Actualitate

La Târgu Neamț, Poliția este tot Miliție, ca pe timpul lui Nicolae Ceaușescu! Comisarul șef Mihai Mavriș tolerează abuzurile angajaților săi

Publicat: 16 sept. 2020
Mihai Mavriș, polițist Târgu Neamț, tolerează abuzurile angajaților săi
Mihai Mavriș, polițist Târgu Neamț

Comisarul șef Mihai Mavriș tolerează abuzurile angajaților săi, iar politistii din Serviciul Rutier Neamt sunt tot mai des acuzati de faptul ca au o atitudine arogantă față de conducatorii auto, pe care-i controlează abuziv.

La Târgu Neamț, Poliția este tot Miliție, ca pe timpul lui Nicolae Ceaușescu! Nimic nu s-a schimbat în atitudinea agenților de la Serviciul Rutier Neamț, deși de la Revoluție au trecut peste 30 de ani! Comisarul șef Mihai Mavriș tolerează abuzurile angajaților săi, iar politistii din Serviciul Rutier Neamt sunt tot mai des acuzati de faptul ca au o atitudine aroganta fata de conducatorii auto! De sancționarea polițiștilor care încalcă legea și fac abuz de încrederea oamenilor ar trebui să se ocupe Ministerul condus de Marcel Vela, dar el este acum ocupat cu campania electorală și dovedește că rămâne unul dintre cei mai slabi miniștri din Executivul lui Ludovic Orban!

Polițiștii nemțeni fac abuz de lege

De exemplu, marți după-amiază, la Piata Centrala din Targu Neamt, politistii Serviciului Rutier Neamt au oprit un șofer, abia ieșit din parcare, pentru a-l legitima! Totul bine și frumos până aici! Problema este că în momentul în care conducătorul auto nu a vrut să semneze procesul verbal de contravenție pentru nepurtarea centurii de siguranță, polițistul de pe mașina MAI 41229 a început să aibă o atitudine agresivă, ostilă și să-l amenințe pe șofer!

„Nu vrei să semnezi procesul verbal? Foarte bine, atunci dă-te jos din mașină și deschide portbagajul că am informații că faci trafic de țigări și vreau să verific dacă nu ai țigări în autoturism”, i s-a adresat polițistul bărbatului care era la volan. Siderat de amenințările primite, conducătorul auto a coborât din mașină, a deschis portbagajul și i-a arătat agentului de Poliție Neamț faptul că nu este traficant de țigări și nu are în mașină nici măcar un pachet de țigări. Întrebat dacă are ordin de serviciu sau tematică de control de la Inspectoratul Județean de Poliție pe linia combaterii traficului de țigări, agentul nemțean a continuat să aibă o atitudine ostilă și să spună amenințător: „Poate te și rețin dacă mai comentezi”. Interesant este că în piața din Târgu Neamț nici măcar nu găsești țigări la negru!

Căruța cu proști s-a răsturnat la Târgu Neamț?

În cele din urmă, polițistul a anunțat că va trimite procesul verbal de contravenție prin mandat poștal și a plecat mândru că și-a făcut datoria, a căutat traficanți de țigări printre șoferii care nu aveau nici măcar un pachet în mașină și a mai încasat o zi de salariu din banii contribuabililor români.

O astfel de atitudine a polițiștilor nemțeni este absolut revoltătoare, iar unii agenți de poliție de la Neamț dovedesc că de fapt căruța cu proști nu s-a răsturnat la Caracal sau la Vaslui, ci la Neamț. Acești agenți controlează abuziv șoferii, doar ca să-și bată joc de oameni, făcând abuz de lege și de încrederea oamenilor. De altfel, ce te poți aștepta de la un județ condus de un baron local infractor ca Ionel Arsene. Contactat telefonic, comisarul șef Mihai Mavriș a avut telefonul închis pe toată perioada zilei.

Comentarii
  • Domnul Marcel Vela ar trebui să știe că acest comisar ( tolerat si sustinut de conducerea IPJ Neamț ) este un hoț de curent electric. Dar, din păcate, cum se întâmplă la noi, stă bine merci pe funcție și mai „fură” și altele. Dar IGPR -ul si ministerul au alte griji….

  • Ce știre este asta? Că un polițist a sancționat contravențional pentru nepurtarea centurii de siguranță și a verificat portbagajul unui autovehicul aflat în zona unei piețe agroalimentare? În jurul acestei „știri” se adaugă afirmații jignitoare, fără alte date, despre șeful Serviciului Rutier, ministrul de interne și președintele consiliului județean. Ăsta este nivelul presei locale sau este o știre comandată? Lipsă de profesionalism sau rea intenție?

  • Este ofensator sa spui ca in oraselul Tg Neamt s-a rasturnat caruta cu prosti. Da, ea a trecut prin oras, dar a avut cu predilectie un loc special unde sa se rastoarne; sediul politiei din oras.Dar cu regret fac precizarea ca nu a ramas toata marfa in Tg Neamt,blestemata de caruta a ajuns si in Iasi,rasturnind restul de marfa la sediul politiei din Iasi.In rest dragi militieni,va doresc viata usoara ,somn usor in birourile voastre, si calariti cit se poate bugetul statului ca prostii il completeaza.

  • Amândoi sunteți fără multă pregătire, mai bine zis a-ți avut mai multă vacanță iar bac-ul după pensionare. Acum faceți facultatea și ucenicia pe jurnalistică. Mare stire

  • Tematica de control??? De unde ați scos-o??? Pai dacă era în Germania sau în Ungaria mai avea tupeu sa îl întrebe pe polițist despre tematica de control????

Adauga un comentariu