Sanatate

Leacuri pentru nevralgii. Cum să elimini rapid spasmele și durerea acută

Publicat: 13 sept. 2022
barbat care se tine de piept din cauza nevralgiei
Diagnosticul la timp vă permite să diferențiați nevralgia de bolile de inimă

Ca urmare a compresiei sau iritației rădăcinilor nervoase situate în regiunea toracică, apare durere severă care poate fi ameliorată cu ajutorul unor leacuri pentru nevralgii. Procesul patologic necesită o abordare integrată a tratamentului. Pacientului i se pot prescrie pastile pentru nevralgie intercostala, vitamine, masaj special, kinetoterapie și ședințe de terapie manuală.

Un nerv ciupit provoacă o senzație de arsură, amorțeală și furnicături la locul patologiei. Dar simptomul principal este durerea acută, care în medicină se numește neuropată. Poate fi diferită ca putere, poate apărea periodic sau poate provoca disconfort fără oprire. Toate aceste simptome sunt localizate în regiunea inimii, sternului, sub omoplați, astfel încât pacienții le confundă adesea cu manifestări ale tulburărilor cardiace.

barbat care se tine de abdomen din cauza nevralgiei
Pentru a scăpa pacientul de spasme, se utilizează un întreg complex de preparate de pastile, precum și unguente

Cum se manifestă nevralgia intercostală. Primele simptome

Diagnosticul la timp vă permite să diferențiați nevralgia de bolile de inimă. Durerea neuropatică se caracterizează prin creșterea inhalării și expirației, exerciții fizice, tuse sau strănut. Pacientul începe instinctiv să respire superficial, temându-se de o respirație profundă pentru a exacerba sindromul durerii.

Acest comportament duce la o scădere a ventilației plămânilor, ceea ce afectează negativ starea de sănătate. Odată cu compresia puternică și iritația nervilor intercostali, disconfortul crește. Durerea ascuțită capătă un caracter de brâu și este însoțită de tensiune musculară, mușchii individuali încep să se zvâcnească și să se contracte. De asemenea, o persoană suferă de transpirație crescută, vene vizibile și roșeață a pielii.

colaj grafica femeie care se tine de spate si de gat din cauza nevralgiei
Cursul terapiei complexe a nevralgiei intercostale ar trebui să includă medicamente antiinflamatoare nesteroidiene

Nevralgia intercostală nu este o boală independentă. Adesea cauza inflamației în spațiile intercostale sunt scolioza, osteocondroză, hernie intervertebrală, deplasarea oaselor și vertebrelor ca urmare a unei lovituri în zona pieptului.

Pentru a scăpa pacientul de spasme, se utilizează un întreg complex de preparate de pastile, precum și unguente, geluri, soluții injectabile. Doar un medic ar trebui să stabilească frecvența și durata de administrare a medicamentelor, precum și doza acestora. Iar pacientul trebuie să urmeze cu strictețe recomandările unui specialist pentru a evita manifestările efectelor secundare ale medicamentelor.

Leacuri pentru nevralgii. Ce trebuie să includă cursul terapiei

Cursul terapiei complexe a nevralgiei intercostale ar trebui să includă medicamente antiinflamatoare nesteroidiene. Acestea sunt concepute pentru a reduce umflarea țesuturilor moi și pentru a elimina procesul inflamator. Adesea sunt prescrise Diclofenac, Nise, Indometacin, Ketonal, Nimesulide, Ibuprofen și altele.

femeie care se tine de coaste din cauza nevralgiei
Pastilele nu trebuie luate mai mult de 7 zile

Pastilele nu trebuie luate mai mult de 7 zile. AINS sunt contraindicate la pacienții care suferă de boli gastro-intestinale. Pentru a elimina principalul simptom al nevralgiei se administrează calmante. De obicei, medicii prescriu Baralgin, Spazgan, Sedalgin și Analgin. Aceste medicamente sunt considerate cele mai potrivite. Este bine să știi că analgezicele necesită respectarea regulilor de administrare recomandate de medic.

Relaxantele musculare au o acțiune de a inhiba eliberarea anumitor aminoacizi, rezultând o scădere a tonusului muscular, mușchii scheletici se relaxează. Sirdalud, Mydocalm, Baclofen se disting prin această acțiune. Medicul selectează medicamentul pentru pacienți în mod individual.

Printre lista de leacuri pentru nevralgii se numără și antispasticele. Scopul medicamentelor este clar din numele grupului căruia îi aparțin. Tensiunea musculară provocată de spasme trebuie eliminată cu No-shpa, Papazol și Besalol. Vitaminele B sunt componentă obligatorie a cursului medical de tratament al nevralgiei. Util în special pentru eliminarea focarului de inflamație sunt vitaminele B2, B6, B12. Ele ajută la întărirea sistemului nervos și ajută la prevenirea efectelor secundare ale medicamentelor din alte grupuri.

barbat care se tine de piept din cauza nevralgiei
Un nerv ciupit provoacă o senzație de arsură, amorțeală și furnicături la locul patologieiAdauga un comentariu