National

Profesorul Dumitru Constantin Dulcan a dezvăluit secretul longevității: „Una dintre condiții este dieta hipocalorică”

Publicat: 27 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Profesorul Dumitru Constantin Dulcan a dezvăluit secretul longevității Una dintre condiții este dieta hipocalorică
Dumitru Constantin Dulcan este un medic neurolog și psihiatru, autor de literatură filozofică și metafizică.

Profesorul Dumitru Constantin Dulcan a dezvăluit, la Antena 3, care este secretul longevității. Acesta a oferit exemplul unor persoane care au trăit peste 140 de ani, unul dintre ei ajungând chiar la vârsta de 256 de ani. Este vorba despre un chinez , care a avut „vreo sută de nepoți şi vreo opt soţii”.

Constantin Dulcan a precizat că, pentru a trăi o viață îndelungată și sănătoasă, trebuie să avem în vedere o serie de factori. Primul factor este reprezentat de dieta hipocalorică, o dietă care să nu fie foarte bogată în zahăr și grăsimi. O altă condiție extrem de importantă este postul, deoarece organele care secretă enzime, cum sunt pancreasul ficatul, bila au nevoie de un repaus. Ultima condiție este activitatea fizică.

Profesorul Dumitru Constantin Dulcan a dezvăluit secretul longevității: „Organele au nevoie de un repaus”

Profesorul a vorbit despre cazul unor oameni, care au trăit două vieți. Primul amintit este un bărbat din China, pe nume Li Ching-Yuen, care a trăit 256 de ani. Acesta a avut o sută de nepoți și opt soții. De asemenea, a vorbit și despre un om din Azerbaijan, care a trăit 168 de ani. În plus, și România se poate mândri cu un astfel de caz. Este vorba despre un bărbat dintr-o comună vecină cu orașul Cluj, pe nume Maftei Pop, care a trăit 148 de ani.

Amintind toate aceste cazuri, profesorul Constantin Dulcan a prezentat câteva dintre secretele longevității: dieta hipocalorică, postul, activitatea fizică.

„Cel mai citat este acest chinez Li Ching-Yuen care a trăit 256 de ani. A avut vreo sută de nepoți şi vreo opt soţii. De unde știm asta? El a fost în armată și a ieșit la pensie pe la 60 de ani, dar din 60 în 60 de ani armata îl tot felicita și îi dădea câte o decorație.

În felul acesta avem o evidență foarte certă a anilor lui. Apoi, avem în Azerbaijan un om care a trăit 168 de ani. Un caz foarte interesant îl avem în România. Un anume Maftei Pop, dintr-o comună vecină cu orașul Cluj, s-a născut în 1804 și a murit în 1952. Deci a totalizat 148 de ani.

Una dintre condiții este dieta hipocalorică, adică o dietă care să nu fie foarte bogată mai ales în grăsimi și dulciuri. Altă condiție este postul. Organele care secretele aceste enzime, cum sunt pancreasul ficatul, bila au nevoie de un repaus, apoi activitatea fizică.

Profesorul Dumitru Constantin Dulcan: „O altă indicație este gândirea pozitivă”

Deloc de ignorat este gândirea pozitivă, deoarece ea ne poate ajuta să ducem o viață mai echilibrată și mai puțin tensionată, deoarece stresul nu face decât să ne consume, îmbolnăvindu-ne, astfel, organismul.

Se recomandă ca cel puțin de trei ori pe săptămână să mergem măcar 5 km pe jos, adică într-un mers puțin mai forțat. O altă indicație este gândirea pozitivă, adică să gândești într-o manieră a binelui, să nu insulţi, să nu violentezi. O altă indicație este stresul. Ni se spune că până la 50 de ani trăim din biologie, dar după 50 de ani trăim prin voință”, a explicat profesorul Dumitru Constantin Dulcan la Antena 3.

Adauga un comentariu