de câteva milioane de euro, ambalarea și încărcarea lor au fost făcute sub supravegherea jandarmilor care, de altfel, însoțesc transportul până în Iași și înapoi la Sibiu.

Evenimentul a fost organizat de Muzeul Național Brukenthal, Ministerul Culturii și Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași și a fost finanțat de Primăria Municipiului Iași.

Comentarii
  • De ce n-ati mediatizat mai mult expoziția! Sant din Iași si acum aud prima data de ea! Păcat! …..apropo : cât a fost biletul de intrare !

  • Mi multi mascati ,fara numar si cat mai putine picturi !
    PSDPNL,daca auziti de arta trageti cu pistolul ,arta nu aduce bani la bugetul vostru!

  • Pentru Amadeus: totusi au fost expuse 69 de lucrari. Un numar rezonabil. Sincer, nu inteleg mesajul tau, iar prezenta jandarmeriei a fost binevenita. La cate jafuri se petrec in Romania, asta i-ar fi trebuit Iasiului.
    Pentru Marius: Palatul Culturii a ajuns in urma tuturor institutiilor muzeale din Romania. Expozitii putine, activitate lenta, marketing mediocru. Dar oamenii neporfesionisti raman in continuare in functii. Asta este lumea in care traim.

Adauga un comentariu