Actualitate

Votul moţiunii de cenzură a fost amânat din lipsă de cvorum! Ludovic Orban: „Moțiunea este consumată!“ Marcel Ciolacu: „Vor fi excluderi din partid!“ – LIVE VIDEO / UPDATE

Publicat: 31 aug. 2020
şedinţa de vot a moţiunii de cenzură
şedinţa de vot a moţiunii de cenzură

În aceste momente începe şedinţa de vot a moţiunii de cenzură. Parlamentul s-a reunit pentru a vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL.

Concret, s-a trecut la stabilirea unui apel uninominal. În aceste momente, moţiunea de cenzură a foat amânată. Se pare că se va trece la apelul nominal. Acesta consta în prezenţa în fizic a fiecărui parlamentar şi va răspunde la strigarea de la ”catalog”.

UPDATE: La votul pentru moțiunea de cenzură au fost prezenți doar 226 de parlamentari, insuficienți pentru a se putea vota. Marcel Ciolacu a anunțat excluderea parlamentarilor PSD care au lipsit.

„Nu s-a făcut cvorumul, deci nu s-a votat moțiunea de cenzură! Vom lua o decizie politică. Avem dreptul constituțional de a depune o nouă moțiune de cenzură“, a declarat Marcel Ciolacu.

UPDATE: Ludovic Orban: „Moțiunea este consumată!“

Premierul Ludovic Orban spune că, din punctul său de vedere, moțiunea este „consumată”, dar că problema trebuie tranșată de Curtea Constituțională.

„Moțiunea a fost depusă în sesiune extraordinară, a fost dezbătută și acum urmează dezbaterea în altă sesiune extraordinară. Din punctul nostru de vedere, moțiunea e în afara cadrului constituțional și mi se pare firesc ca ea să nu se dezbată, să nu fie votată. Așteptăm decizia Curții, care să clarifice această chestiune. Din punctul meu de vedere, moțiunea este consumată, dar sigur că trebuie să așteptăm decizia CCR, pentru că în funcție de ea se poate stabili cu precizie ce va urma”, a spus Orban, la Parlament.

Întrebat în legătură cu posibilitatea ca votul pe moțiune să fie dat în altă zi, premierul a spus: „De mâine începe sesiunea ordinară. E o altă invenție și năzdrăvănie, să intri cu moțiunea în a treia sesiune, în sesiunea ordinară, după ce ai depus-o într-o sesiune extraordinară, ai citit-o în altă sesiune extraordinară”.

Știrea inițială

Urmare a anunţului privind prezenta colegilor noştri care s-au pontat. Liderii au convenit în mare majoritate, chiar consens, ca să stabilim un apel uninominal, pentru fiecare coleg conform regulamentului nostru. Conform unui calendar de vot.

LA ORA 15.30, începând cu senatorii şi cu deputaţii neafiliaţi se începe prezenta nominală astfel încât să respectăm normele impuse de lege.

De la PMP, la 15.45 – va fi prezent doar liderul grupului parlamentar

16. 50 Pro Europa, vor fi prezenţi,

16.15 – UDRM

16.30 – USR – lider de grup

16.35 – PNL – va participa doar un lider de grup, sau din ambele grupuri

16.40 – dacă mai este nevoie, grupul parlamentar PSD.

Moțiunea de cenzură nu poate fi votată din lipsă de cvorum

Marcel Ciolacu a declarat deschisă şedinţa prin care se va vota moţiunea de cenzură. Totuşi, liderul PSD confirma zvonurile apărute în presă. Din totalul de 465 de parlamentari, la şedinţa sunt prezenţi abia 170 de parlamentari. Moţiunea de cenzură nu poate fi votată din lipsă de cvorum. Totuşi, liderul PSD i-a invitat la discuţii pe liderii grupurilor parlamentare.

Kelemen Hunor: UDMR se va abține de la vot

Dacă vom ajunge la vot, noi vom fi prezent, dar nu vom vota. La dezbaterea moţiunii de cenzură vom avea o poziţie tranşantă despre activitatea Guvernului, despre o perioadă în care cetăţeanul simte nesiguranţă creată de PNL. Vreau să stabilim câteva lucruri importante. Moţiunea de Cenzură este o procedură constituţională.

Scopul moţiunii este înlăturarea răului şi punearea unui alt Guvern. Dacă astăzi se votează moţiunea de cenzură, va rămâne acelaşi guvern pentru că nu există siguranţa numirii altuia. Pentru 2-3 luni de zile, dacă nu ai ce pune mai bun în loc, nu ai de ce să îi dai jos.. Dacă va pică, Guvernul se va victimiza şi va spune că noi suntem de vină pentru morţi, infectări. În câteva săptămâni ne vor scoate pe noi vinovaţi. Trebuie să îi lăsăm să guverneze, şi să mergem pe aceeaşi direcţie. PNL şi PSD s-au înţeles între ei prin aprilie. Fiecare ar vrea să ne atragă pentru ei, este lupta lor şi îi lăsăm să lupte între ei.

Victor Ponta: Pro România va vota moțiunea de cenzură

Victor Ponta Pro România a declarat ca formațiunea a mai adus un vot pe care PSD nu il puteau aduce (nr. Eugen Teodorovici s-a hotărât să voteze moțiunea de cenzură)

 

” Când nu o să mai văd şmenari şi vânzători la PSD, nu o să mai cred în blat. Noi am mai adus un vot, pe care PSD nu îl putea aduce. Noi nu am votat Guvernul ăsta. Asta e guvern pus de PSD, trebuie să vină să îl dea jos. La fiecare jumătate mai dispare un PSD-ist.” menționeaza Victor Ponta.

Ludovic Orban PNL: Guvernul va fi prezent, parlamentarii PNL, nu

Ludovic Orban a menționat faptul ca Guvernul PNL va fi prezent la ședința din Parlament, dar decizia politică este aceea că parlamentarii PNL nu vor fi prezenți:

Ne prezentăm la moţiunea de cenzură, chiar dacă este o procedură neconsitutionaa. Vom fi prezenţi în Parlament ca şi Guvern. Totuşi, decizia politică este de a nu ne prezenta la moţiunea de cianură, dar că Guvern vom fi prezenţi

Titus Corlătean PSD: DSP-urile din unele județe au băgat în izolare câțiva parlamentari PSD

Conform declarațiilor făcute de Titus Corlățean, DSP-urile din țară au bagat ” suspect” pe unii dintre parlamentari PSD în izolare.

BZI.RO va emite LIVE VIDEO/ LIVE TEXT întreaga moţiune de cenzură

Comentarii
  • Ayayyyy, PSD – ule, din acest moment nici un membru PSD nu va mai veni la vot, nici la cele locale, nici la cele parlamentare, sau daca va vota cineva dintre noi, nu voi veți fi votați. Nu ați făcut nimic pentru noi românii. Azi ați girat hoțiile PNL ului și ați acceptat împrumuturile lui Citu etc.. Az i ne-ați arătat că nu vă pasă de români și că totul a fost o minciună. Azi ne-ați arătat că sunteți parte din acest plan odios de a fi omorâți de foame, de sărăcie și mai mult, prin spitale. De azi, am inteles rahatilor, că suntem singuri. Faptul că nu v-ați zbătut sa fie cvorum dovedește cat de lași, mincinoș, trădători și criminalii sunteți. Nu va ascundeți după propoziția: azi nu s-a votat moțiunea, pentru că tot voi aveați datoria sa vă zbateți pentru cvorum. Adio mizerie politica. Nu sunteți cu nimic mai presus de bugetarii, tâlharii și mizeriile pnl. De azi, eu, cetateanul roman, nu mai am nevoie de voi. Adio!!

  • Iar voi ăștia din PNL , nu va învățați cu apa rece. Sondajele mint. Dacă intr- o astfel de criza, in care miza este propria noastră viață, ați pus un premier bețiv, un oligofren precum Citu și niște proaste in posturile cheie ale unui guvern, ne dam seama ce guvern am fi avut într-o perioadă de normalitate. Cine va ieși la vot în acest an, ori sunt oligofreni, ori nu au conștiință ori sunt doar niste curve isterice ușor de cumpărat.

Adauga un comentariu