Sport

Doi frați au plecat din cel mai rău famat cartier al Iașului ca să-i calce pe urme lui Mike Tyson! Ionuț și Marian Chiriac visează să boxeze la Olimpiadă – Foto, Video

Publicat: 12 feb. 2021
Frații Ionuț și Marian Chiriac, boxând în sala de antrenament de la CS Nicolina.
Frații Ionuț și Marian Chiriac visează să boxeze la Olimpiadă.

Marian și Ionuț Chiriac au pornit din cel mai rău famat cartier al Iașului, Dallas, ca să ajungă pe cele mai înalte trepte ale competițiilor naționale și internaționale

Doi dintre cei mai buni pugiliști din România în acest moment ascund o poveste de succes! Marian și Ionuț Chiriac au pornit din cel mai rău famat cartier al Iașului, Dallas, ca să ajungă pe cele mai înalte trepte ale competițiilor naționale și internaționale. Deocamdată sunt la început, dar sunt deciși să muncească pentru a-și îndeplini visul, participarea la Jocurile Olimpice!
În vârstă de 16 ani, Ionuț Chiriac a reușit să impresioneze la toate concursurile la care a participat. Acesta practică boxul de la vârsta de 10 ani, fratele său fiind cel ce l-a adus în sala de box. De atunci și până în prezent Ionuț este triplu campion național și deține un titlu de vicecampion național. La ultimul turneu național la care a participat, Ionuț a ieșit pe locul 2. Tânărul boxer nu a putut juca finala din cauza unei accidentări suferite în semifinală.

Ionuț Chiriac este vicecampion european de box

Cel mai important titlu din palmaresul său este de vicecampion European, unde a pierdut împotriva unui rus. Ionuț Chiriac a fost la un pas de a nu participa, acesta fiind în carantină din cauza infectării cu COVID-19. Cu 10 zile înainte de competiție, tânărul sportiv a revenit la antrenamente, unde a reușit să recupereze zilele de antrenament pierdute. Acesta se antrenează împreună cu fratele său la Asociația Clubul Sportiv Nicolina.

„Practic boxul de la vârsta de 10 ani. Fratele meu a fost cel care m-a adus la box. Din box am învățat să mă stăpânesc și să-mi controlez nervii. Mă antrenez de luni până sâmbătă de două ori pe zi. Am multe campionate câștigate în țară și la nivel european sunt vicecampion. Idolul meu este Floyd Mayweather, îmi plac stilul și tactica lui și mi-aș dori să am eschivele lui”, a declarat Ionuț Chiriac.

Marian Chiriac este campion național

Fratele mai mare al lui Ionuț, Marian Chiriac, a pășit pentru prima dată într-o sală de box la vârsta de 8 ani. Tatăl său a fost cel care l-a dus să practice acest sport, dar Marian nu a continuat. Trei ani mai târziu, tânărul sportiv s-a întors în sala de box, dar de această dată la Asociația Club Sportiv Nicolina. Tânărul boxer a reușit prin multă muncă, până la vârsta de 18 ani, să adune un titlu de campion național la Under 22, locul 3 la juniori și tineret. Cel mai important turneu de box la care Marian Chiriac a participat este Campionatul Național de box la Under 22, unde acesta s-a impus categoric.

În semifinală și în finală, adversarii săi nu au reușit să reziste mai mult de o repriză cu tânărul boxer din Iași. Marian Chiriac muncește din greu pentru a putea boxa la profesioniști. Idolul acestuia este Mike Tyson și se antrenează foarte mult pentru a avea o lovitură cu brațul drept precum a idolului său. Tânărul sportiv are două antrenamente pe zi, se duce la școală, iar în timpul liber are propriii elevi pe care îi antrenează.

„Prima dată m-am apucat de box la vârsta de 8 ani. Tata avea un prieten care avea un fiu mai mare și m-am dus cu el, dar nu am făcut prea mult. După m-am apucat serios de box pe la 11-12 ani. Boxul este un sport care mă caracterizează și îmi plăcea din copilărie. Am două antrenamente pe zi de luni până sâmbătă. Anul trecut am început să antrenez un băiat care a venit aici la sală, a vrut să evolueze și mi-a spus că vrea să ne antrenăm în particular. Boxul m-a făcut să fiu cine sunt astăzi, m-a învățat să trec peste anumite obstacole. Idolul meu este Mike Tyson și încerc ușor-ușor să-l copiez”, a declarat Marian Chiriac.

Cei doi frați sunt pregătiți de antrenorul Nicolae Chipirog

Fără ajutorul părinților și al antrenorului Nicolae Chipirog, cei doi frați nu ar fi avut aceste realizări. Părinții au fost cei care i-au susținut în ceea ce fac și i-au ajutat material, chiar dacă la început nu au fost de acord. Maestrul lor este la baza creșterii și dezvoltării profesionale în box, acesta învățându-i să lupte, cum să-și dozeze energia și să fie disciplinați. Nicolae Chipirog are mare încredere în elevii săi că își vor îndeplini visul de a boxa la olimpiadă.

Adauga un comentariu