Cancan ultimă oră

Michael Jackson ar fi împlinit 62 de ani. Cum arată Neverland, casa de zeci de milioane de dolari a îndrăgitului artist

Publicat: 29 aug. 2020
ALT=
Michael Jackson ar fi împlinit 62 de ani. Cum arată Neverland, casa de zeci de milioane de dolari a îndrăgitului artist

Regele Muzicii Pop, Michael Jackson, ar fi împlinit astăzi vârsta de 62 de ani. Celebrul cântăreț va rămâne pentru totdeauna in inimile tuturor, muzica sa creând istorie pentru multe generații.

În ciuda controverselor din jurul tău, inclusiv cele apărute la începutul acestui an, moștenirea muzicală lăsată de artist este una care nu poate fi contestată.

Regele muzicii pop a decedat pe 25 iunie 2009, din cauza unei supradoze de propofol, fiind un anestezic puternic, pe care il folosea deseori ca somnifer.

Michael Jackson ar fi împlinit 62 de ani

Michael Jackson s-a născut în orăşelul american Gary, din statul Indiana. Părinţii, Katherine Esther şi Joseph Walter, au avut 9 copii: băieţii Michael, Tito, Jermaine, Marlon, Randy şi Brandon (a murit la puţin timp după naştere) şi fetele Rebbie, La Toya şi Janet.

În 1964, când avea 6 ani, Michael şi fratele său Marlon intră în formaţia Jackson Brothers. Din trupă făceau parte deja fraţii mai mari: Jackie, Tito şi Jermaine. Iniţial, Michael cânta la conga şi tamburină. Avea să treacă destul de repede la backing-vocals şi va participa la spectaculoasele numere de dans ale trupei.

Din 1971 și-a început cariera solo când încă era membru al formației The Jackson 5, avându-l ca manager pe tatăl său, Joseph Jackson.

Primul album solo al lui Michael Jackson a apărut în 1972. Se numea „Got to be there” şi Michael avea pe atunci 14 ani.

Albumul „Off the Wall”, primul material discografic de succes al lui Michael Jackson, s-a lansat în august 1979. Producătorul albumului era legendarul muzician Quincy Jones. Trei dintre piesele albumului erau scrie chiar de Michael Jackson. Cea mai apreciată avea să devină „Don’t Stop ‘till You Get Enough”. Single-ul i-a adus lui Michael un disc de platină şi un premiu Grammy.

Cum arată Neverland, casa de zeci de milioane de dolari a îndrăgitului artist

Neverland, cea mai mare moștenire a lui Michael Jackson, a fost concepută ca un uriaș parc de distracții e de nevândut, în ciuda renovărilor extinse, a redenumirii și a reducerii de preț

Renovată și cu numele schimbat în Sycamore Valley Ranch, ferma Neverland se află în Los Olivos, California, la 210 km de Los Angeles.

Se întinde pe 2.700 de acri și a fost scoasă la vânzare în urmă cu cinci ani, la un preț de 100 de milioane de dolari. În 2017, prețul a scăzut la 67 de milioane de dolari. Iar în 2019 a ajuns la 31 de milioane de dolari.

Niciun cumpărător nu s-a arătat însă interesat de proprietatea controversatului rege pop. Michael Jackson a cumpărat proprietatea în 1987, cu 19,5 milioane de dolari, iar în 2008, când a întâmpinat probleme financiare, a vândut-o pentru 23 de milioane companiei Colony Capital, cu drept de uzufruct viager.

Un an mai târziu, la moartea megastarului, pe 25 iunie 2009, Colony Capital a preluat Neverland. Compania a început renovarea la fermă în 2010 și a investit câteva milioane de dolari, apoi a redenumit-o Sycamore Valley Ranch. Michael Jackson a locuit la Neverland mai bine de 15 ani.

Neverland, „tărâmul fanteziei“

Întreaga proprietate a fost construită ca un tărâm al fanteziei inspirat de povestea lui Peter Pan.

Aceasta includea o clădire principală în stil normand, din cărămidă, cu parchet din stejar recuperat din două castele din Franța, cinci șeminee (din care două în livingul principal) și candelabre aurii; casa are o sală de mese uriașă, cinci dormitoare (dintre care unul are ieșire în propria grădină) și opt băi; două case de oaspeți; dependințe pentru personal; un  parc de distracții; animale exotice; o gară cu tematică Disney, la care oprea trenul cu care se făcea turul proprietății; o serie de gări mai mici, ca niște halte, unde oprea trenul; un lac mărginit de două fântâni, cu lebede, bărcuțe și o plajă; statui inspirate din povești; un foișor cu grătar un cinematograf cu 50 de locuri teren de tenis o piscină în stil lagună un studio de dans câteva hambare dealuri naturale umbrare din sicomori bătrâni și stejari maiestuoși grădini pline de flori, îngrijite de arhitecți peisagiști.

Michael Jackson dădea acolo petreceri uriașe. Acolo a fost organizată ziua lui Kim Kardashian, când a împlinit 14 ani. După party, vedeta de azi avea să declare Neverland „cel mai magic loc din lume”.

Concerte-eveniment în România

 

Michael Jackson a obținut două stele pe Rock and Roll Hall of Fame, iar ca și realizări 13 recorduri Guinness, printre care recordul pentru „cel mai de succes entertainer din toate timpurile”, 14 premii Grammy, 26 premii A.M.A.(American Music Awards), 12 premii W.M.A.(World Music Awards), 17 single-uri numărul unu în Statele Unite (incluzând 4 ca membru al formației The Jackson 5) și vânzări record de peste 800 de milioane de discuri, fiind unul dintre cei mai vânduți artiști din istorie.

Pe 1 octombrie 1992, Michael Jackson a concertat și în România, fiind și acum cel mai mare artist care a vizitat țara noastră. Peste 70.000 de oameni au fost prezenți pe stadionul „Lia Manoliu“ din Bucureșt, pentru a-l vedea pe Michael Jackson live.

Postul de televiziune HBO a difuzat acest eveniment, cumpărând drepturile de transmitere pentru suma fabuloasă de 20 de milioane de dolari. Concertul făcea parte din cadrul turneului Dangerous World Tour, atingând audiențe record pentru postul de televiziune HBO.

În 1996, Michael Jackson a revenit în România, în cadrul turneului HIStory World Tour. În2018, atunci când Michael Jackson ar fi împlinit vârsta de 60 de ani, Hugo Boss a recreat costumul vedetei de pe coperta albumului „Thriller”.
Adauga un comentariu