Local

Scene de groază în Iași! Doi angajați de la Spitalul Clinic de Urgențe „Sf. Spiridon” s-au luat la bătaie în vestiar

Publicat: 01 iul. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scene de groază în Iași Doi angajați de la Spitalul Clinic de Urgențe Sf. Spiridon s-au luat la bătaie în vestiar
În vestiarul din cadrul Spitalului Clinic de Urgențe „Sf. Spiridon” din Iași s-a constituit o scenă macabră

Scene de groază la Iași. Doi angajați de la Spitalul Clinic de Urgențe „Sf. Spiridon” s-au luat la bătaie în vestiar. Totul a degenerat, iar una dintre persoane s-a ales cu leziuni grave, precum tumefacție, plagă contuză și o fractură de mandibulă. Angajații au ajuns în fața instanței de judecată și vor trebui să povestească pas cu pas ce s-a întâmplat

Viața bate filmul. În vestiarul din cadrul Spitalului Clinic de Urgențe „Sf. Spiridon” din Iași s-a constituit o scenă macabră. Medicii au rămas îngroziți când au văzut atâtea urme de sânge pe jos. Totul s-a întâmplat din cauza unui conflict spontan între cei doi angajați, iar Ioan Voinescu nu și-a putut stăpâni furia și a început să trântească cu un scaun metalic și să-l lovească pe P.F., victima, atât cu pumnii, cât și cu picioarele în mai multe zone ale corpului, provocându-i leziuni grave.

Doi angajați de la Spitalul Clinic de Urgențe „Sf. Spiridon” s-au luat la bătaie în vestiar

Angajații care s-au bătut la cuțite în vestiarul spitalului au ajuns în fața instanței de judecată, iar vinovatul a trebuit să povestească pas cu pas cum a constituit scenariul care părea a fi desprins din filmele de acțiune.

„În data de 21.05.2018, în jurul orei 10:30, în timp ce se afla în vestiarul spitalului a lovit cu un scaun metalic apoi cu pumnii şi picioarele pe persoana vătămată, producându-i leziuni ce au necesitat un număr de 30-35 de zile îngrijiri medicale pentru vindecare, întruneşte elementele constitutive ale infracțiunii de lovire sau alte violenţe, faptă prev. de art. 193 alin. 2 din C.pen. Analizând latura obiectivă a infracţiunii, instanţa a reţinut că elementul material constă în acțiunea inculpatului de lovire a persoanei vătămate, iniţial cu un scaun tăind-o pe aceasta la degetul mare de la mâna dreaptă, iar apoi cu pumnul peste faţa şi picioarele peste corp.

Urmarea imediată a săvârşirii faptei este reprezentată de leziunile traumatice produse persoanei vătămate (tumefacţie, plagă contuză, factură de mandibulă, care au necesitat pentru vindecare 30-35 de zile de îngrijiri medicale), iar legătura de cauzalitate rezultă din probele administrate şi din materialitatea faptei, suferinţa fizică fiind prezumată raportat la actele de lovire.

În vedere leziunile constatate prin certificatul medico-legal nr. 17008/22.05.2018 emis de IML  atașat la dosarul de urmărire penală prin care s-a evaluat gravitatea leziunilor suferite de aceasta printr-un număr de 30-35 zile îngrijiri medicale, se consideră îndeplinite condițiile pentru reținerea producerii urmării imediate specifice infracțiunii prevăzute de art. 193 alin. 2 Cod penal. Varianta agravată a infracțiunii, incriminată prin alin. 2 al art. 193 Cod penal presupune întrunirea condiției producerii unor leziuni traumatice sau afectarea sănătății evaluată prin una până la 90 de zile de îngrijiri medicale”, au precizat judecătorii ieșeni.

Ce pedeapsă a primit angajatul „model”?!

Judecătorii au atras atenția inculpatului asupra consecinţelor prevăzute în cazul neexecutării, în tot sau în parte, cu rea-credinţă, a pedepsei amenzii penale, respectiv numărul zilelor-amendă neexecutate se va înlocui cu un număr corespunzător de zile cu închisoare. P.F., victima, s-a constituit ca fiind parte civilă în proces, cu suma de 30.000 de lei, reprezentând daune morale, iar instituția unde lucrau cei doi a cerut în proces suma de 30 de lei, contravaloarea consultației oferite persoanei vătămate în ziua respectivă.

„În consecință, prin raportare la criteriile generale de individualizare a pedepsei, prevăzute de art. 74 Cod penal și aspectele de fapt ale cauzei anterior analizate, instanța a apreciat că un număr de 200 zile-amendă, pentru infracţiunea comisă de inculpat, este necesar şi suficient pentru îndreptarea şi resocializarea viitoare a acestuia.

În ceea ce privește cuantumul unei zile amendă, pentru stabilirea acestuia instanța are în vedere dispozițiile art. 61 alin. 2 din Codul penal, care prevăd că suma corespunzătoare unei zile-amendă este cuprinsă între 10 lei și 500 de lei, precum și dispozițiile art. 61 alin. 3 teza a II-a, conform cărora cuantumul sumei corespunzătoare unei zile-amendă se stabilește ținând seama de situația materială a condamnatului și de obligațiile legale ale condamnatului față de persoanele aflate în întreținerea sa. Aplicând criteriile legale mai sus menţionate la situaţia concretă a inculpatului – care este pensionar – instanţa a stabilit cuantumul unei zile-amendă la suma de 12 de lei.

Punând în balanţă considerentele anterior menţionate, în baza art. 396 alin. 2 Cod proc. pen., cu referire la art. 61 Cod penal, instanţa a condamnat pe inculpatul la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 2.400 lei (echivalentul a 200 zile-amendă x 12 lei/zi) pentru săvârşirea infracţiunii de lovirea sau alte violenţe, prev. de art. 193 alin. 2 din Codul penal”, mai spun anchetatorii în legătură cu cei doi angajați care s-au luat la bătaie în vestiar.

Adauga un comentariu