Sanatate

Secreție galbenă ochi bebeluș: Din ce cauză apare disconfortul și cum să ameliorezi rapid simptomul

Publicat: 02 feb. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Secreție galbenă ochi bebeluș Din ce cauză apare disconfortul și cum să ameliorezi rapid simptomul
De cele mai multe ori, afecțiunea se manifestă din cauza unei alergii

Dacă ai observat o secreție galbenă din ochi la bebeluș trebuie să te adresezi la un medic specialist. Acest fenomen neplăcut indică prezența unei boli. Afecțiunea este însoțită de alte simptome foarte deranjante pentru copil.

Ochii încep să doară foarte tare. De asemenea, aceștia încep să lăcrimeze și apar mâncărimile. Este necesar ca boala să fie tratată în stadiu inițial, sub supravegherea medicilor, pentru a evita unele complicații grave.

un copil care tine un deget la buze si are un ochi inflamat
Dacă afecțiunea se dezvoltă primăvara, atunci, cel mai probabil este vorba de o alergie

Secreție galbenă ochi bebeluș: De ce apare infecția

De cele mai multe ori, afecțiunea se manifestă din cauza unei alergii. Astfel, nou-născutul poate suferi de o reacție alergică. De exemplu, la lapte sau medicamente, precum sunt antibioticele. În acest caz, ochii încep să lăcrimeze foarte tare. De asemenea, aceștia încep să se înroșească, apărând și secreția galbenă.

Boala afectează marginile pleoapelor. Astfel, aceasta favorizează apariția de cruste purulente pe gene și lipirea acestora. De asemenea, are loc umflarea și înroșirea marginilor pleoapelor. Igiena necorespunzătoare a ochilor copilului poate duce la apariția puroiului și pe gene.

Inflamația membranei mucoase a globului ocular și a pleoapelor, apare pe fondul prezenței stafilococu-lui auriu. Printre cauze se numără și gripa dar și alte boli infecțioase. Dacă apar primele simptome, este necesară o consultație urgentă cu un oftalmolog. Doar acesta poate diagnostica cu exactitate și prescrie cursul necesar de tratament.

Ochiul bebelușului pot elimina o secreție galbenă din mai multe motive. Prin urmare, din moment ce observi primele semne, este necesar să contactezi un specialist pentru a evita consecințele neplăcute.

copil cu ochii inrositi care doarme
Ochiul bebelușului poate elimina o secreție galbenă din mai multe motive

Primul ajutor în cazul secrețiilor galbene: Cum să-ți ajuți rapid copilul

Nu este mereu posibil să ajungi rapid la medic, prin urmare, pentru a potoli disconfortul este necesar să acorzi primul ajutor copilului tău. Dacă după somn copilul nu poate deschide ochii, crustele trebuie înmuiate.

Pentru a face acest lucru, un tampon de bumbac trebuie înmuiat într-o soluție caldă cu 0,2% de furacilină. O soluție slabă de permanganat de potasiu sau un ceai slab din plante te va ajuta să ameliorezi simptomul. Aceste remedii stimulează deschiderea canalelor oculare.

După spălare, ochiul trebuie curățat cu o soluție de albucid de 10%. Pentru a efectua procedura, trebuie să torni soluția folosind o pipetă în colțul exterior al ochiului. Ceaiurile calde de ierburi și cele pentru spălare sunt permise de a fi folosite la fiecare 2 ore. Pentru a obține efectul dorit este bine să utilizezi picăturile pentru curățarea ochiului de 4-6 ori pe zi.

grafica secretie galbena din ochiul inrosit a unei persoane
Inflamația membranei mucoase a globului ocular și a pleoapelor, apare pe fondul prezenței stafilococu-lui auriu

Cum să scapi de puroiul din ochi: Sfaturile specialiștilor

Medicii spun că nu este recomandat ca părinții să-și trateze bebelușul de câteva luni. La începerea tratamentului, specialistul trebuie să țină cont de caracteristicile individuale ale bebelușului înainte de a prescrie o terapie eficientă.  Îndeosebi dacă cauza eliminările galbene sunt infecțiile virale sau cele bacteriene.

Dacă afecțiunea se dezvoltă primăvara, atunci, cel mai probabil este vorba de o alergie. Astfel, boala poate fi tratată cu ajutorul antihistaminicelor. Pe când, o patologie infecțioasă este tratată cu unguente antibacteriene. Iar dacă ochii unui bebeluș suferă din cauza unui virus, atunci doar un masaj special va ajuta la tratarea infecției.

Indiferent de vârsta copilului, fie că este un nou-născut sau deja are 5 sau 6 luni, tratamentul trebuie să fie cuprinzător cauzei bolii. În scopuri igienice, trebuie să efectuezi o spălare atentă a ochilor cu soluții antiseptice. Este bine să folosești și ceai verde sau din cuișoare pentru spălarea ochilor.

O soluție pregătită din potasiu va calma o secreție galbenă din ochi la bebeluș pentru o perioadă scurtă. De asemenea, aplicarea unor comprese obișnuite ajută la ameliorarea simptomului. În scopuri de tratament, medicul poate prescrie picături pentru ochi sau unguente antibacteriene. Cele mai eficiente sunt picăturile pentru ochi antivirale sau cele antihistaminice.

femeie care curata ochii unui bebelus
Boala afectează marginile pleoapelor

 

 

Comentarii
Adauga un comentariu