Local

Gafă de proporții într-un comunicat oficial! Reprezentanții Model NATO l-au invitat la o dezbatere, la Iași, pe Emil Constantinescu, în calitate de președinte al României

Publicat: 23 sept. 2022
tineri la o masa de sedinte
Tinerii din Iași vor avea șansa să învețe aplicat despre ședințele NATO

Reprezentanții ONG-ului Model NATO au transmis o gafă monumentală în comunicatul de presă menit să promoveze activitățile de simulare a dezbaterilor NATO la Iași. Aceștia l-au precizat ca invitat în postura președintelui României pe Emil Constantinescu

Potrivit reprezentanților ONG-ului Model NATO, Emil Constantinescu ar fi în continuare liderul României. Aceștia l-au enumerat printre invitați pe fostul președinte, prezentat ca „Excelența Sa, Președintele României”. Gafa monumentală a fost făcută în încercarea de a promova proiectul de simulare a dezbaterilor NATO la Iași.

Gafă monumentală, la nivel înalt de comunicare

Reprezentanții prestigiosului ONG Model NATO au trimis un comunicat de presă prin care s-a dorit promovarea media a activităților ce vor avea loc la Iași. Printre invitații de seamă pe care aceștia îi prezintă este și Emil Constantinescu, prezentat ca fiind „Excelența Sa, Președintele României”, fără a se menționa perioada în care a activat pe acest post, mai exact 1996-2000.

„Printre invitații acestei ediții se numără Excelența Sa, președinte al României, dl. Emil Constantinescu, dl. primar Mihai Chirica, dna. prorector al Universității «Gheorghe Asachi», Lidia Gaiginschi, și un reprezentant din partea NATO”, se arată în comunicatul Model NATO.

Pentru ca nomenclatura lui Emil Constantinescu să fi fost corectă în această formă ar fi trebuit menționată perioada în care a fost președinte, 1996-2000. De asemenea, o altă metodă corectă ar fi fost includerea prefixului „ex-” înaintea cuvântului „președinte”.

Dezbaterile din cadrul Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) vor fi punctele de interes în cadrul activităților. Proiectul reprezintă familiarizarea tinerilor cu evenimente de acest tip și ridicarea nivelului de conștientizare în legătură cu problemele ce apar atât la nivel național, cât și global.

Simulare a dezbaterilor NATO, la Iași

Pentru 3 zile, tinerii participanți vor fi în locurile personalitățile politice internaționale și vor putea înțelege prin ce metode se iau deciziile importante cu privire la problemele socio-politice și de securitate.

„Limba oficială a conferinței este engleza. Participanții vor avea prilejul să trăiască aspectul multicultural al NATO datorită diversității țărilor membre ce vor lua parte. Cea de a XI-a ediție a BMNATO este una dintre cele mai relevante oportunități pentru elevii de pretutindeni de a-și dezvolta abilitățile de leadership, comunicare, lucru în echipa, de a învăța să își susțină ideile și, cel mai important, de a înțelege principiile diplomației și problemele politico-economice ale lumii”, completează reprezentanții Model NATO.

La edițiile anterioare au participat Mircea Geoană, secretar general adjunct NATO, Emil Constantinescu, ex-președinte al României, Alex Serban, vicepreședintele Asociației Tratatului Atlanticului, Juxhina Sotiri Gjoni, președinta Asociației Tinerilor Din Tratatul Atlanticului, Shane Dixon, adjunctul Misiunii Ambasadei SUA în România, Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ludovic Orban, prim-ministru al României, Raluca Turcan, viceprim-ministru, Andrei Țărnea, directorul general al departamentului Comunicare și Diplomatie Publică din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Aceste exerciții de simulare a dezbaterilor NATO vor avea loc la Biblioteca Centrala „Mihai Eminescu” și Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iași, în perioada 23-25 septembrie 2022. La aceste evenimente vor fi prezente personalități importante, printre care și Emil Constantinescu, ex-Președinte al României.
Comentarii
Adauga un comentariu