Actualitate

Un medic infecționist: „La ATI, la pacienţii intubaţi şi ventilaţi mecanic, o persoană din două nu supravieţuieşte”

Publicat: 16 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un medic infecționist La ATI la pacienţii intubaţi şi ventilaţi mecanic o persoană din două nu supravieţuieşte
Valeriu Gheorghiță, medic infecționist

Un medic infecţionist cunoscut în lumea medicală susține că aproximativ jumătate dintre pacienţii de la secția de Anestezie și Terapie Intensivă intubaţi şi ventilaţi mecanic pierd lupta cu noul coronavirus şi din nefericire se ajunge la un deznodământ tragic, indiferent de cât efort depun cadrele medicale.

Dr. Gheorghiţă, despre pacienţii intubaţi şi ventilaţi mecanic la ATI

Dr. Valeriu Gheorghiță, medic infecționist la Spitalul Militar din București, a transmis că trebuie să vede rata de mortalitate din cadrul secțiilor de Anestezie și Terapie Intensivă, acolo unde se ridică la 45 de procente. Astfel, aceasta este aceeași ca în state mult mai dezvoltate din punct de vedere medical.

Medicul face o dezvăluire îngrijorătoare, precizând că un pacient din doi supraviețuiește la ATI, asta din cauză că nu toate persoanele sunt ventilate mecanic și intubate.

„Dacă ne uităm la rata de mortalitate, care în secţia de Terapie intensivă este în jur de 45%, ea este comparabilă cu ce se întâmplă în ţări mult mai dezvoltate din punct de vedere al sistemului medical. La ATI, la pacienţii intubaţi şi ventilaţi mecanic, o persoană din două nu supravieţuieşte, ţinând cont de faptul că la Terapie intensivă nu toţi pacienţii sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic. Sunt pacienţi care indiferent de tipul măsurilor medicale care li se oferă intră pe o pantă ireversibilă din punct de vedere al cursului bolii”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiţă, medic infecționist la Spitalul Militar din Capitală, vineri, 16 octombrie 2020.

Ce spune medicul Alexandru Rafila despre numărul real de cazuri de SARS – COV – 2

Vineri, 16 octombrie 2020, s-au confirmat peste 4.000 de cazuri noi de infecție cu virusul Covid-19. România se afla la a treia zi consecutivă cu un număr uriaș de infectări. Alexandru Rafila, şeful Disciplinei de Microbiologie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” şi şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, consideră că numărul real de cazuri de coronavirus ar fi de zece ori mai mare și anume de 40.000.

„Este o situaţie care se întâlneşte în toate ţările. Deci nu este o situaţie particulară pentru România. Întotdeauna numărul de cazuri şi sunt studiile acelea de seroprevalenţă care arată ce proporţie de populaţie a trecut prin boală, arată că între numărul de cazuri diagnosticat şi numărul de persoane care au trecut prin boală există un raport de 1 la 10. Deci înseamnă, dacă vreţi o ştire pe care să o daţi în acest moment, înseamnă că într-o zi în care noi avem 4.000 de cazuri diagnosticate, în realitate în România se îmbolnăvesc 40.000 de persoane”, a afirmat Alexandru Rafila, întrebat într-o conferinţă de presă dacă îşi menţine declaraţia potrivit căreia numărul real de cazuri ar fi de 10 sau 20 de ori mai mare decât cel raporat în statisticile oficiale.

Situaţia numărului real de cazuri de coronavirus nu este particulară pentru statul român

Profesorul a tinut să adăuge că aceasta situație a numărului real de cazuri de coronavirus, nu este o situație particulara pentru România.

„Este aceeaşi situaţie şi acum, dar repet nu este o situaţie particulară pentru România este o situaţie generală pentru toate ţările, pentru că discutăm de o pandemie, o boală care se manifestă practic pe tot globul în acest moment”, a transmis dr. Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a anunţat joi că se va înscrie în PSD şi vă candida pe lista partidului la alegerile parlamentare. El vă deschide lista formaţiunii la Camera Deputaţilor, în Bucureşti.

Adauga un comentariu