Boli si tratamente

9 simptome ale unui ficat intoxicat

Publicat: 24 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
9 simptome ale unui ficat intoxicat
Colicile persistente sunt un semn că ficatul nu funcționează bine.

Înainte să fie prea târziu și să avem o boală hepatică severă, există câteva semnale definitorii care ne pot indica o acumulare excesivă de deșeuri în acest organ de purificare. Iata care sunt cele 9 simptome ale unui ficat intoxicat!

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe din corpul nostru, al doilea ca mărime după piele. Este responsabil pentru funcțiile de bază pentru sănătate.

Ficatul filtrează zilnic sângele pentru a elimina toxinele și celulele de care organismul nu mai are nevoie. De asemenea, sintetizează carbohidrați și lipide.

De asemenea, funcționează ca un loc de depozitare pentru vitaminele A, D, E și K, pentru a menține energii fizice și mentale bune.

Cu toate acestea, chiar dacă este un organ excretor, substanțele toxice în exces pot interfera cu funcția sa și, în cele din urmă, pot afecta sănătatea.

Ficatul are capacitatea de a se curăța singur în fiecare zi. Cu toate acestea, sarcinile de supraîncărcare îi afectează funcția și împiedică desfășurarea optimă a proceselor sale. Prin urmare, este important să cunoașteți simptomele și să le tratați la timp printr-un program de detoxifiere.

9 simptome ale unui ficat intoxicat

1. Modificări de culoare în urină și scaun

Modificările culorii și mirosului urinei și scaunelor sunt indicatori ai multor probleme interne de sănătate. Deși își pot avea originea într-o infecție urinară sau intestinală, ele sunt, de asemenea, semnalul cheie pentru detectarea problemelor hepatice.

Urina are de obicei o culoare galben pal atunci când corpul este bine hidratat. Cu toate acestea, din cauza icterului, acesta poate deveni mai închisa la culoare. Un ficat care conține prea multe deșeuri poate face, de asemenea, scaunele mai palide sau chiar negre.

2. Crampe și inflamații ale stomacului

Poate fi dificil să bănuiți că crampele abdominale și inflamațiile sunt cauzate de probleme hepatice. Cu toate acestea, această posibilitate nu ar trebui exclusă.

Colicile persistente sunt un semn că ficatul nu funcționează bine. Că are probleme să scape de toxine. De asemenea, este prezenta o inflamație constantă și întotdeauna însoțita de gaze.

3. Sensibilitatea pielii

Acumularea deșeurilor în ficat se manifestă aproape întotdeauna cu semnale pe piele. Mâncărimea, iritația și uscăciunea inexplicabile ne pot alerta asupra unui sistem hepatic intoxicat.

Este posibil ca simptomele să se îmbunătățească cu ajutorul unei creme hidratante. Cu toate acestea, ele reapar, deoarece problema este internă.

4. Reflux acid

Refluxul acid este, de asemenea, legat de boli care afectează sistemul digestiv și hepatic. Este aproape întotdeauna cauzat de obiceiuri alimentare slabe și substanțe ale anumitor nutrienți. De asemenea, indică o acumulare de deșeuri în ficat.

5. Diaree

Diareea este o reacție la multe afecțiuni, inclusiv la cele care afectează ficatul și vezica biliară. Când are loc continuu și fără niciun motiv aparent, ficatul poate avea nevoie urgentă de detoxifiere!

6. Senzația de ficat obosit

Oboseala este o tulburare care provoacă sentimente de slăbiciune, letargie și incapacitate de a îndeplini sarcinile zilnice. Un ficat intoxicat își scade capacitatea de a curăța sângele, ceea ce face dificilă oxigenarea corectă a celulelor. Prin urmare, scade performanța fizică și mentală și crește dorința de odihnă.

7. Pierderea bruscă a poftei de mâncare

Deși este normal să vă pierdeți pofta de mâncare în multe circumstanțe, este important să acordați o atenție specială acestui lucru, mai ales atunci când această problemă devine o apariție frecventă.

Unii oameni preferă să nu simtă nevoia de a mânca. Cu toate acestea, asta poate duce la deficiențe nutriționale și la alte reacții adverse.

8. Retenția de lichide în ficat

Retenția de lichide este mai frecventă la persoanele cu boli de rinichi, dar prezintă și probleme cu ficatul. Se manifestă ca inflamație la picioare și alte părți ale corpului.

9. Piele gălbuie

Icterul sau pielea gălbuie este rezultatul acumulării unei substanțe numite bilirubină, care este pigmentul din bilă. Bila se produce în ficat. Acesta joacă un rol foarte important în procesul digestiv.

Când ficatul are dificultăți la filtrarea toxinelor din sânge, bilirubina se acumulează în fluxul sanguin și provoacă aceste leziuni ale pielii.

Puteți identifica aceste simptome? Dacă credeți că aveți două sau mai multe dintre ele, luați în considerare adoptarea unui program de curățare sau consultați un medic.

Adauga un comentariu