News Flash:

Profesori sanctionati pentru indulgenta

30 Octombrie 2000
648 Vizualizari | 0 Comentarii
Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean Iasi a decis sanctionarea a 20 de profesori care au facut parte din comisiile de corectare de la bacalaureat si capacitate. "Au fost analizate rapoartele referitoare la cele doua examene din vara trecuta si s-a ajuns la concluzia ca o parte din profesori au fost fie indulgenti, fie foarte exigenti in corectarea tezelor. Cei douazeci de profesori care s-au aflat in aceasta situatie nu vor mai fi inclusi in comisiile de corectare de la bac si capacitate, in urmatorii doi ani", a spus Nelu Tudorache, inspector scolar general adjunct al ISJ Iasi.
Cei douazeci de profesori nu vor putea fi selectati nici in Banca Profesorilor Valorosi. Amintim ca Ministerul Educatiei Nationale intentioneaza sa infiinteze in fiecare judet o Banca a Profesorilor Valorosi. Este vorba despre o banca de date, care va contine numele profesorilor considerati onesti, valorosi si buni evaluatori. Din randul acestora vor fi selectionati, prin tragere la sorti, profesorii care vor corecta la capacitate si bacalaureat. "Din rapoartele referitoare la capacitatea si bacalaureatul din anii precedenti, se evidentiaza doua probleme. Una este cea a profesorilor corectori. Acestia sunt ori foarte generosi, ori foarte severi. Exista aceste extreme care duc la diferentieri in evaluarea si notarea elevilor. Acest fapt afecteaza elevii, pentru ca media de la bacalaureat are o pondere importanta in admiterea la facultate", a spus Camelia Gavrila, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Iasi.
Pentru a rezolva problema profesorilor corectori, MEN a decis infiintarea la Iasi a unei filiale a Serviciului National de Evaluare si Examinare. Aceasta filiala se va ocupa de selectarea si formarea profesorilor care vor corecta la examenele nationale. Profesorii vor fi selectati urmarindu-se criterii precum gradul si experienta didactica, inexistenta unor sanctiuni la bacalaureatul si capacitatea din anii anteriori. Ei vor fi pregatiti de evaluatori profesionisti.
Simona RELEA
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

970 viz    0 com
840 viz    0 com
995 viz    0 com
919 viz    0 com
1212 viz    0 com
1376 viz    0 com
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1330 (s) | 22 queries | Mysql time :0.020570 (s)

loading...