National

Marcel Ciolacu: „PSD va prezenta bugetul alternativ. Cîțu Florin propune doar austeritate și tăieri“ – VIDEO

Publicat: 26 ian. 2021

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți, 25 ianuarie, că își va prezenta bugetul altenativ, miercuri, 26 ianaurie, iar în Parlament vor fi depuse amendamente la proiectul înaintat de Guvern.

Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu liderii celor mai importante sindicate pentru a discuta despre bugetul pentru anul 2021.

„Aș dori să mulțumesc liderilor celor mai importante sindicate din România, care au participat fizic și online la o întâlnire cu liderii din conducerea PSD. Mâine vom prezenta propunerea noastră de buget alternativ pentru anul 2021. Din discuțiile cu liderii de sindicat am tras concluzia evidentă că toată lumea este îngrijorată de proiectul de buget de austeritate. Cîțu Florin, fostul ministru de Finanțe, ne propune un buget de austeritate“, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Vom încerca să facem modificările la bugetul de stat prin amendamentele depuse de noi“

Liderul social democrat a precizat că va încerca să facă modificările la bugetul de stat prin amendamentele depuse de PSD.

„Vom încerca, în Parlament, să facem modificările la bugetul de stat prin amendamentele depuse de noi. Rămâne o majoritate fragilă în Parlament, dar noi sperăm să ne găsim sprijin inclusiv în arcul guvernamental. Pur și simplu, în acest moment nu avem consum, avem numai austeritate, tăieri de pensii, salarii și concedieri”, a spus Marcel Ciolacu.

„E inuman şi umilitor să majorezi salariul minim cu 25 de bani pe oră”

Preşedintele PSD le-a dat dreptate sindicaliștilor care protestează în stradă împotriva Guvernului Florin Cîțu.

„Datele noastre preliminare arată că este corect tot ceea ce mii de sindicalişti strigă de la începutul anului în stradă. Că #austeritatea lui Cîţu este o minciună! Că este inuman şi umilitor să majorezi salariul minim cu 25 de bani pe oră într-o ţară unde 50% dintre salarii sunt între 1.300 şi 1.600 de lei lunar, iar preţurile alimentelor şi energiei au explodat! Că împrumuturile aberante ale guvernaţilor s-au scurs în buzunarele clientelei de partid, la populaţie şi firme neajungând nimic!”, a menționat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Prietenii puterii s-au îmbogăţit din tunurile cu măşti“

Liderul social democrat a lansat mai multe acuzații la adresa Guvernului Florin Cîțu.

„Nu au vrut să mărească #alocaţiile copiilor. Deşi Germania, de ex., exact asta a făcut anul trecut, iar acum, în America, preşedintele Biden vrea să dea între 3.000 şi 3600 de dolari pe an pentru fiecare copil. Nu au mărit #salariile şi #pensile conform legii. În schimb, prietenii puterii s-au îmbogăţit din tunurile cu măşti, gen Unifarm sau Romarm, sau din furtul de tablă, vezi cazul Baronului de la Iaşi cercetat de DNA!”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

„Bani sunt şi nu doar pentru clientela puterii!“

Președintele PSD a adăugat că liberalii nu au vrut să ajute firmele locale în timpul pandemiei.

„Nu au ajutat #firmele locale. România a avut cel mai slab răspuns fiscal anti-pandemie din Europa. Doar promisiuni electorale, în realitate sprijinul concret nici măcar acum nu a ajuns la firmele afectate! Românii trebuie să ştie adevărul în privinţa finanţelor ţării. Bani sunt şi nu doar pentru clientela puterii!

Vom prezenta #miercuri varianta noastră de buget, care demonstrează că sunt bani pentru a mări veniturile românilor şi a ajuta masiv economia! Vom arăta că #sănătatea poate şi trebuie finanţată suplimentar! Vom explica românilor cum România se poate dezvolta prin #stimularefinanciară şi nu prin austeritate fiscală!”, a conchis Ciolacu.

 
Adauga un comentariu