Prima pagină » Local » Doctorii de la IRO din Iași nu vor scoate un cuvânt despre activitatea lor în fața colegilor de breaslă. Se vor uita ca la cinema la una dintre cele mai importante întâlniri

Doctorii de la IRO din Iași nu vor scoate un cuvânt despre activitatea lor în fața colegilor de breaslă. Se vor uita ca la cinema la una dintre cele mai importante întâlniri

09 aug. 2022, 02:00, 3 ,
Andreea Pădurescu în Local

Niciun medic de la Institutul Regional de Oncologie Iași nu va vorbi în cadrul unei conferințe medicale cu participare internațională care se va desfășura în luna septembrie la Brașov. IRO Iași este singura unitate medicală de oncologie din România care nu are nici măcar un reprezentant la conferința respectivă. Medicii oncologi ieșeni au ales să fie simpli spectatori, vizionând desfășurarea evenimentului doar online

Medicii de la Institutul Regional de Oncologie din Iași au ales să fie simpli spectatori la una dintre cele mai mari conferințe despre oncologie din țară. Trebuie precizat că în cadrul conferinței vor participa peste 30 de speakeri din România, SUA, Spania, Franța, Germania, Italia și Grecia, însă nimeni de la Iași.

„Conferința este organizată de o revistă, «Politici de sănătate». Cum se știe deja, speakerii sunt doar din Bucureștii, Cluj, Timișoara și din alte țări. De la Iași nu va fi niciun reprezentant. Medicii de la IRO sunt doar participanți la eveniment, vor intra online. E ca și cum atunci când noi organizăm OncoFem mă întrebați de ce nu sunt speakeri din Timișoara. Nu vă pot spune de ce medicii de la noi sunt simpli participanți și nici nu-i pot întreba de ce au ales așa”, a declarat Mirela Grosu, managerul Institutului Regional de Oncologie Iași.

Niciun medic de la Institutul Regional de Oncologie Iași la conferința OncoHub 2022

Conferința OncoHub a ajuns la cea de-a doua ediție, evenimentul desfășurându-se la Brașov, în perioada 21–23 septembrie 2022. Medicii din toată țara și nu numai se întâlnesc pentru a face schimb de informații asupra cercetărilor recente și a tehnologiilor de ultimă oră din domeniul oncologic, însă medicii de la IRO Iași au ales să fie simpli spectatori.

„Este cea de-a doua ediție a Conferinței hibride OncoHub – Conectarea medicilor și oamenilor de știință pentru managementul cancerului de generație următoare, ediție ce va avea loc în perioada 21–23 septembrie 2022. Cu toții ne simțim privilegiați să avem o astfel de oportunitate de a face schimb de informații asupra cercetărilor recente și a tehnologiilor de ultimă oră în domeniul oncologic pentru o gestionare îmbunătățită a pacienților cu cancer, de la diagnostic la dezintoxicare. Reuniunea noastră la Conferința OncoHub va crea, cu siguranță, posibilități excelente pentru schimbul de idei, opinii și inițierea sau continuarea parteneriatelor de cercetare colaborativă, în special datorită oportunităților de rețea la fața locului. Participarea și contribuția dumneavoastră ar fi foarte apreciate. Este o oportunitate bine-venită de a extinde rețeaua noastră de cercetare științifică”, a precizat într-un comunicat oficial președintele conferinței, Bianca Gălățeanu.

Din străinătate participă prof. dr. Aristides Tsatsakis, Universitatea din Creta, Heraklion, GR, prof. dr. Kelly Velonia, Universitatea din Creta, Heraklion, GR, dr. Claude Lambert, Spitalul Universitar Saint-Etienne, Saint Etienne, FR, dr. Jordi Camps, Spitalul Clinic de Barcelona, ​​Barcelona, ​​ES, prof. dr. Giovanni Bussolati, Universitatea din Torino, Torino, IT, lector dr. Istvan Petak, Universitatea Semmelweis, Budapesta, HU și Universitatea din Illinois, Illinois, SUA, conf. univ. dr. Doru Paul, Medicina Weill Cornell, New York, SUA, precum și conf. univ. dr. Catherine Alix-Panabieres, Universitatea din Montpellier, Montpellier, FR.

Comentarii
  • Foarte bine ca participa online si ca audiaza ce spun altii. Asta nu inseamna ca nu pot interveni la discutii. Este ceva firesc sa fii doar participant, nu inteleg care este problema.

  • Problema este că nu au ce să spună! Nu tu studii sau cercetări științifice, nimic despre nutriția pacienților, studii de caz, abordări de noi terapii și intervenții chirurgicale…nimic nou, totul făcut și abordat după metode de tratament și prescriere de medicamente din alte generații, nimic de implementat în conformitate cu standardele europene și de ultimă generație pe plan mondial! Se limitează doar la la tratamente și indicații terapeutice învechite. Și un imens sictir generalizat! Măcar să audieze din performanțele altora!

  • fost pacient

    Glumiți, poate! Ce studii! Când intri la consultație, nu știu cum să scape mai repede de tine! Doar mai bifează o consultație în sistem. Și să te ferească Dumnezeu să întrebi ceva, că imediat te pun la punct și îți reproșează că nu trebuie să știi mai mult. Iar dacă ai mai citit și tu ceva studii publicate în revistele de circulație internațională, atunci chiar e grav! Iți permiți tu, unul care mai trăiește încă, să știe atât de mult, că doar nu s-a inventat încă pastila minune! De parcă tu ca pacient nu știi și trebuie să mergi la ei să-ți transmită așa ceva! Nu știu cum să te expedieze mai repede să scape de întrebări incomode și de o altă operație bifată. Singura categorie de personal care empatizează este cel al asistenților medicali. Doamna manager, nu vedem si noi pacienții niște colocvii cu pacienții în care onor, ei, specialiștii, să vină și să raspundă tuturor categoriilor de pacienți? Despre nutriție, maladie, mod de îngrijire, suport emoțional etc. Dacă nu aveți inspirație pentru efectuarea de studii puneți un caiet de sugestii, că se găsesc destule idei fezabile de la atâta lume ce se perindă pe la voi. Pe când intrăm și noi dpdv medical în UE?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024