Actualitate

Mesaj dur transmis de PSD președintelui Klaus Iohannis: „Nu-i mai puteți minți în continuare pe români!

Publicat: 02 sept. 2020
Klaus Iohannis, declarație de presă
Preşedintele Klaus Iohannis

Reprezentanții PSD transmit un mesaj dur, pe pagina de Facebook a partidului, președintelui Klaus Iohannis. Social-democraţii susțin că liberalii controlează Parlamentul printr-o alianţă cu USR, PMP, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale.

„Iohannis și PNL au majoritatea în Parlament și nu mai pot da vina pe PSD: ei răspund de mersul pandemiei, de soarta educației și viitorul economiei!

PNL controlează Parlamentul printr-o alianță cu USR, PMP, UDMR și grupul minorităților naționale. Au toată puterea în stat și nu se mai ascund ca până acum”, scriu social-democraţii pe pagina lor de Facebook.

Mesaj dur transmis de PSD președintelui Klaus Iohannis

Reprezentanții PSD consideră că, în condițiile în care pandemia de COVID-19 continuă să afecteze grav România, încpeerea școlii va fi un fiasco din cauza slabei guvernări liberale.

”Pandemia nu dă semne că scade în intensitate, dimpotrivă – se înregistrează săptămânal noi recorduri absolute ale deceselor;

Începerea școlii se transformă într-un fiasco national, nici profesorii, nici copiii și părinții nu știu nimic sigur – în afară de faptul că nu vor avea tablete“, adaugă social-democrații.

„Guvernul PNL nu este capabil să ajute firmele locale“

Social democrații cred că în acest moment economia este afectataă grav de lipsa unor măsuri care să ajute firmele locale, liberalii preferând să susțină doar firmele care le sunt apropiate politic.

„Economia este condamnată să se ajute singură, Guvernul PNL nu este capabil să ajute firmele locale – ci doar pe cele liberale!

Iohannis nu-i mai poate minți în continuare pe români: PNL are toată puterea în mână – Parlament, Guvern, Președinție!”, se mai arată în mesajul transmis de PSD pe Facebook.

Cum explică Marcel Ciolacu eșecul de la votul moțiunii de cenzură

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, a vorbit în această seară despre cauzele care au produs ratarea moțiunii de cenzură din Parlament. Acesta consideră că la baza acestui eșec a stat o strategie pentru a nu se crea cvorum. De asemenea acesta a amenințat cu excluderea din partid a celor care au condus la acest rezultat neașteptat.

„A fost o strategie de a nu se crea cvorum. A fost un joc democrativ, va fi programată pentru vot. În acest moment, 5 parlamentari PSD nu au participat pentru crearea cvorumului. Am trei colegi cu adevărat care s-au îmbolnăvit subit.

Astăzi n-a mai existat gri în parlament, ci doar alb și negru, cei care susțin Guvernul și cei care nu susțin.

Eu sunt dezamăgit de colegii mei. Mâine voi supune votului excluderea lor.

Depun moțiune de cenzură pentru a face blat?! Mult huliții oameni ai lui Dragnea au salvat astăzi Guvernul”, a spus Marcel Ciolacu.

Mai depun moțiune de cenzură?

Marcel Ciolacu susține că urmează să se reunească Comitetul Politic Naţional al partidului şi se va lua o decizie politică în legătură cu paşii ce trebuie urmaţi pe tema moţiunii de cenzură, care nu a putut fi dezbătută şi votată luni din lipsă de cvorum, adăugând că moţiunea nu va fi retrasă.

„Sunt discuţii, pentru că deja s-a terminat o sesiune extroardinară. Intrăm în sesiune ordinară, avem dreptul constituţional de a depune o moţiune de cenzură sau de a vota această moţiune”, a declarat Ciolacu.

Ludovic Orban a precizat că dacă votul moțiunii va fi reprogramat în sesiunea parlamentară ordinară, care începe marți, ia în calcul să depună o nouă contestație la CCR.

Ședința de plen în care trebuia dezbătută și votată moțiunea de cenzură a fost suspendată din lipsă de cvorum. Pentru desfășurarea ședinței ar fi trebuit ca în plen să fie prezenți 233 de parlamentari. Opoziția a putut strânge doar 226 de parlamentari.

Adauga un comentariu