National

Legea offshore depusă în Parlament de Marcel Ciolacu! Câţi bani primește România pentru gazele naturale

Publicat: 15 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Legea offshore depusă în Parlament de Marcel Ciolacu Câţi bani primește România pentru gazele naturale
Legea Offshore din Parlament a suferit numeroase modificări

Controversata lege offshore va fi depusă în Parlament de către Marcel Ciolacu. Social democratul a postat pe o rețea de socializare informația şi a adus unele clarificări despre câte primește în realitate România pentru gazele naturale extrase din Marea Neagră.

În vechea lege offshore susținută de Liviu Dragnea era introdus un impozit progresiv, între 30 şi 70%, pe veniturile suplimentare obţinute din majorarea preţului gazelor.

Legea offshore depusă la Parlament de Marcel Ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu pare să nu impărțească aceleași opinii ca predecesorul său. Așadar, legea offshore care va fi depusă în Parlament va fi mai ”blândă” pentru corporațiile care vor extrage gazele naturale din Marea Neagră.

”Am depus azi în Parlament, ca lideri ai Coaliției, Legea offshore. Acest proiect deblochează investițiile din Marea Neagră și reduce dependența de gazul rusesc, oferind României șansa de a deveni lider regional, iar românilor acces la gaze mai ieftine. a spus Marcel Ciolacu.

În continuarea postării, social democratul a menţionat faptul că legea a reprezentat o prioritate a Coaliției și că statul român va obține 60% din venituri, în schimb corporațiile vor primi 40%.

Liderul PSD a afirmat faptul că primele gaze naturale din Marea Neagră vor fi extrase în curând, așadar România va avea parte de acestea în a doua parte a acestui an. În primă fază va exista o producție de 1 miliard de metri cubi anual.

În altă ordine de idei, liderul politic punctează faptul că legea amintită mai sus va urgenta investiţiile din Buzău unde există cel mai mare zăcământ de gaze naturale descoperit în ultimii 30 de ani.

Cu ce era diferită legea offshore făcută de Liviu Drangea

Precedenta lege offshore venea cu unele lucruri care nu se regăsesc în această lege. Vă aducem aminte faptul că revedențele pe care România le primea din exploatarea gazelor naturale erau mai mare. Exista un procent de 70% care ajungea la statul român. O altă precizare în actul legislativ era cea în care statul român impunea un impozit progresiv fix pe veniturile suplimentare obținute prin fluctuația prețului la gaze naturale. Concret, dacă peste o perioadă de timp, firma extractoare obținea un venit mai mare cauzat de o creștere a prețurilor la gaze naturale, firma plătea mai mult la statul român.

România și-a bătut joc de resursele proprii de-a lungul ultimelor trei decenii! Din cauza faptului că marea majoritate a conducătorilor români din ultima perioadă s-au comportat ca niște executanți ai ordinelor primite din Statele Unite ale Americii sau din Uniunea Europeană, companiile străine au exploatat resursele naturale ale României. Asta nu ar fi fost nicio problemă dacă la bugetul de stat ar fi ajuns redevențele pe care românii ar fi meritat să le încaseze.

Așadar, vom vedea cât de bună este legea offshore care ajunge în Parlament și care este depusă de Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu