Eveniment-Social

Festivalul „Dulciuri de vară” are loc în perioada 1-2 iulie pe bulevardul Ștefan cel Mare: „Producătorii locali vin cu produse de calitate și prețuri accesibile”

Publicat: 30 iun. 2023
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Festivalul Dulciuri de vară are loc în perioada 1-2 iulie pe bulevardul Ștefan cel Mare Producătorii locali vin cu produse de calitate și prețuri accesibile
În perioada 1-2 iulie 2023, ieșenii se pot bucura de festivalul „Dulciuri de vară”

În perioada 1-2 iulie 2023, ieșenii se pot bucura de cea de-a treia ediție a festivalului „Dulciuri de vară” ce are loc pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Iași în colaborare cu Academia Română – Filiala Iași și Asociația Rural Development Research Platform. Producătorii locali vor expune și comercializa prăjituri, înghețată, fructe de sezon, limonadă, siropuri, gemuri, dulcețuri și multe altele.

Weekendul acesta vine cu festivalul „Dulciuri de vară”

o poză cu o prăjitură
Producători locali vor expune și comercializa prăjituri, înghețată, fructe de sezon, limonadă, siropuri, gemuri, dulcețuri și multe altele

Weekendul acesta, ieșenii se pot bucura de cea de-a treia ediție a evenimentului „Dulciuri de vară” ce are loc pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Vor fi prezenți în jur de 15 producători de dulciuri și de fructe de sezon din Iași, inclusiv din zona Todirești, Cotnari, Comarna și multe alte comune din împrejurimi.

„La acest festival vor fi producători de dulciuri și de fructe de sezon din Iași, inclusiv din zona Todirești, Cotnari, Comarna, dar și producători de prăjituri și înghețată. Aproximativ 15-20 de producători locali care vor fi prezenți la acest festival care are loc în zilele de 1 și 2 iulie”, declară Sebastian Brumă, cercetător științific la Academia Română – Filiala Iași, coordonator Food for Iași Living Lab.

Producătorii locali de dulciuri reprezintă adesea mici afaceri de familie în care se păstrează obiceiurile și se pun în aplicare metodele tradiționale de producție. Fie că vorbim de bomboane de ciocolată, prăjituri sau produse de patiserie delicate, acești producători pun un accent deosebit pe calitate și autenticitate, dar și pe un preț accesibil.

Consumatorii apreciază faptul că producătorii locali vin cu produse de calitate și prețuri accesibile

o poză cu o înghețată
Ieșenii și turiștii se pot bucura de oferta producătorilor

Unul dintre avantajele colaborării cu producătorii locali este legătura personală pe care o pot stabili cu clienții. Aceștia primesc sfaturi și recomandări de la cei care împărtășesc cu pasiune poveștile și procesul de producție din spatele fiecărui produs care devine, astfel, o mică operă de artă, creată cu atenție și cu cele mai calitative ingrediente.

Sebastian Brumă, cercetător științific la Academia Română – Filiala Iași și coordonator Food for Iași Living Lab, mărturisește faptul că evenimentele anterioare au avut succes și speră ca și acest festival să îi bucure pe toți cei prezenți, în așa fel încât să rămână cu un „gust dulce”.

„Având în vedere experiențele de la evenimentele anterioare, iar aici mă refer la Târgul de cireșe și la Festivalul Iei, cred că va fi un succes pentru că producătorii locali vin cu produse de calitate, prețuri accesibile și consumatorii apreciază acest aspect”, adaugă Sebastian Brumă, cercetător științific la Academia Română – Filiala Iași, coordonator Food for Iași Living Lab.

Prin creativitatea, pasiunea și atenția lor pentru detalii, aceștia oferă clienților bucuria gustului autentic și autenticitatea experienței culinare. Sprijinind producătorii locali de dulciuri, contribuim la păstrarea tradițiilor culinare și la promovarea valorilor autentice ale gastronomiei locale.

Producătorii locali ce vor fi prezenți la festivalul „Dulciuri de vară” au pregătit și numeroase surprize pentru weekendul acesta, pe pietonal. Ieșenii și turiștii se pot bucura de oferta producătorilor și a comercianților de înghețată, ciocolată și sucuri naturale.

Comentarii
  • Asteptam cu mare nerabdare cofetarii din Botosani. Au printre cele mai sofisticate dulciuri din Europa de est.
    Noi, cumparam an de an de la ei, si sunt foarte bune.
    Majoritatea bunatatilor vandute sunt dupa retete vechi cumane si bulgaresti. Pentru cei care nu stiu, Botosaniul a facut parte din Imperiul Bulgar (c.680-1018), iar dupa aia, botosanenii au facut parte din Imperiul Cuman, acest imperiu ce se intindea de la Dunare pana dincolo de muntii Urali.
    De la bulgari si ulterior cumani, locuitorii din tinutul Botosanilor au mostenit diversitatea si finetea retetelor imperiale.

Adauga un comentariu