WoW!

Metode rapide de dezgheţat corect frigiderul

Publicat: 10 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Metode rapide de dezgheţat corect frigiderul

Dacă vrei ca frigiderul să funcţioneze corect este nevoie, ca din când în când, să îl dezgheţi, chiar dacă are funcţie No Frost sau Frost Free. Deşi pare o treabă simplă, există câteva reguli şi recomandări de la producători şi de la specialiştii din domeniul siguranţei alimentaţiei publice, de care ar fi bine să ţii cont pentru că aparatul tău să aibă o viaţă cât mai lungă.

Metode de dezgheţare a frigiderului

Operaţiunea de dezgheţare a frigiderului este una dintre acele treburi casnice obligatorii pentru buna funcţionare a aparatului, dar şi pentru siguranţă că produsele îngheţate mai sunt bune pentru consum. Iată câteva metode rapide şi eficiente pentru dezgheţarea frigiderului:

Lasă gheaţa să se topească peste noapte

Cele mai periculoase bacterii se dezvolta la temperaturi de peste 8 grade Celsius şi mai mici de 63 de grade Celsius. Acest interval este cunoscut sub numele de „Zona de Pericol” pentru că favorizează apariţia şi răspândirea microbilor.

Dar, dacă în congelatorul frigiderului ai alimente pe care vrei să le mai păstrezi, este indicat să nu laşi gheaţa să se topească peste noapte, decât în anumite condiţii.

Metoda dezgheţării peste noapte este indicată şi atunci când vrei să dezgheţi alimente pe care vrei să le consumi a doua zi sau în câteva zile. Specialiştii recomanda ca ele să fie lăsate la dezgheţat în frigider, nu la temperatura camerei.

Recipient cu apă fierbinte

Dacă nu ai cum să ţii alimentele în condiţii optime atât timp cât se dezgeata frigiderul poţi să să foloseşti un recipient cu apă fierbinte, pe care să-l pui în congelator şi apoi să închizi uşa. Aburul va face ca gheaţa să se topească natural în 30 de minute. Însă asta depinde şi de cât de multă gheaţă s-a strâns pe pereţii frigiderului. Dar o dată la 10 minute va trebui să aduni gheaţă şi să schimbi recipientul cu apă fierbinte.

Pulverizator cu soluţii speciale sau apă fierbinte

O altă metodă pentru a dezgheţa rapid frigiderul este să foloseşti un pulverizator cu soluţie specială pentru accelerarea topirii gheţii. Dar poţi opta şi pentru un pulverizator cu apă fierbinte. După aproximativ un sfert de oră, gheaţa va începe să se desprindă de pe pereţii frigiderului sau ai congelatorului.

Cât de des trebuie să dezgheţi frigiderul

Dezgheţarea frigiderului depinde de mai mulţi factori. Dacă aparatul are funcţii ca No Frost, Frost Free, această operaţiune este necesară măcar o dată pe an, pentru igienizarea spaţiului în care ţii alimentele îngheţate.

Dacă ai un frigider care nu are funcţia de dezgheţare automată, atunci este recomandat să-l dezgheţi o dată pe lună sau chiar mai des, pentru a-şi păstra randamentul şi pentru a nu consuma mai mult curent electric decât ar trebui. Recomandarea specialiştilor este că stratul de gheaţă să nu depăşească 3-4 mm grosime.

Adauga un comentariu